Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Kia Niro EV

De beste laadoplossingen voor uw Kia Niro

Laadpaal advies over uw Kia Niro ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Kia Niro EV

Laaddirect heeft ook een geschikte laadpaal of wandlader voor uw Kia Niro EV. Wij zijn uw partner voor A-merk laadpalen en wandladers, voor zowel thuis als op de zaak. We bieden een breed scala aan laadoplossingen van topmerken zoals Wallbox, Ratio, Webasto en EVBox. Deze laders zijn ook compatibel met de nieuwste generatie Kia Niro EV.

U vindt in ons assortiment verschillende geschikte laadpalen en wandladers voor de Kia Niro EV. Ze beschikken over minimaal 11 kW aan AC-laadvermogen en een Type 2 laadaansluiting. Ons assortiment bevat verschillende laadstations en veel daarvan zijn voorzien van allerlei handige functies die het laden van uw elektrische Kia Niro EV nog gemakkelijker en voordeliger maken.

Welk laadstation is het beste voor de Kia Niro EV?

Kia heeft de elektrische uitvoering van de Niro de afgelopen jaren meerdere malen opgewaardeerd, onder andere op gebied van accuvermogen en laadcapaciteit. Dit kan van invloed zijn op uw keuze voor een laadoplossing, dus let goed op welke versie u heeft. Deze pagina gaat over de generatie die in 2023 op de markt kwam. Voor de oudere versies, die ook iets anders heten, zie deze pagina over de Kia Niro Electric.

Uitvoering

Accu

AC-laadvermogen

Aansluiting

Kia Niro EV

 64,8 kWh

11 kW

Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Topkwaliteit laadpalen en wandladers voor de Kia Niro EV

De Kia Niro EV is een elektrische auto van bovengemiddelde kwaliteit en datzelfde mag u verwachten van uw laadpaal of wandlader. Laaddirect biedt uitsluitend hoogwaardige laadstations en -oplossingen van gerenommeerde merken. Onze experts helpen u graag bij het kiezen van de juiste laadoplossing voor uw elektrische Kia Niro EV. We nemen de tijd om uw wensen en uw laadbehoeften te bespreken. Ook adviseren we u over de beste locatie voor uw laadpaal of wandlader.

Kia Niro laadpaal

 

Passende laders voor de Kia Niro EV

De Kia Niro EV komt in één uitvoering met een maximale AC-laadsnelheid van 11 kW en is uitgerust met een Type 2-aansluiting, die standaard op veel laadstations aanwezig is. Om de auto optimaal te laden, is een lader nodig met minstens 11 kW laadcapaciteit en een Type 2-aansluiting. Daarnaast vereist een dergelijk laadstation een 3 x 16A aansluiting. Als uw aansluiting en meterkast deze specificatie niet heeft, kunt u contact opnemen met uw energienetbeheerder om deze mogelijk aan te passen. Dat kan betekenen dat uw groepenkast ook moet worden aangepast.

 

Type laadstation: wandlader vs laadpaal

De keuze tussen een wandlader en een laadpaal hangt af van wat praktisch is voor uw situatie, niet zozeer van technische overwegingen. Laadpalen zijn flexibel en kunnen overal op een terrein geïnstalleerd worden, terwijl wandladers minder flexibel zijn maar eenvoudiger te plaatsen bij de deur, in de garage of onder de carport. Uw keuze hangt af van waar u van plan bent uw Kia Niro EV op te laden.

 

De installatie van het laadstation

Als u zorgen heeft over de installatie van een laadstation, biedt Laaddirect uitkomst met een breed netwerk aan installateurs. Door het installatiepakket te kiezen bij uw aankoop, wordt alles voor u geregeld. Een monteur komt dan op een door u gekozen moment langs om het laadstation professioneel te installeren.

Hoelang moet ik wachten tot de Kia Niro EV volledig is opgeladen?

De laadtijd van de Kia Niro EV kunt u berekenen met de volgende formule: neem het totale accupakket in kWh, deel dit door de AC-laadsnelheid in kW, en deel het resultaat vervolgens door 0,85 om rekening te houden met 15% energieverlies. Hieronder een voorbeeldberekening met de specifieke gegevens van de Kia Niro EV:

Laadtijd Kia Niro EV = ( 64,8 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 6,93 = 6 uur en 56 minuten.

