Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Mercedes eVito Tourer

De beste laadoplossingen voor uw Mercedes eVito Tourer

Laadpaal advies over uw Mercedes eVito Tourer ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Mercedes eVito Tourer

Bent u in de markt voor een laadpaal of wandlader voor uw Mercedes eVito Tourer? Laaddirect heeft een uitgebreid aanbod aan topmerk laadoplossingen van merken zoals EVBox, Webasto, Wallbox en Alfen.

In principe zijn al onze laadstations geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik, en voor zowel personenauto’s als bedrijfswagens. Hierdoor zijn onze laders flexibel inzetbaar en is het merendeel van onze laadpalen en wandladers geschikt voor de Mercedes eVito Tourer.

 

Laadpaal voor de Mercedes eVito Tourer

De Mercedes eVito Tourer is een de personenvariant van de populaire Mercedes eVito bestelbus, die op zijn beurt weer een geëlektrificeerde versie van de ‘standaard’ Mercedes Vito is. De eVito Tourer werd in 2020 geïntroduceerd als een minder compleet uitgeruste Mercedes V-Klasse en heeft een actieradius van circa 360 kilometer (WLTP).  Dit bereik haalt u uitsluitend als u uw Mercedes eVito Tourer regelmatig volledig oplaadt, het liefste met uw eigen laadpaal of wandlader. Dát is waar Laaddirect uitkomst biedt.

Verschillende uitvoeringen – welke laadpaal is geschikt?

Momenteel is de Mercedes eVito Tourer verkrijgbaar in één uitvoering. In deze uitvoering heeft de elektrische Tourer een 100 kWh-accupakket – waarvan 90 kWh bruikbaar, een watergekoelde AC-lader met een laadvermogen van 11 kW en een Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Mercedes eVito Tourer  100 kWh 11  kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadpaal of wandlader voor de eVito Tourer kiezen?

Om het AC-laadvermogen van de Mercedes eVito Tourer ten volle te benutten heeft u minimaal een laadstation met evenveel laadcapaciteit (11 kW). Dit heeft op zijn beurt implicaties voor uw elektrische installatie. Hoe hoger het laadvermogen, hoe meer dit vereist van uw installatie. Om daadwerkelijk gebruik te maken van de 11 kW aan AC-laadcapaciteit, is minimaal een 3-fase 3 X 16A aansluiting noodzakelijk.

 

Laadpaal vs. wandlader

Velen staren zich blind op de keuze tussen de laadpaal en een wandlader. Dit terwijl er op gebied van techniek nauwelijks verschil is tussen deze twee ‘type’ laders. Hét grote verschil is de plek waar ze worden geplaatst – de een op een paal, de ander tegen een muur. Dit heeft op zijn beurt gevolgen voor waar u uw eVito Tourer kunt opladen. Kies daarom voor het type lader dat het beste aansluit op uw situatie. Wilt u uw eVito Tourer opladen op een plek waar u zonder problemen gebruik kunt maken van een wandlader, zoals onder de carport of in de garage? Dan is de keuze voor een wandlader snel gemaakt. Is dit niet het geval, dan is de kans groot dat een laadpaal de beste oplossing is. Twijfelt u? Voelt u dan vrij om contact met ons op te nemen.

 

Installatie

Waagt u zich liever niet aan de installatie van uw nieuwe laadstation? Geen zorgen, dit kunnen wij helemaal uit handen nemen. Kies voor ons installatiepakket en een bij ons aangesloten monteur verzorgt de installatie van uw nieuwe lader van A tot en met Z. Dat is wel zo makkelijk.

 

Wat is de laadtijd van de Mercedes eVito Tourer?

Bent u benieuwd naar de laadtijd van de Mercedes eVito Tourer? Deze rekent u gemakkelijk uit met behulp van een rekensom. Deze werkt als volgt. Eerst deelt u de bruikbare accucapaciteit door het AC-laadvermogen van de Tourer. Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan door 0,85 – dit in verband met het energieverlies. Als formule ziet de som er zo uit:

( Accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85 = laadtijd in uren

Vullen we de gegevens van de eVito Tourer in, dan komen we uit op een laadtijd van circa 9,5 uur:

( 90 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 9,63 = 9 uur en 38 minuten

Verschilt het laadvermogen van uw laadstation van die van uw eVito Tourer? Gebruik dan de laagste waarde van de twee in de berekening. Op deze manier krijgt u de meeste nauwkeurige schatting van de laadtijd.

