Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Maxus eDeliver 9

De beste laadoplossingen voor uw Maxus eDeliver 9

Laadpaal advies over uw Maxus eDeliver 9 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Maxus eDeliver 9

Een elektrische bestelwagen zoals de Maxus eDeliver 9 kan niet zonder een geschikte lader. Gelukkig bent u hiervoor bij Laaddirect aan het juiste adres. Bij ons kunt u niet alleen terecht voor een breed aanbod van topmerk laadoplossingen, ook vindt u hier al het relevante aankoopadvies. Als kers op de taart bieden wij ook nog een installatieservice aan. De Maxus eDeliver 9 is een ruime, luxe uitgevoerde bestelwagen die volgens Maxus zelf “een nieuwe standaard in de elektrische bedrijfswagenmarkt” is. De eDeliver 9 is, in tegenstelling tot modellen van concurrenten, geheel ontworpen als elektrische bestelwagen. Hierdoor heeft de eDeliver 9 competitieve prestaties, waaronder op gebied van eigengewicht, laadvermogen en efficiëntie. Daarbij komt nog dat de eDeliver 9 uitgerust kan worden met een zwaar 89 kWh-accupakket, waarmee u een rijbereik heeft van bijna 300 kilometer (WLTP-gecombineerd). Hiervoor is het wel van essentieel belang dat u de accu volledig opgeladen is – iets wat u het beste doet met een van onze A-merk laadpalen of wandladers.

Uitvoeringen

Met de eDeliver 9 biedt Maxus kopers maximale flexibiliteit. Zo is er keuze uit twee wielbasissen (L2H2 of L3H2) en een optioneel verhoogd dak. Daarnaast kan er worden gekozen uit drie accupakketten (52, 72 of 89 kWh). Keuze genoeg dus. Verder is de eDeliver 9 in elke uitvoering voorzien van een 3-fase 11 kW-boordlader (AC-laadvermogen) met een standaard Type 2 laadaansluiting. Hierdoor maakt het voor de selectie van een passende lader niet uit welke versie u heeft.

Uitvoering Accu             AC-laadvermogen      Aansluiting
Maxus eDeliver 9 52 kWh 52 kWh 11 kW Type 2
Maxus eDeliver 9 72 kWh 72 kWh 11 kW Type 2
Maxus eDeliver 9 89 kWh 89 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Maxus eDeliver 9?

Voor het ‘normale’ AC-laden beschikt de eDeliver over 11 kW aan AC-laadvermogen. Om dit laadvermogen maximaal te benutten heeft u lader nodig met minimaal een gelijke AC-laadcapaciteit. Dit heeft op zijn beurt implicaties voor de benodigde elektrische aansluiting – óók deze moet namelijk over genoeg capaciteit beschikken. Om het 11 kW AC-laadvermogen van zowel uw eDeliver 9 als uw toekomstige laadstation ten volle te benutten heeft u een 3-fase 3 x 16A aansluiting nodig.

Kiezen tussen een laadpaal en een wandlader?

Ook moet u de knoop doorhakken over het ‘type’ laadstation. In tegenstelling tot wat velen denken verschillen laadpalen en wandladers uitsluitend op gebied van montage. De een wordt tegen een muur gemonteerd, terwijl de ander op een losstaande paal wordt geplaatst. Dit maakt deze keuze echter niet minder belangrijk. In tegendeel, uw keuze bepaalt in grote mate hoe, waar en hoe gemakkelijk u uw eDeliver 9 kunt opladen. De doorslaggevende factor in deze is de beoogde laadplek voor uw eDeliver 9. Komt een wandlader hier het beste tot zijn recht of biedt een laadpaal uitkomst? Beeld u in hoe de laadkabel in beide hypothetische situaties zal komen te lopen en maak op basis hiervan uw keuze.

Het Laaddirect-installatiepakket

Een van onze gecertificeerde installateurs neemt de installatie van uw nieuwe lader graag uit handen. Uiteraard verloopt de installatie vakkundig en verzorgen onze monteurs alles tot in de puntjes.

Hoe lang duurt het om de eDeliver 9 volledig op te laden?

Bent u benieuwd naar de laadtijd van uw eDeliver 9? Aan de hand van een rekensom rekent u dit gemakkelijk uit. Eerst deelt u de maximale accucapaciteit van uw eDeliver 9 door het AC-laadvermogen. Vervolgens deelt u dit door 0,85. Waarom? Op deze manier houden we ook rekening met het energieverlies – gemiddeld zo’n 15% – dat tijdens het laden optreedt. U hoeft zelf uw rekenmachine er niet bij te pakken, dit hebben wij al voor u gedaan:

eDeliver 9 met 52 kWh-accu: 52 / 11 / 0,85 = 5,56 uur

eDeliver 9 met 72 kWh-accu: 72 / 11 / 0,85 = 7,7 uur

eDeliver 9 met 89 kWh-accu: 89 / 11 / 0,85 = 9,52

Zelf uitrekenen

Overigens zijn deze berekening niet 100% nauwkeurig. In de praktijk kan de laadtijd hoger of lager uitvallen als gevolg van de invloed van externe factoren. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur, elektriciteitsaansluiting en andere zaken.

