Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!
Ontvang binnen 10 min een vrijblijvend en persoonlijk advies op maat.
Ook uw elektrische of plug-in hybride Volvo heeft een passende laadpaal of wandlader met voldoende laadvermogen nodig. Gelukkig bent u daarvoor bij ons aan het juiste adres. Bij Laaddirect kunt u immers terecht voor uiteenlopende topmerk laadoplossingen, actueel en relevant aankoopadvies én alle noodzakelijke achtergrondinformatie wat betreft de elektrische modellen van Volvo.
Volvo is een in 1926 opgericht, Zweeds automerk dat gevestigd is in de Zweedse stad Göteborg. Inmiddels is de bekende Zweedse autofabrikant in Chinese handen (Geely Holding Group), maar de auto’s van Volvo blijven onverminderd populair. Logisch, gezien Volvo’s te boek staan als betrouwbare, kwalitatief hoogwaardige auto’s met een strakke, representatieve uitstraling en aangenaam rijgedrag. Bovendien heeft Volvo het modellengamma onder de hoede van Geely aanzienlijk vernieuwd, uitgebreid en nog meer marktconform gemaakt.
De gestegen populariteit van Volvo is ook terug te zien in het Nederlandse marktaandeel van het Zweedse merk. Volvo’s marktaandeel in Nederland is sinds de overname door de Geely Holding Group toegenomen van 2,82% naar maar liefst 5,16%. Kortom, Volvo is goed vertegenwoordigd in Nederland, zowel qua marktaandeel als qua dealernetwerk.
Volvo’s toegenomen populariteit is te danken aan diverse factoren. Zo breidde het Zweedse merk onder Chinese leiding zijn aanbod aanzienlijk uit, o.a. met de herintroductie van de Volvo S90 en Volvo V90 en het opwaarderen van de XC90 SUV. Daarnaast begon Volvo met het ontwikkelen en verkopen van plug-in hybrides en elektrisch aangedreven auto’s. In 2020 bracht het merk bijvoorbeeld zijn eerste EV, de Volvo XC40 Recharge, op de markt en kondigde het aan elk jaar minimaal één EV te introduceren.
Gezien Volvo onderdeel uitmaakt van de overkoepelende Geely Holding Group profiteert het merk van de samenwerking met diverse andere merken. Bijvoorbeeld op gebied van accutechnologie. Zo maakt Volvo voor de XC40 gebruik van een geëlektrificeerde variant van de Compact Modular Architecture (CMA) – een platform dat ook de basis vormt voor auto’s zoals de Polestar 2 en diverse plug-in hybrides.
Dankzij deze samenwerkingen beschikken de huidige en toekomstige EV’s van Volvo over accu’s met een flinke maximale capaciteit en voldoende AC-laadvermogen.
Type | Accucapaciteit | Actieradius (WLTP) | AC-laadvermogen |
Volvo XC40 P8 Recharge | 78 kWh | 400 km | 11 kW |
Tijdens de Paris Motor Show van 2010 onthulde Volvo zijn eerste elektrische auto, de C30 DRIVe Electric. Het ging hier slechts om een concept car, al voerde het Zweedse merk er ook uitvoerig tests mee uit. De introductie van de eerste, breed verkrijgbaar Volvo EV zou nog maar liefst 10 jaar op zich laten wachten. In de tussentijd bracht Volvo wel diverse plug-in hybrides op de markt. Zo lanceerde de Zweedse autofabrikant in 2013 de Volvo V60 Recharge Plug-in hybride en later de V90 Recharge, S90 Recharge, XC90 Recharge, XC60 Recharge en XC50 Recharge Plug-in hybrides.
Vooralsnog bestaat Volvo’s elektrische modellengamma uit slechts één model: de eerder genoemde Volvo XC40 P8 Recharge. Hier komt snel verandering in, aangezien Volvo binnenkort de Volvo C40 op de markt brengt. Daarnaast worden er tegen 2025 nog drie andere geëlektrificeerde Volvo’s verwacht.
De Volvo XC40 Recharge is Volvo’s eerste volledig aangedreven model en een geëlektrificeerde uitvoering van de Volvo XC40. De XC40 Recharge combineert de veelzijdigheid, luxe en het rijcomfort van de conventioneel aangedreven XC40 SUV met de vele voordelen van elektrisch rijden. Daarnaast is de XC40 Recharge een van de meer betaalbare EV’s. De XC40 P8 Recharge beschikt over een accupakket met een maximumcapaciteit van 78 kWh – goed voor een bereik van circa 400 km (WLTP). Opladen gaat met een ‘snelheid’ van 11 kW per uur. Verder is de XC40 Recharge ook verkrijgbaar als plug-in hybride en komt binnenkort een goedkopere uitvoering van de elektrisch aangedreven XC40 Recharge beschikbaar.
