Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Zeekr 001

De beste laadoplossingen voor uw Zeekr 001

Laadpaal advies over uw Zeekr 001 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.
P. S.
5.0
Goede laadpaal, ideaal in combinatie met zonnepanelen. Laaddirect heeft mij uitstekend geholpen vanaf begin af aan.
Laadpaal review Laaddirect Luuk scheringa
5.0
Duidelijke offerte gehad, er werd altijd proactief meegedacht. Ik ben zeer tevreden over de Wallbox, die veel mogelijkheden biedt.

Zeekr 001

In de markt voor een laadpaal of wallbox voor de Zeekr 001 maar weet u niet waar u het moet zoeken? Geen zorgen: bij Laaddirect vindt u de best laadoplossing voor uw nieuwe Zeekr. Dankzij ons uitgebreide aanbod vindt u hier zonder twijfel een passend model. Daarnaast regelen wij zodra u de knoop heeft doorgehakt ook de installatie.

Ontdek ons aanbod van laadpalen en wandladers voor de Zeekr 001. Deze zijn geschikt voor gebruik als thuislader en op de zaak, beschikken over voldoende AC-laadvermogen en kunnen worden uitgerust met functies die het laden gemakkelijk en voordeliger maken.

Zeekr 001 laadpaal

Welke lader kiezen?

Vooralsnog biedt Zeekr de ‘001’ aan in drie uitvoeringen: de Zeekr 001 Long Range RWD, de Zeekr 001 Privilege AWD en Performance AWD. Ondanks de benamingen verschillen deze niet van elkaar op gebied van accucapaciteit en AC-laadvermogen. Elke Zeekr 001 heeft een 94 kWh en een 22 kW boordlader (Type 2) tot zijn beschikking.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Zeekr 001 Long Range RWD 94 kWh 22 kW Type 2
Zeekr 001 Privilege AWD 94 kWh 22 kW Type 2
Zeekr 001 Performance AWD 94 kWh 22 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

A-merk laadpaal voor de Zeekr 001

De Zeekr 001 is een elektrisch aangedreven hatchback met een uitgesproken design, aansprekende prestaties en een imposant accupakket. Het merk Zeekr — een premium zustermerk van Volvo en Polestar — kenmerkt zich door zijn technische vernuft en de ‘001’ is hier geen uitzondering op. De standaarduitrusting is zeer compleet, zelfs in de kaalste uitvoering. Ook is de Zeekr 001 standaard voorzien van een flinke accu. Heel vaak opladen is hierdoor niet nodig, maar net zoals bij andere EV’s doet u er verstandig aan uw Zeekr 001 dagelijks op te laden, bij voorkeur met uw eigen lader.

 

Hoeveel AC-laadvermogen moet de lader hebben?

Om het AC-laadvermogen van de Zeekr 001 volledig te benutten heeft u een lader met minimaal 22 kW aan laadcapaciteit nodig. Kiest u een exemplaar met minder capaciteit, dan duurt het laden aanzienlijk langer. Omdat voor die 22 kW een elektriciteitsaanlsuiting met een hoger vastrecht benodigd is, kunt u natuurlijk ook overwegen om een 11 kW laadpaal te kiezen.

Vergeet de elektrische aansluiting niet!

Een lader met 22 kW aan AC-laadvermogen vraagt veel van uw elektrische installatie. Sterker nog, de kans is groot dat uw huidige elektrische installatie niet geschikt is voor zo’n lader. Uitbreiding van uw stoppenkast door een specialist is daarom noodzakelijk. Een van onze monteurs komt graag kijken of dit mogelijk is en hoe dit het beste kan worden aangevlogen.

 

Laadpaal of wandlader

De keuze tussen een laadpaal en een wandlader wordt doorgaans onnodig ingewikkeld gemaakt. We zetten de voor- en nadelen op een rij:

Voor- en nadelen laadpaal

  • zeer flexibel, kan in principe overal worden geplaatst
  • duurder

Voor- en nadelen wandlader:

  • voordeliger
  • geschikt voor in de garage of onder de carport
  • minder flexibel

Welk type lader voor u geschikt is hangt af van uw specifieke situatie. Komt u er niet uit? Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op.

