Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Vinfast VF9

De beste laadoplossingen voor uw Vinfast VF8

Laadpaal advies over uw Vinfast VF8 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Vinfast VF9

Met uw eigen laadpaal of wandlader voor uw Vinfast VF9 bent u niet meer afhankelijk van publieke laadpunten. Bij Laaddirect vindt u een gevarieerd aanbod van A-merk laadoplossingen geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik.

Het merendeel van onze laadpalen en wandladers is geschikt voor de Vinfast VF9. Deze beschikken over genoeg AC-laadvermogen, hebben de passende laadaansluiting en zijn voorzien van diverse handige functies die het laden gemakkelijker, efficiënter en voordeliger maken. Bovendien regelen wij de installatie van uw laadstation, als u dat wilt. Wist u overigens dat wij laadoplossingen bieden van de merken Webasto, Wallbox, EVBox en Alfen?

Welke lader kiezen?

Vooralsnog is de Vinfast VF9 in slechts één uitvoering verkrijgbaar. In de standaarduitvoering heeft de Vinfast VF9 een fors 106 kWh-accupakket en een 3-fase 11 kW-boordlader. Deze boordlader is voorzien van een standaard Type 2 laadaansluiting. Aangezien de VF9 in één configuratie geleverd wordt hoeft u niet rekening te houden met de uitvoering tijdens het kiezen van een geschikte laadpaal.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Vinfast VF9 106 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Laadpaal voor de Vinfast VF9

De Vinfast VF9 is een forse, elektrisch aangedreven ‘full-size’ SUV van Vietnamese makelij. De VF9 biedt ruimte aan maar liefst zeven personen, heeft een flinke actieradius en kenmerkt zich verder door zijn moderne vormgeving, aangename rijgedrag en veelzijdigheid. Kortom, een praktische en veelzijdige elektrische SUV met een imposant bereik. Tenminste, als de accu van de VF9 volledig is opgeladen. Dit doet u het beste met uw eigen thuislader of laadoplossing voor op werk. Zo weet u zeker dat u altijd met een volle accu de weg op gaat.

laadpaal vinfast vf9

 

Niet alle laders zijn geschikt voor de VF9

Uiteraard wilt u uw Vinfast VF9 zo snel mogelijk op kunnen laden. Kies daarom een lader met minstens evenveel AC-laadcapaciteit als uw VF9 (11 kW). Anders duurt het laden aanzienlijk langer. Vergeet daarnaast niet rekening te houden met de vereiste elektrische aansluiting. Om de capaciteit van een 11 kW laadstation ten volle te benutten heeft u 3-fase 3 x 16A aansluiting nodig.

 

Laadpaal of wandlader?

De keuze tussen een laadpaal en een wandlader draait met name om de beoogde laadplek van uw Vinfast VF9. Is dit in de buurt van een muur, zoals in de garage of onder de carport? Dan is de kans groot dat een wandlader hier het beste uit de verf komt. Wilt u uw VF9 verder van huis opladen, bijvoorbeeld op een parkeerplaats of op de oprit? In dat geval biedt een laadpaal uitkomst. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.

 

Geen kopzorgen over de installatie

Waagt u zich liever niet aan de installatie van uw nieuwe lader? Geen zorgen, dan regelen wij dat voor u. Kies voor ons installatiepakket en een bij ons aangesloten monteur verzorgt de installatie van A tot en met Z. Dat scheelt u een hoop tijd, gedoe en kopzorgen.

 

Wat is de laadtijd van de Vinfast VF9?

Wij krijgen deze tijd maar al te vaak gesteld. Logisch, maar helaas kunnen wij hier niet een 100% nauwkeurig antwoord op geven. De exacte laadtijd is namelijk afhankelijk van talloze factoren. Gelukkig is er wel een rekensom waarmee u een aardig idee krijgt van de te verwachten laadtijd:

( accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW ) / 0,85 (energieverlies) = laadtijd in uren

Vullen we de specificaties van de Vinfast VF9 in, dan komen we op de volgende laadtijd:

( 106 kWh / 11 kW ) 0,85 = 11,34 uur = 11 uur en 20 minuten

Kanttekeningen

Bovenstaande berekening is slechts een schatting en kan afwijken van de daadwerkelijke laadtijd. Verschilt het laadvermogen van uw VF9 van dat van uw laadstation? Gebruik in dat geval de laagste waarde van de twee.

Uw Vinfast VF9 zakelijk opladen?

In principe zijn alle laders uit ons programma geschikt als thuislader én als zakelijke lader. Wel is het zo dat sommige van onze laadoplossingen beter geschikt zijn voor zakelijke toepassingen. Deze beschikken bijvoorbeeld over bepaalde functies (backoffice, Load Balancing, autorisatie) of zijn voorzien van een dubbele laadaansluiting.

 

Toekomstbestendig

U doet er verstandig aan ook rekening te houden met uw toekomstplannen bij uw keuze. Misschien vervangt u uw VF9 wel door een EV met meer laadcapaciteit. Of schaft u een tweede elektrische auto aan. In beide gevallen zou het wel zo handig zijn als u nog steeds gebruik kunt maken van uw huidige laadpaal. Dit bespaart u een hoop tijd en geld.

 

Zo vindt u de perfecte laadpaal voor uw Vinfast VF9

Hoe vindt u nu de perfecte lader voor uw Vinfast VF9 SUV? Houd, naast alle eerdergenoemde zaken ook de onderstaande overwegingen in het achterhoofd.

1: Laadkabel

Naast laders met een losse laadkabel zijn er ook laadstations met een vaste laadkabel. Deze zijn gemakkelijker in gebruik, maar tegelijkertijd ook een stuk kwetsbaarder. Daarom raden we dit type lader alleen aan als uw lader niet op een publieke plek komt te staan.

2: Aantal sockets

Met een laadoplossing met een dubbele laadaansluiting laadt u twee EV’s tegelijk op. Dit is ideaal als u zelf twee elektrische auto’s heeft of als u de lader deelt met anderen. Heeft u hier geen behoefte aan? Dan voldoet een lader met een enkele socket natuurlijk.

3: Online lader – handig of onnodig?

Veel laders zijn uitgerust met ene internetverbinding. Deze laders worden ook wel online laders genoemd. Doorgaans zijn deze laders voorzien van allerlei handige functies, zoals een backoffice, autorisatiefunctie of Load Balancing-functionaliteit.

4: Backoffice

Wilt u de laadkosten verrekenen met uw medegebruikers? Of simpelweg het meeste uit uw lader en VF9 halen? Kies dan voor een lader met een backoffice. De backoffice biedt u namelijk inzicht in alle informatie rondom het laadproces, van de laadkosten tot het energieverlies.

5: Autorisatie

Met een autorisatiefunctie voorkomt u dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw lader. Dat is wel zo fijn als uw laadpaal of wandlader in een publieke omgeving staat. De autorisatie verloopt dan via een smartphone app, Plug & Charge-functie of RFID-lezer.

6: Dynamic Load Balancing

Wist u dat uw laadstation uw elektrische installatie kan overbelasten? Gelukkig zijn steeds meer laders uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dit is een functie die het laadvermogen reduceert zodra overbelasting dreigt.

 

Vinfast VF9 laadpaal of wandlader kopen bij Laaddirect

Bent u in de markt voor A-merk laadpaal of wandlader voor uw Vinfast VF9? Dan bent u bij Laaddirect ongetwijfeld aan het juiste adres. Dankzij ons uitgebreide aanbod kunnen wij iedereen de best passende laadoplossing aanbieden, wat uw wensen ook zijn. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor aankoopadvies en de installatie van uw nieuwe lader.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.