Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal MG 5

De beste laadoplossingen voor uw MG MG5

Laadpaal advies over uw MG MG5 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

MG 5

Bent u in de markt voor een laadpaal of wandlader voor uw MG 5? Bij Laaddirect vindt u uitsluitend topmerk laadoplossingen die geschikt zijn voor zowel zakelijke als particuliere situaties. Dankzij ons uitgebreide aanbod kunnen wij voor iedere situatie de best passende lader aanbieden – wat uw wensen ook zijn.

Ontdek ons assortiment van laadpalen en wandladers voor de MG5 Electric en kies de beste laadoplossing voor uw situatie. Als kers op taart bieden we ook een installatieservice aan. Zo hoeft u zich hier geen zorgen over te de installatie van uw nieuwe laadstation.

 

Waarom een laadpaal voor de MG MG5 Electric?

De MG 5 is een elektrische stationwagen. In feite is de MG5 de ‘Europese’ variant van de Chinese Roewe Ei5 van SAIC. Voor de goede orde: SAIC is sinds een aantal jaren de eigenaar van het merk MG. De MG 5 kenmerkt zich net als de Roewe Ei5 door zijn strakke, moderne uiterlijk en comfortabele rijgedrag. Net bij alle andere elektrische auto’s is een geschikte lader wel noodzakelijk. Hiermee weet u zeker dat de accu van uw MG 5 volledig opgeladen is de volgende keer dat u de weg op gaat.

 

Welke laadpaal kiezen?

Vooralsnog is de MG5, die ook wel de MG 5 Electric wordt genoemd, verkrijgbaar in twee uitvoeringen, de ‘Standard Range’ en de ‘Long Range’. In de Standard Range-configuratie is de MG5 voorzien van een 50 kWh accu (46 kWh bruikbaar), terwijl MG de Long Range-variant uitgerust heeft met een zwaarder 61,1 kWh-accupakket (57 kWh bruikbaar). Verder hebben beide uitvoeringen een AC-laadvermogen van 11 kW en de gebruikelijke Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
MG5 Electric Standard Range 46 kWh 11 kW Type 2
MG5 Electric Long Range 57 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de MG 5 Electric?

Wilt u de laadcapaciteit van de MG 5 (11 kW) ten volle benutten, dan heeft u uiteraard een geschikte laadoplossing nodig. Maar welke laders zijn dat? Kijk eerst naar het laadvermogen van de beoogde lader. Zorg ervoor dat deze minimaal gelijk is aan het laadvermogen van de MG 5. Vervolgens dient u rekening te houden met uw elektrische aansluiting. Immers, om het laadvermogen van de MG 5 en de lader volledig te benutten, heeft de elektriciteitsaansluiting óók voldoende capaciteit nodig. In het geval van de MG 5 (11 kW) voldoet een 3-fase 3 x 16A aansluiting.

Het verschil tussen een laadpaal en wandlader

Het verschil tussen een laadpaal en wandlader is vrij basaal. Hét grote verschil zit ‘m namelijk in de plek van montage. De een wordt tegen een wand geplaatst, terwijl de ander op een paal wordt gemonteerd. Verder zijn er geen tot weinig verschillen – ook niet op gebied van techniek. Dit maakt het kiezen tussen een laadpaal en wandlader er helaas niet gemakkelijker op. Het draait hier namelijk vooral om de beoogde laadplek. Is dit nabij een muur, zoals vaak het geval is bij een garage, carport of inrit? Dan is een wandlader waarschijnlijk de beste keuze. Is dit niet geval, dan biedt een laadpaal uitkomst. Weet u het niet zeker? Kijk dan goed naar de plek waar u uw MG 5 Electric wilt opladen. Beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen en maak op basis hiervan uw keuze.

Geen zorgen over de installatie

Door voor ons installatiepakket te kiezen hoeft u zich geen zorgen te maken over de installatie van de lader. Een bij ons aangesloten, gecertificeerde installateur neemt al het werk uit handen en verzorgt de installatie tot in de puntjes.

Zelf de laadtijd van uw MG 5 berekenen?

