Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Zeekr X

De beste laadoplossingen voor uw Zeekr X

Laadpaal advies over uw Zeekr X ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.
P. S.
5.0
Goede laadpaal, ideaal in combinatie met zonnepanelen. Laaddirect heeft mij uitstekend geholpen vanaf begin af aan.
Laadpaal review Laaddirect Luuk scheringa
5.0
Duidelijke offerte gehad, er werd altijd proactief meegedacht. Ik ben zeer tevreden over de Wallbox, die veel mogelijkheden biedt.

Zeekr X

In de markt voor een wandlader of laadpaal voor de Zeekr X? Bij Laaddirect vindt u een uitgebreid aanbod van laadoplossing die geschikt zijn voor gebruik als thuislader of lader op de zaak. Wij voorzien u graag van persoonlijk advies en regelen als u wilt ook de installatie voor u.

Ontdek ons assortiment aan laadpalen en wandladers voor de Zeekr X. Deze zijn allen voorzien van een passende laadaansluiting, voldoende AC-laadcapaciteit en desgewenst ook de modernste oplossingen, zoals een backoffice of autorisatiefunctie.

laadpaal zeekr

Waarom een laadpaal voor de Zeekr X?

De Zeekr X is een elektrische aangedreven SUV Ccross-over in het C-segment die op hetzelfde platform staat als de Smart One en Volvo EX30, namelijk het SEA-platform van het Chinese Geely-concern. De Zeekr X is echter een stukje groter en ruimer dan deze elektrische SUV cross-overs en heeft, naast een degelijke actieradius en prima prestaties ook een zeer complete uitrusting. Om de Zeekr X ten volle te benutten doet u er verstandig aan uw eigen laadoplossing aan te schaffen. Dit heeft meerdere voordelen: u bent niet meer afhankelijke van publieke laadpunten, gaat altijd volledig opgeladen op pad en kan, indien van toepassing, extra profiteren van uw zonnepanelen.

Welke oplossing kiezen?

Het Chinese Zeekr biedt de X vooralsnog in twee configuraties aan: de Long Range RWC en Privilege AWD. Beide uitvoeringen hebben een 64 kWh-accupakket en een 3-fase boordlader met een AC-laadsnelheid van maar liefst 22 kW. Verder is elke Zeekr X voorzien van een Type 2-laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadsnelheid Aansluiting
Zeekr X Long Range RWD 64 kWh 22 kW Type 2
Zeekr X Privilege AWD 64kWh 22 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Let goed op de laadsnelheid en uw elektrische aansluiting

De AC-laadsnelheid van de Zeekr X – maar liefst 22 kW – vereist een laadoplossing met minimaal evenveel laadcapaciteit. Kiest u voor een lader met minder, dan duurt het laden aanzienlijk langer. Een 22 kW AC laadpaal of wandlader vereist op zijn beurt een 3-fase 32 A aansluiting – een aansluiting waar niet elk huis of pand standaard van voorzien is.

Dit betekent dat een uitbreiding van uw groepenkast mogelijk noodzakelijk is. Ook is hiervoor aanzienlijk meer vastrecht verschuldigd. Daarom kunt u ook overwegen of een laadsnelheid van 11 kW volstaat. Daarvoor is een reguliere 3 x 16A aansluiting voldoende. Voor meer informatie hierover kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Laadpaal of wandlader: welk type is beter of handiger?

De keuze tussen een laadpaal of wandlader wordt vaak onnodig ingewikkeld gemaakt. Geen van beide is ‘beter’. Dit hangt namelijk compleet af van het beoogde gebruik. Wilt u de lader plaatsen in de garage of onder de carport, dan is een wandlader doorgaans een geschikte oplossing. Bent u van plan om uw Zeekr X verder van de voordeur op te laden, dan is een laadpaal naar alle waarschijnlijkheid de betere oplossing.

 

Ons installatiepakket

Waagt u zich liever niet aan de installatie van uw laadpaal? U bent niet de enige. Daarom bieden wij onze klanten een installatiepakket aan. Een bij ons aangesloten monteur neemt dan al het werk voor u uit handen en levert de laadvoorziening geheel gebruiksklaar op.

 

Wat is de laadsnelheid van de Zeekr X?

