Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Volvo EC40

De beste laadoplossingen voor uw Volvo EC40

Laadpaal advies over uw Volvo EC40 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.
P. S.
5.0
Goede laadpaal, ideaal in combinatie met zonnepanelen. Laaddirect heeft mij uitstekend geholpen vanaf begin af aan.

Laadpaal of wallbox voor Volvo EC40

Als u op zoek bent naar een laadpaal of wandlader voor de Volvo EC40 dan eindigt uw zoektocht bij Laaddirect, aangezien wij dé oplossing voor u hebben. Ons brede aanbod van top laadstations bevat zonder twijfel de perfecte oplossing voor uw Volvo EC40.

Wij bieden topmerken laadstations aan als Webasto, EVBox, Zaptec, Wallbox, Ratio en Alfen, die garant staan voor kwaliteit en diversiteit. De laadpalen en wandladers voor de Volvo EC40 zijn voor zowel particulier – als bedrijfsgebruik geschikt en als u moeite heeft met het installeren, dan helpen wij graag een handje. Wanneer u voor het installatiepakket kiest, dan komt er namelijk een monteur langs die het laadstation voor u installeert.

Volvo EC40 lader

Volvo EC40

De Volvo EC40 is afgeleid van de Volvo C40, de allereerste Volvo die alleen een elektrische aandrijving heeft en ook nauw is verbonden met de EX40 uit 2017. Het is een wagen met een herkenbaar uiterlijk, vrij compact, luxe en veelzijdig. Het rijdt comfortabel en hoeft met het 67 of 75 kWh-accupakket niet zo vaak opgeladen te worden, op de voorwaarde dat u over een kwalitatief goed laadstation beschikt.

 

De beste laadpaal voor uw EC40

Op het moment zijn er twee uitvoeringen van de Volvo EC40 (Pure Electric en Twin Pure Electric) en gezien ze over dezelfde AC-laadsnelheid van 11 kW en allebei een Type-2 aansluiting hebben, is het kiezen voor een laadstation vrij simpel.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Volvo C40 Recharge Pure Electric 67 kWh 11  kW Type 2
Volvo C40 Recharge Twin Pure Electric 75 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Hulp bij het installeren

Als u niet weet hoe een laadstation te installeren, wat heel begrijpelijk is, dan kunt u kiezen voor ons installatiepakket. Hierbij komt een gekwalificeerde monteur langs om het installatiewerk voor u verzorgen zodat een foutloze installatie gegarandeerd is.

 

Hoe lang duurt het opladen van de Volvo EC40?

Dit is niet helemaal met 100% zekerheid te zeggen omdat er externe factoren van invloed zijn op de laadsnelheid. De omgevingstemperatuur, de staat en laadtoestand van de accu en elektrische aansluiting en het laadvermogen spelen zoal allemaal een rol. Desondanks is er een formule om in te schatten hoe lang het laden duurt:

(accucapaciteit / AC-laadsnelheid) / – % energieverlies = laadtijd in uren

De Volvo EC40 Pure Electric heeft een accucapaciteit van 67 kWh met een AC-laadsnelheid van 11 kW. Bijna elke elektrische auto verliest 15% van de energie bij het opladen, en dus komt hier het volgende uit:

Laadtijd Volvo EC40 Pure Electric: ( 67 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 7,17 uur

En als u de Volvo EC40 Twin Pure Electric heeft:

Laadtijd Volvo EC40 Twin Pure Electric: ( 75 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 8,02 uur

 

Opladen op uw bedrijf? 

Dat is zeker mogelijk! Onze laadstations zijn geschikt voor verscheidene toepassingen en daar valt zakelijk gebruik ook onder. Wij hebben voor iedereen een laadoplossing, of het nu particulier, zakelijk of allebei is.

 

Lange termijn investering

Laadstations zijn niet gratis, maar gaan wel lang mee en dus is het een langetermijninvestering. U wilt niet binnen de kortste keren een nieuwe moeten kopen, dus overweeg hoe uw toekomst eruit komt te zien wat betreft de elektrische auto (of auto’s) en handel daarnaar. Heeft u straks meerdere auto’s? Dan is een laadstation met twee sockets (aansluitingen) wel zo handig. Of gaat u de auto vervangen voor eentje met een hogere laadsnelheid? Ook daar moet u dan opletten.

 

Hoe vind ik het beste laadstation voor mijn Volvo EC40?

Er komen veel zaken kijken bij deze selectie, zoals eerder genoemd het type (wandlader of laadpaal), de hoeveelheid aansluitingen (sockets) en de laadsnelheid. Hier zetten wij de belangrijkste zaken op een rij:

1: Autorisatie

Bent u bang dat een onbevoegde uw laadstation gaat gebruiken op uw kosten? Dan zoekt u een laadstation met autorisatie. Met autorisatie kunt u toestemming geven en weigeren aan verschillende gebruikers en kunt u bijvoorbeeld uw laadstation openbaar of privé maken. Allemaal via een app, RFID-lezer of Plug & Charge functie.

2: Online lader met backoffice

Dat klinkt weliswaar gek, maar laadstations komen vaak met een internetverbinding, met zeer nuttige functies. Met de bijbehorende app kunt u het laden van de accu monitoren, instellen wie wel en geen toegang heeft tot het laadstation, zien wie er voor hoeveel heeft geladen en nog veel meer. Ook de potentiële eigenschappen van uw laadstation, in het volgende kopje, verloopt via de app.

3: Dynamic Load Balancing

Het opladen van een Volvo EC40 kost, net als de meeste andere elektrische auto’s, veel energie en overbelasting is dus een serieus risico. Met Dynamic Load Balancing wordt overbelasting voorkomen door de laadsnelheid van uw auto te laten afnemen. Wel zo veilig en prettig als u tijdens het opladen een grootverbruiker aan heeft staan.

4: Eén of twee sockets?

Mocht u plannen hebben om een tweede elektrische auto te kopen of heeft u die al? Zo ja, dan heeft u baat bij een laadstation met twee sockets (laadaansluitingen). Zo kunt u en uw partner allebei met een elektrische auto naar werk. Met één elektrische auto volstaat een enkele socket.

5: Type laadkabel

Er zijn twee types laadkabels: losse en vaste. De losse laadkabel heeft als voordeel dat het minder kwetsbaar is dan de vaste laadkabel, terwijl de vaste laadkabel permanent geïnstalleerd kan worden en dus geen rommel oplevert. In openbare ruimtes zijn losse laadkabels vaker handiger.

 

Online het perfecte laadstation voor uw Volvo EC40 kopen

Op onze webshop kunt u kiezen uit veel laadstations, zodat er voor uw Volvo het meest geschikte laadstation te vinden is. Door het grote aanbod kan het lastig lijken om de perfecte laadoplossing te vinden, maar daar hebben wij de keuzehulp voor. Geef eenvoudig uw autotype (in dit geval dus de Volvo EC40) in en vervolgens krijgt u alle passende laadoplossingen in beeld. U kunt daar aangeven naar welk merk uw voorkeur uitgaat, hoeveel sockets er nodig zijn en of u Dynamic Load Balancing wilt of niet. Welke laadstation u ook kiest, wij bieden altijd het installatiepakket als optie. Daarbij komt een gekwalificeerde monteur bij u langs om het laadstation voor u te installeren. Indien noodzakelijk of gewenst kan die ook de uitbreiding van de groepenkast voor u verzorgen.

Als u desondanks nog vragen heeft, of net wat meer informatie zoekt, dan kunt u gerust even contact opnemen met onze experts, die u graag op weg helpen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.