Wilt u weten hoe lang het duurt om de MG 5 volledig op te laden? Dit rekent u uit aan de hand van onderstaande rekensom:

Accucapaciteit (in kWh)/ AC-laadvermogen (in kW) / 0,85 = laadtijd (in uren)

Gezien de MG 5 een accucapaciteit van 56 kWh en 11 kW aan AC-laadvermogen heeft, is de laadtijd als volgt:

Laadtijd MG5 Electric Standard Range: 46 kWh / 11 kW / 0,85 = 4,92 uur

Laadtijd MG5 Electric Long Range: 56 kWh / 11 kW / 0,85 = 6,1 uur

Waar de 0,85 voor staat? Tijdens het laadproces gaat er (helaas) altijd wat energie verloren – doorgaans zo’n 15%. Door de uitkomst van accucapaciteit / AC-laadvermogen te delen door 0,85 houden we hier rekening mee. Op deze manier is de berekening een stuk waarheidsgetrouwer.

Slechts een schatting

Desondanks moet de berekening niet als absolute waarheid worden beschouwd. Het is namelijk slechts een schatting van de ideale laadtijd, ofwel, de laadtijd zonder de invloed van externe factoren. In de werkelijkheid kan de laadtijd hoger of lager uitvallen.

Uw MG 5 thuis, op de zaak of elders opladen

Alle laders uit ons leveringsprogramma zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Daarnaast bestaat ons aanbod uit laders van uiteenlopende merken, elk met zijn eigen, unieke features en ideale toepassingen. Dit maakt dat wij voor iedere klant de perfecte laadoplossing in huis hebben.

In 6 stappen de perfecte laadoplossing voor de MG 5 Electric

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen. Hieronder zetten we voor u uiteen hoe u stap voor stap de perfecte lader voor uw MG 5 vindt.

1.     Laadvermogen, laadaansluiting, elektriciteitsaansluiting en type laadstation

Natuurlijk dient u eerst te kijken naar zaken die wij eerder al noemden. Dit zijn: het benodigde AC-laadvermogen (minimaal 11 kW), het type laadaansluiting (Type 2), de elektriciteitsaansluiting (3-fase 3 x 16A) en het type laadstation (laadpaal of wandlader).

2.     Type laadkabel

Vervolgens heeft u keuze uit laders met een vaste of losse laadkabel. Laders met een vaste kabel zijn gemakkelijker in gebruik, maar helaas ook wat kwetsbaarder. Laadstations met een losse kabel worden gezien als ‘standaard’ maar vereisen wel dat u de laadkabel telkens in de kofferbak opbergt.

3.     Sockets

Wilt u meerdere elektrische auto’s tegelijk opladen? Dan doet u er verstandig aan een laadoplossing met een dubbele laadaansluiting aan te schaffen. Heeft u hier geen behoefte aan, dan is een lader met een enkele laadaansluiting (socket) voldoende.

4.     Dynamic Load Balancing

Daarnaast dient u rekening te houden met de diverse features van laders. Laders met Dynamic Load Balancing, bijvoorbeeld, voorkomen dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Dit doen ze door automatisch het laadvermogen te reduceren zodra andere energieverbruikers worden ingeschakeld.

5.     Online vs. Offline lader

Steeds meer laders zijn uitgerust met een internetverbinding. Dit soort laders worden ook wel online laders genoemd. Online laders beschikken dankzij de internetconnectie over alle handige functionaliteiten die het laadproces nóg gemakkelijker maken. Neem bijvoorbeeld de backoffice. Met een backoffice heeft u altijd inzicht in uw laadsessies en de kosten van het laden. Dit is ideaal als u de laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

6.     Autorisatie?

Sommige laadstations zijn uitgerust met een zogenoemde autorisatie-functie. Dit is een functie waarmee u bepaalt wie wel en wie niet gebruik kan maken van uw laadpunt. Voorbeelden van dergelijke functies zijn een Plug & Charge optie, een RFID-lezer voor laadpassen of -druppels en smartphone applicaties.

Lange termijn investering

U kunt de aanschaf van een topmerk laadpaal of wandlader voor uw MG 5 het beste beschouwen als een lange termijn investering. Waarom? Door nu weloverwogen keuzes te maken bespaart u veel tijd, moeite en geld. Met weloverwogen keuzes doelen we ook op uw toekomstplannen. Verwacht u in de toekomst een tweede elektrische auto aan te schaffen? Of uw MG 5 te vervanger door een model met meer laadvermogen? Wij raden aan nu alvast rekening te houden met dergelijke zaken.

MG 5 laadpaal kopen bij Laaddirect

Laaddirect is dé aangewezen leverancier van laadpalen en wandladers voor de MG MG5 Electric. Heeft u de beste laadoplossing, met behulp van onze tips, gevonden? Plaats direct uw bestelling, dan gaan wij voor u aan de slag. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.