Benieuwd naar de laadtijd van de Zeekr X? Deze hangt af van verschillende factoren, waaronder de accucapaciteit, het AC-vermogen en diverse externe factoren. Met behulp van de volgende vuistregel rekent u de te verwachten laadtijd eenvoudig uit:

Laadtijd = ( accucapaciteit / AC-laadsnelheid ) / 0,85

In het geval van de Zeekr X levert dit ons de volgende laadtijd op:

Laadtijd Zeekr X = ( 64 kWh / 22 kW ) / 0,85 = 3,422 uur

Bij een laadpaal of wandlader van 11 kWh bedraagt de laadtijd dan het dubbele. Uiteraard is deze vuistregel slechts een gesimplificeerde weergave van de werkelijkheid. In de praktijk kan de laadtijd afwijken door zaken zoals de omgevingstemperatuur en de staat van uw elektrische installatie.

 

Laders geschikt voor zakelijk gebruik

Nagenoeg alle laders in ons assortiment zijn geschikt voor gebruik als thuisladers of als lader op de zaak. Daarnaast zijn er diverse exemplaren die het beste tot hun recht komen bij zakelijk gebruik. Deze zijn bijvoorbeeld voorzien van een dubbele laadaansluiting, een vaste laadkabel en geavanceerde functies, zoals een uitgebreide backoffice.

Toekomstbestendige oplossing

Natuurlijk wilt u lang profijt hebben van uw lader. Kies daarom voor een laadpaal die niet alleen voldoet aan uw huidige wensen, maar ook uw toekomstige. Houd hierbij factoren zoals een toekomstige uitbreiding van uw elektrische wagenpark of de vervanger van uw Zeekr X in gedachten.

 

Zo kiest u de beste Zeekr X laadpaal voor uw situatie

Hoe kiest u nu de beste laadoplossing voor uw situatie? Naast zaken zoals het type lader, AC-laadsnelheid , elektrische aansluiting en toekomstbestendigheid dient u ook rekening te houden met onderstaande factoren:

1: Hoeveel aansluitingen?

Bent u van plan uw lader te delen met andere gebruikers? Of heeft u zelf meerdere EV’s? Dan raden wij u aan te kiezen voor een lader met een dubbele socket. Zo niet, dan heeft u aan een lader met een enkele laadaansluiting genoeg.

2: Wat voor soort laadkabel?

Naast de standaard losse kabels zijn er ook vaste laadkabels. Deze zijn een stuk gemakkelijker in gebruik, maar zijn helaas ook minder hufterproof. Daarom raden wij laadstations met een vaste kabel alleen aan voor thuisgebruik of in andere situaties waarin de lader niet in een publieke omgeving komt te staan.

3: Wel of geen online lader?

Laders met een internetverbinding noemen we ook wel een online lader. De laatste jaren is dit type laadpaal enorm in populariteit gestegen. Dit vanwege het feit dat online laders uitgerust kunnen worden met geavanceerde functies die het laden niet alleen gemakkelijker, maar ook voordeliger en veiliger maken.

4: Welke geavanceerde functies (backoffice, Load Balancing, autorisatie)?

Kiest u voor een online lader, dan kunt u vaak zelf kiezen welke ‘extra’ opties u nog meer wil.

Backoffice

Met een backoffice krijgt u meer inzicht in het laadproces. Zo kunt u met uw smartphone, tablet of laptop eenvoudig zaken zoals de laadkosten, laadsnelheid en het energieverlies in de gaten houden. Een backoffice is bovendien noodzakelijk als u de laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

Load Balancing

Helaas wil het nog wel eens voorkomen dat een lader voor overbelasting van de elektrische installatie zorgt. Met Dynamic Load Balancing hoeft u zich hier geen zorgen over te maken: deze slimme functie grijpt automatisch in wanneer overbelasting dreigt.

Autorisatie

Wilt u voorkomen dat onbevoegden uw lader kunnen gebruiken? Kies dan voor een van de beschikbare autorisatiefuncties, zoals een Plug & Charge-functie of een RFID-lezer voor laadpassen of laaddruppels.

 

Zeekr X lader kopen bij Laaddirect

Een laadpaal voor de Zeekr X kopen, dat doet u bij Laaddirect. Dankzij ons gevarieerde aanbod kunnen wij u altijd een passende oplossing bieden. Daarnaast geven wij persoonlijk advies en garanderen wij een vakkundige installatie. Heeft u nog vragen? In dat geval kunt u natuurlijk vrijblijvend contact met ons opnemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.