Om het 78 kWh-accupakket van uw Volvo XC40 P8 Recharge zo snel mogelijk op te laden doet u er verstandig aan een topmerk laadoplossing met voldoende laadvermogen (11 kW) te selecteren. Daarnaast is het van belang om te letten op de benodigde elektrische aansluiting (3-fase 3 X 16A).
Als één van de twee wereldwijd bekende Zweedse automerken kent Volvo een rijke geschiedenis. Zo werd de autofabrikant meerdere malen door buitenlandse concerns overgenomen en stond het aan de financiële afgrond als gevolg van de wereldwijde crisis in 2008. In de tijdlijn aan de rechterzijde zetten we hoogtepunten, dieptepunten en mijlpalen van Volvo voor u op een rijtje.
1927 | De Volvo Group wordt opgericht als onderdeel van de lagerproducent AB SKF |
1927 | De eerste Volvo automobiel, de Volvo ÖV 4, rolt van de band |
1970 | Volvo neemt de automobiel-divisie van het Nederlandse DAF over |
1976 | introductie van de door DAF ontworpen Volvo 340 |
1999 | Volvo splitst zich op: de Volvo Group gaat door als fabrikant van vrachtwagens en bussen, terwijl de Volvo Car Corporation, de producent van Volvo personenauto’s, wordt overgenomen door de Amerikaanse Ford Motor Company. |
2007 | Onthulling van de Volvo ReCharge plug-in hybrid concept car op de 2007 Frankfurt Auto Show |
2008 | Ford kondigt aan Volvo van de hand te willen doen als gevolg van het economische klimaat |
2010 | Volvo wordt overgenomen door de Chinese Geely Holding Group voor zo’n $1.500.000.000 |
2010 | Het Zweedse automerk – nu in Chinese handen – onthult de elektrische Volvo C30 DRIVe Electric concept car |
2013 | Introductie van de Volvo V60 Recharge Plug-in hybride |
2020 | Introductie van de elektrische Volvo XC40 P8 Recharge |
Bent u in de markt voor een laadpaal of wandlader voor uw Volvo? Staar u dan niet blind op de talloze verkrijgbare laadoplossingen, hun eigenschappen en uiteenlopende functies. U doet er veel verstandiger aan om alle relevante zaken puntsgewijs na te gaan:
Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Bijvoorbeeld omdat u twee elektrische auto’s heeft of omdat u de lader deelt met anderen? Dan biedt een lader met een dubbele laadaansluiting uitkomst. Hiermee laadt u met gemak twee elektrische auto’s gelijk op. Heeft u hier – zowel nu als in de toekomst – geen behoefte aan, dan voldoet een lader met een enkele socket.
Vervolgens dient u de knoop door te hakken over het type lader. U heeft keuze uit een laadpaal en een wandlader. Het enige verschil tussen deze twee types is de wijze van montage. De een wordt tegen een muur geplaatst (wandlader), terwijl de ander op een losstaande paal wordt geïnstalleerd (laadpaal). Welke voor u geschikt is hangt daarom met name af van de beoogde laadplek van uw Volvo.
Ook kunt u kiezen tussen een lader met een losse en een laadpaal/wandlader met een vaste laadkabel. Sommige gebruikers vinden laders met een losse kabel onpraktisch omdat de kabel moet worden opgeborgen in de auto zelf. Dit kost tijd, moeite en kan zorgen voor een vieze of natte auto als de kabel nat is geworden door de weersomstandigheden. Bij een laadstation met een vaste laadkabel heeft u dit probleem niet. Wel zijn deze laders wat kwetsbaarder en daardoor minder hufterproof. Dit is iets om rekening mee te houden als u uw lader op een publieke plek wilt plaatsen.
Laders uitgerust met Dynamic Load Balancing voorkomen dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Het werkt als volgt. Wanneer uw lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote stroomverbruikers kan dit uw elektrische installatie overbelasten. Als overbelasting dreigt, grijpt de Dynamic Load Balancing in en wordt het laadvermogen automatisch teruggeschroefd. Op deze manier wordt voorkomen dat uw elektrische installatie beschadigd raakt.
Het is van essentieel belang dat uw lader over minimaal even veel AC-laadvermogen beschikt als uw Volvo. Anders duurt het laadproces aanzienlijk langer en kan het zo zijn dat u met een half opgeladen accu de weg op moet. In sommige gevallen, bijvoorbeeld als u uw Volvo in de toekomst wilt vervangen door een model met meer laadcapaciteit, is het zelfs verstandig om voor een lader te kiezen met nog meer AC-laadvermogen.