Uw Maxus eDeliver 9 thuis, op bedrijf of ergens anders opladen

Al onze laders zijn – in principe – geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Dat is wel zo handig, aangezien de Maxus eDeliver 9 bij uitstek geschikt is voor allerlei zakelijke toepassingen. Daarnaast hebben wij een uitgebreid en gevarieerd assortiment aan laadpalen en wandladers. Elk model heeft zijn eigen unieke features, voor- en nadelen en ideale toepassingen. Hierdoor hebben wij voor iedere klant de best passende laadoplossing in huis.

Toekomstbestendig

Naast het laadvermogen, laadaansluiting en elektrische aansluiting is ook de toekomstbestendigheid van een lader erg belangrijk. De mate waarin een lader gebruikt kan worden voor toekomstige EV’s bepaalt namelijk hoelang u er profijt van zult hebben. Daarom raden wij al onze klanten zich aan om de volgende vragen te stellen:

  1. Verwacht ik op den duur mijn eDeliver 9 te vervanger door een model met meer AC-laadvermogen?
  2. Verwacht ik naast met eDeliver 9 nóg een EV aan te schaffen

Heeft u plannen om uw eDeliver 9 in de toekomst te vervangen door een EV met meer laadcapaciteit? Dan is het verstandig om voor een laadpaal/wandlader te kiezen met wat meer AC-laadvermogen. Wilt u in de toekomst meerdere EV’s tegelijk opladen, dan is het slim om nu alvast een lader met een dubbele laadaansluiting te kiezen. Kortom, nu alvast rekening houden met uw toekomstplannen kan allesbehalve kwaad.

Hoe vind ik een passende laadoplossing voor mijn Maxus eDeliver 9?

We krijgen deze vaak maar al te vaak gesteld. Onderstaande lijst geeft u de belangrijkste te overwegen zaken. Let op: deze komen bovenóp eerdergenoemde zaken zoals laadvermogen, elektrische aansluiting, type lader en toekomstbestendigheid.

Sockets

U heeft keuze uit laders met een enkele of dubbele laadaansluiting (socket). Welke voor u het meest geschikt is hangt af van uw huidige én toekomstige geëlektrificeerde wagenpark. Ook kan een lader met een dubbele socket uitkomst bieden als u uw laadpunt deelt met andere gebruikers.

Laadkabel

Laadkabels komen in twee soorten: los of vast. Bij de vaste kabels is er vaak ook nog keus uit de standaard (kortere) en een langere laadkabel. Een losse laadkabel bergt u na het laden op in uw eDeliver 9 en haalt u tevoorschijn zodra u deze aan de lader aan wilt sluiten. Kiest u voor een lader met een vaste laadkabel, dan hoeft u de kabel niet meer iedere keer in de auto op te bergen. Dit maakt het laden een stukje gemakkelijker, maar heeft ook een nadeel. Namelijk: een lader met een vaste laadkabel is kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor publiek toegankelijke plekken.

Online lader

Een laadstation met een internetaansluiting wordt ook wel een online lader genoemd. Dergelijke laders zijn de afgelopen jaren erg in trek vanwege de vele voordelen die ze hebben. Dankzij de internetverbinding kunnen deze laders namelijk uitgerust worden met allerlei slimme functies die het laden nóg gemakkelijker, voordeliger en zuiniger maken.

Backoffice

Een backoffice is een schoolvoorbeeld van zo’n slimme functie. Een backoffice verschaft u inzicht in alle informatie rondom het laadproces. Dit is ideaal als uw de laadkosten wilt verrekenen met andere gebruikers, zoals medegebruikers of uw werkgevers, of in uw administratie wilt verwerken. Overigens heeft u hier ook een laadoplossing met gecertificeerde kWh-meter voor nodig.

Dynamic Load Balancing

Spreekt uw lader dezelfde energie aan als andere grote stroomverbruikers in uw woning of bedrijfspand? Dan raden wij een lader die uitgerust is met Dynamic Load Balancing aan. Hiermee voorkomt u dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Wanneer overbelasting dreigt grijpt de Load Balancing-functie in en wordt het laadvermogen gereduceerd. Dit kan wel zorgen voor langere laadtijden.

Autorisatie

Met een lader met autorisatie kunt u zelf bepalen wie wel en wie geen gebruik kan maken van uw laadstation. Deze handige functie is ideaal als uw laadstation zich op een publieke plek bevindt. Dergelijke autorisatiefuncties zijn er in verschillende soorten en maten, van Plug & Charge functies tot smartphone applicaties.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.