Deze berekening geeft u een schatting van de tijd die nodig is om de auto van 0% naar 100% op te laden, rekening houdend met energieverlies. Mocht u ervoor kiezen een laadstation aan te schaffen met een hogere AC-laadsnelheid, of juist een lagere, dan moet u bij de AC-laadsnelheid de laagste waarde invullen.

Zoals aangegeven, zitten er wel nog haken en ogen aan deze formule. Externe factoren zoals omgevingstemperatuur en de totale belasting en belastbaarheid van de elektrische installatie zijn ook van betekenis en kunt u niet zo invullen in deze formule. 

Laadstations voor zakelijk gebruik

Bij Laaddirect zijn alle laders in principe zowel geschikt voor thuis- als zakelijk gebruik. Maar, bepaalde features maken sommige laders geschikter voor zakelijk gebruik. Een voorbeeld hiervan is een backoffice die het gebruik en de laadkosten inzichtelijk maakt, wat bijzonder nuttig is voor het beheren van bedrijfskosten.

 

Ook voor de toekomst

Elektrische voertuigen (EV’s) ontwikkelen zich snel, en vaak zal uw EV veranderen voordat u een nieuw laadstation nodig heeft. Het is verstandig om nu al naar de toekomst te kijken. Overweegt u in de toekomst meer of langere afstanden te rijden? Dan heeft u mogelijk een EV nodig met een grotere accu en een hogere AC-laadsnelheid. Dit betekent dat u een laadstation nodig heeft met een hogere laadcapaciteit. Als u plant om twee auto’s te laden, dan zijn er andere overwegingen zoals de noodzaak voor meerdere sockets en een nog grotere laadcapaciteit om beide voertuigen efficiënt te kunnen laden.

 

De belangrijkste punten bij het kiezen van een laadstation voor de Kia Niro EV

Bij het kiezen van een laadstation voor uw Kia Niro EV zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden naast laadcapaciteit, type lader en het aantal sockets. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

1: Online lader

U kunt kiezen tussen een ‘slimme’ online lader en een eenvoudigere offline lader. Offline laders zijn beperkt in het versturen van gegevens, terwijl online laders uitgebreide informatie bieden over energieverbruik, kosten en laadduur. Dit is vooral nuttig voor werkgevers die de laadkosten willen verrekenen met werknemers die gebruik maken van de laadpaal. Beide types bieden beveiligingsopties en verschillen niet in laadtijd.

2: Autorisatie

Met autorisatie kunt u uw laadpaal of wandlader beveiligen tegen onbevoegd gebruik. Dit is belangrijk om te voorkomen dat vreemden zonder toestemming gebruik maken van uw laadpaal en op uw kosten laden. Autorisatie, via een pasje, app of laaddruppel, zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot het laadstation. Bij online laders kunt u in de backoffice instellen wie toegang heeft.

3: Soorten laadkabels

Er zijn twee soorten laadkabels: vast en los. De vaste laadkabel is handig voor thuisgebruik omdat deze permanent bevestigd is aan het laadstation en niet opgeruimd hoeft te worden. Deze is echter kwetsbaarder dan de losse laadkabel, die beter geschikt is voor publieke plaatsen waar meerdere personen laden.

4: Dynamic Load Balancing

Dynamic Load Balancing is een functie die overbelasting van uw elektrische installatie voorkomt. Bij dreigende overbelasting geeft deze functie een signaal af en wordt de stroomtoevoer naar de auto verlaagd. Dit is essentieel, vooral als u tegelijkertijd andere belangrijke elektrische apparaten gebruikt.

 

De beste laadoplossing voor de Kia Niro EV vindt u bij Laaddirect

Of u nu een wandlader nodig heeft voor één auto bij u thuis, of een laadpaal voor meerdere werknemers op kantoor, Laaddirect biedt een breed scala aan laadstations van topmerken die aansluiten bij uw situatie en behoeften, die geschikt zijn voor de Kia Niro EV. Onze ervaren monteurs zorgen voor een professionele installatie van uw laadstation. Wij bieden een uitstekende service en staan klaar om u te adviseren over de beste laadoplossingen. 

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.