Laders die voorzien zijn van een internetaansluiting worden ook wel online laders genoemd. Dankzij de verbinding met het internet beschikken deze laders over allerlei handige, ‘slimme’ functies. Neem bijvoorbeeld de backoffice. Dit is een praktische functie waarmee u inzicht krijgt in alle informatie omtrent het laadproces, zoals de laadkosten en de laadtijd.
Wilt u de laadkosten verrekenen met andere, zoals uw werkgever of medegebruikers? Dan is naast een backoffice een kWh-meter noodzakelijk. Gelukkig zijn er diverse laders in ons assortiment standaard uitgerust met beide functies. Daarnaast bieden wij zogenoemde backoffice-pakketten aan. Dit zijn los verkrijgbare bundels voor extra uitgebreide backoffices.
Verreweg de meest moderne elektrische auto’s zijn uitgerust met een Type 2-laadaansluiting. Dit gaat ook op voor geëlektrificeerde Volvo’s. Let daarom goed op of u niet per ongeluk een lader met een Type 1-aansluiting, een aansluiting die u uitsluitend op sommige oudere elektrische auto’s vindt, uitkiest.
Bevindt uw laadpunt zich op een publieke plek en wilt u voorkomen dat onbevoegdheden hier zomaar gebruik van kunnen maken? Dan raden wij een lader met een autorisatiefunctie aan. Dit is een functie waarmee u zelf bepaalt wie wel en wie niet gebruik mag en kan gebruiken van uw laadstation.
Bespreek uw wensen met één van onze EV-Experts. Samen komen wij tot de ideale zakelijke laadoplossing.
Met SprayPay – Gespreid betalen is het mogelijk om uw bestelling in 12, 18, 24 of 36 maandelijkse termijnen te betalen. Wilt u eerder of extra aflossen? Dit kan altijd boetevrij. U heeft dus grip op de looptijd. Gespreid betalen is bij Laaddirect.nl mogelijk vanaf € 250,- en tot € 7.500,-.
Bedrag | Looptijd in maanden | Vaste rente | Bedrag per maand | Totaal bedrag | |
12 | 10% | ||||
18 | 10% | ||||
24 | 10% | ||||
36 | 10% |
Het gebruik van SprayPay is zeer eenvoudig. U kunt bij het afrekenen voor ‘SprayPay’ kiezen als betaalmethode. Hierna wordt uw aanvraag binnen enkele seconden door de betaalprovider SprayPay behandeld en u weet vrijwel direct of u in aanmerking komt voor een krediet. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, hoeft u alleen nog maar te wachten. SprayPay betaalt uw bestelling en wij sturen uw aankoop zo snel mogelijk naar u toe.
Gespreid betalen via SprayPay is mogelijk voor Nederlanders die in het bezit zijn van een Nederlandse bankrekening. Iedereen kan gespreid betalen aanvragen, maar de aanvraag wordt niet altijd goedgekeurd. Op basis van een aantal vragen over uw financiële situatie en een BKR toetsing wordt uw aanvraag beoordeeld door SprayPay. Aan de hand van deze gegevens wordt er bepaald of uw aanvraag wordt goedgekeurd.
Zodra SprayPay een bevestiging heeft ontvangen dat de bestelling is geannuleerd of volledig geretourneerd, vervalt de overeenkomst. U bent SprayPay dus geen geld meer verschuldigd. Als u slechts een deel van uw bestelling wilt annuleren of retourneren, wordt dit verrekend met het openstaande bedrag en wordt uw maandbedrag automatisch aangepast.
Een overeenkomst met SprayPay wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Zolang alle maandelijkse termijnen op tijd worden betaald, heeft dit geen negatieve invloed op uw BKR-registratie. Wanneer u meer dan twee maanden niet aan de betalingsverplichting hebt voldaan, is SprayPay verplicht om dit door te geven aan het BKR. Dit kan wel gevolgen hebben voor toekomstige overeenkomsten.
Ja dat is mogelijk. U selecteert bij de productopties onder “Kies installatiepakket” de optie “Montage op locatie”.
De kosten en de werkzaamheden binnen dit montagepakket worden meegenomen in de gespreide betalingen middels SprayPay. Let er op, dat de kosten voor het eventuele meerwerk welke niet in het basis installatiepakket is inbegrepen door Laaddirect achteraf wordt na-gefactureerd. Deze factuur dient u direct in één keer aan Laaddirect te voldoen.
Wilt u er zeker van zijn dat alle kosten rondom de installatie worden meegenomen in de gespreide betalingen via SprayPay? Vraag dan een persoonlijke offerte aan via info@laaddirect.nl.
Betalingen via SprayPay zijn alleen mogelijk voor consumenten, het is niet mogelijk om een zakelijke order te betalen via SprayPay.