Niet perfect

Bovenstaande rekensom is niet perfect. De daadwerkelijke laadtijd kan van de geschatte tijd afwijken door de invloed van zaken zoals de omgevingstemperatuur en de staat van de elektrische aansluiting. Desondanks is het een handige, eenvoudige rekensom waarmee u een goed idee krijgt van wat u kunt verwachten.

 

Geschikt voor zakelijk opladen

In ons uitgebreide programma vindt u uitsluitend laders die geschikt zijn voor particulier én zakelijk gebruik. Daarnaast bestaat ons aanbod uit uiteenlopende laders, elk met zijn eigen unieke features, ideale toepassingen en eigenschappen. Hierdoor zijn wij in staan iedereen dé perfecte laadoplossing aan te bieden.

 

Toekomstbestendig?

U doet er verstandig aan om rekening te houden met uw toekomstplannen bij uw keuze. Misschien schaft u over een tijd wel een tweede EV aan of vervangt u uw eVito Tourer door een model met meer AC-laadcapaciteit. In beide gevallen zou het handig zijn als u uw huidige laadpaal ‘gewoon’ kunt blijven gebruiken in plaats van een nieuwe aan te schaffen. Daarom kan het allesbehalve kwaad om uw toekomstplannen mee te nemen in uw keuze voor een toekomstbestendige laadpaal of wandlader.

Zó vindt u een geschikte laadoplossing voor uw Mercedes eVito Tourer

Laadpaal Mercedes evito tourer

Naast eerdergenoemde zaken, zoals AC-laadvermogen, type laadstation en toekomstbestendigheid, zijn er ook andere zaken die u in het achterhoofd dient te houden. Alleen dan weet u zeker dat u een geschikte laadoplossing vindt voor uw Mercedes eVito Tourer.

1.     Type laadkabel

Naast laders met een losse laadkabel zijn er ook modellen met een vaste laadkabel. Met zo’n lader behoort het opbergen en opgraven van de laadkabel voorgoed tot de verleden tijd. Ideaal, toch? In veel gevallen wel, maar in sommige helaas ook niet. Laders met een vaste laadkabel zijn weliswaar gemakkelijker in gebruik, maar zijn tegelijkertijd ook een stuk kwetsbaarder. Dit maakt ze minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

2.     Laadaansluitingen – enkel of dubbel

U heeft keuze uit laders met een enkele of dubbele laadaansluiting. Een laadstation met een dubbele socket is ideaal als u nu of in de toekomst twee elektrische voertuigen tegelijk wilt opladen. Heeft u hier geen behoefte aan? In dat geval volstaat een laadoplossing met een enkele laadaansluiting.

3.     Online lader: efficiënter, voordeliger en gemakkelijker

‘Online laders’ zijn laders met een internetverbinding. Dankzij deze verbinding met het wereldwijde web kunnen deze laders uitgerust worden met allerlei handige functies. Denk hierbij aan een backoffice, Dynamic Load Balancing of een autorisatie-functie:

4.     Backoffice

Met een backoffice heeft u altijd inzicht in de informatie rondom het laadproces, waaronder de exacte laadkosten, de laadtijd en het energieverlies. Dit is ideaal als u het maximale uit uw lader wilt halen en/of als u de laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

5.     Dynamic Load Balancing

Laders uitgerust met Dynamic Load Balancing voorkomen dat uw lader uw elektrische installatie overbelast. Hoe? In principe werkt het vrij eenvoudig. De functie detecteert automatisch wanneer er teveel van uw installatie wordt gevraagd, bijvoorbeeld als er meerdere grote stroomverbruikers tezamen met uw lader ingeschakeld zijn. Wanneer dit het geval is reduceert de functie automatisch het laadvermogen van uw lader.

6.     Autorisatie

Heeft u liever niet dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw laadstation? Kies dan voor een laadoplossing met een autorisatiefunctie. Dit is een functie waarmee u zelf bepaalt wie wel en wie niet gebruik kan maken van uw laadpaal of wandlader. Dergelijke functies zijn er in verschillende soorten en maten, van RFID-lezer voor laadpassen en laaddruppels tot smartphone applicaties.

 

De beste laadpaal voor uw Mercedes eVito Tourer koopt u bij Laaddirect

Laaddirect is dé aangewezen leverancier van een laadpaal of wandlader voor uw Mercedes eVito Tourer. Ons aanbod bestaat uitsluitend uit A-merk laders die geschikt zijn voor zakelijk en particulier gebruik én die als laadpaal of wandlader kunnen worden geïnstalleerd. En die installatie nemen wij ook nog eens uit handen, als u dat wilt. Dankzij Laaddirect is het kiezen, kopen en (laten) plaatsen van een lader makkelijker dan ooit. Heeft u nog vragen? Schroom dan niet contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.