 

Installatie wordt voor u geregeld

Een laadpaal installeren is niet voor iedereen weggelegd. Daarom kunt u bij ons kiezen voor een installatiepakket. Wij verzorgen de installatie tot in de puntjes en zorgen ervoor dat u uw lader zo snel mogelijk kan gebruiken.

 

Wat is de laadtijd van de Zeekr 001?

De laadtijd van de Zeekr 001 rekent u eenvoudig uit aan de hand van onderstaande rekensom:

Laadtijd = ( Accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85

Accucapaciteit: de maximaal bruikbare capaciteit van de accu

AC-laadvermogen: het laadvermogen van de boordlader

0,85: met deze factor nemen we ook de 15% energieverlies mee in de berekening

 

De specificaties van de Zeekr 001 geven ons de volgende laadtijd:

Laadtijd Zeekr 001: ( 94 kWh / 22 kW ) / 0,85 = 5,02 uur

Kanttekeningen

Zoals u ziet, is de laadtijd van de Zeekr 001 dankzij diens 3-fase boordlader relatief kort. Houd er wel rekening mee dat de werkelijke laadtijd hoger kan uitvallen door de invloed van externe factoren. Denk hierbij aan de staat van de elektrische aansluiting of de omgevingstemperatuur.

Als u een 11 kW laadpaal of wandlader kiest, wordt de laadtijd twee keer zo lang.

Laadoplossingen geschikt voor alle toepassingen

In principe zijn alle laders in ons leveringsprogramma geschikt voor gebruik als thuislader of als laadstation voor op de zaak. Wel zijn sommige modellen geschikter voor gebruik thuis, terwijl anderen zich beter lenen voor gebruik op de zaak.

 

Wat is een toekomstbestendige lader?

Een toekomstbestendige lader is een laadoplossing die niet alleen geschikt is voor uw huidige elektrische wagenpark, maar ook uw toekomstige. Zo kan het soms geen kwaad om in het kader van toekomstbestendigheid een model te kiezen met meer laadcapaciteit of een extra laadaansluiting.

 

De beste laadpaal voor de Zeekr 001 – een aantal overwegingen

Helaas is het niet gemakkelijk om de ‘perfecte’ lader voor uw Zeekr 001 te vinden. Dit komt onder andere door het feit dat de definitie van ‘perfect’ afhankelijk is van uw persoonlijke situatie. Een aantal overwegingen:

1: Laadkabel

U heeft keuze uit een losse en een vaste laadkabel. Een losse kabel bergt u op in uw EV, een vaste kabel zit permanent bevestigd aan het laadstation. Een vaste laadkabel is eenvoudiger in gebruik, maar ook minder hufterproof.

2: Sockets

Naast standaard laders met een enkele aansluiting zijn er ook exemplaren met een dubbele socket. Deze zijn ideaal als u meerdere EV’s tegelijk wil opladen, bijvoorbeeld als u zelf twee EV’s heeft, uw lader zakelijk gebruikt of als u de laadpaal deelt met de buren.

3: Online lader vs. offline lader

Steeds meer mensen kiezen voor een online lader, een lader met een internetverbinding. Dergelijke modellen hebben allerlei handige functies die het laden gemakkelijker, sneller en soms zelfs voordeliger maken.

4: Backoffice

Het schoolvoorbeeld van zo’n functie is een backoffice. Een backoffice geeft u inzicht in het laadproces. Dit is niet alleen handig, maar soms zelfs essentieel. Bijvoorbeeld als u de laadkosten wil verrekenen met medegebruikers of uw werkgever.

5: Veiliger laden met Dynamic Load Balancing

Veilig laden — dat willen we natuurlijk allemaal. Kiest u voor een lader met Dynamic Load Balancing, dan weet u zeker dat uw laadstation uw elektrische installatie niet overbelast. Dat is wel zo’n fijn idee.

6: Autorisatie

Komt u uw laadpunt op een publieke plek te staan? Dan raden wij u aan te kiezen voor een model met autorisatie. Zo’n lader kan alleen worden gebruikt door ‘bevoegden’, ofwel mensen die u expliciet toestemming heeft gegeven om de lader te gebruiken.

 

Zeekr 001 lader kopen? Dat doet u bij Laaddirect!

Bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor laadpalen en wandladers voor de Zeekr 001. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor vrijblijvend aankoopadvies en de installatie van uw nieuwe laadoplossing. Heeft u nog vragen? Neem dan rustig even contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.