Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Nissan Townstar Combi

De beste laadoplossingen voor uw Nissan Townstar Combi

Laadpaal advies over uw Nissan Townstar Combi ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Nissan Townstar

U hoeft bij ons niet lang te zoeken naar een laadpaal of wandlader voor de Nissan Townstar Combi. Bij Laaddirect bent u namelijk aan het juiste adres voor laadpalen en wandladers van bekende merken als Alfen, Webasto, EVBox en Wallbox.

Al onze wandladers en laadpalen, waaronder een groot aantal ook geschikt zijn voor de Nissan Townstar Combi, zijn geschikt voor zakelijk of particulier gebruik. De meeste kunnen naar keuze als laadpaal of wandlader geplaatst worden. Ze zijn ook verkrijgbaar met een uitgebreide backoffice van bijvoorbeeld E-Flux. Wij hebben dus ook geschikte laadpalen en wandladers voor uw Nissan Townstar Combi in ons assortiment, naar keuze inclusief gebruiksklare installatie en backoffice.

 

Laadpaal voor de Nissan Townstar Combi

De Nissan Townstar Combi is de personenuitvoering van de Nissan Townstar bestelwagen en beschikt derhalve over een achterbank en zijramen. Hiermee richt het Japanse merk zich op zowel particulieren als bedrijven en gaat het de concurrentie aan met de Peugeot Rifter, Citroën Berlingo, Renault Kangoo, Mercedes T-Klasse en Opel Combo Life. Net zoals bij deze EV’s is het voor de Townstar Combi van vitaal belang dat u een goede laadoplossing selecteert. Zo weet u zeker dat het laadproces goed verloopt en dat u een zo groot mogelijk bereik heeft.

 

Hoe kiest u de beste laadpaal voor de Townstar Combi?

Op dit moment is de Nissan Townstar Combi verkrijgbaar in één uitvoering. Deze uitvoering beschikt over een 45 kWh-accupakket en een boordlader met een AC-laadvermogen van 11 kW en een Type 2-laadaansluiting. Hiernaast biedt Nissan ook een 22 kW-boordlader aan. Dat betekent dat het heel vrij eenvoudig is om de meest geschikte laadoplossing te kiezen.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Nissan Townstar Combi 45 kWh 11 / 22  kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet elke laadoplossing is geschikt voor de Nissan Townstar Combi

Het is van groot belang dat u goed let op het AC-laadvermogen van uw Nissan Townstar Combi. Dit bepaalt namelijk welke lader geschikt is. Over het algemeen geldt dat uw laadstation over minimaal evenveel AC-laadcapaciteit moet beschikken als uw auto. Voor de Nissan Townstar Combi heeft u dus minimaal een laadpaal of wandlader met 11 kW of 22 kW AC-laadvermogen nodig. Als u een laadoplossing met een geringer vermogen kiest, zal de laadtijd vaak met een veelvoud toenemen.

Houd u bij uw keuze overigens ook rekening met de benodigde elektrische aansluiting. Immers, hoe hoger het AC-laadvermogen, hoe meer dit vergt van uw elektrische installatie. Zo heeft u om 11 kW ten volle te benutten een 3-fase 3 X 16A aansluiting nodig en voor 22 kW minimaal een 3-fase 3 X 32A aansluiting. Dat laatste is voor bedrijfsaansluitingen meestal geen probleem, bij woningen is die lastiger te realiseren en vanwege het hogere vastrecht ook duurder.

Townstar nissan lader

 

Laadpaal of wandlader?

Welke type laadstation – een laadpaal of wandlader – het meest geschikt is voor hangt vooral af van de beoogde laadplek van uw Nissan Townstar Combi. Is dit in de buurt van een muur, bijvoorbeeld onder de carport of in de garage? Dan is de kans groot dat een wandlader uitkomst biedt. Zo niet, dan is een laadpaal waarschijnlijk de beste keuze.

 

Installatie wordt voor u geregeld

Waagt u zich liever niet aan de installatie van uw nieuwe lader? Geen zorgen, in dat geval kunt u kiezen voor ons installatiepakket. Een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur neemt de installatie uit handen en verzorgt deze tot in de puntjes.

 

Hoe lang duurt het om de Nissan Townstar Combi volledig op te laden?

Bent u benieuwd naar de tijd die het kost om de Nissan Townstar Combi volledig op te laden? Helaas is het vaststellen van deze tijd zo gemakkelijk nog niet. Bij het laadproces komen immers allerlei zaken kijken, waaronder het laadvermogen, de omgevingstemperatuur, enzovoorts. Gelukkig is er een makkelijke manier om de te verwachten laadtijd te achterhalen.

Het werkt als volgt. Eerst deelt u de maximale accucapaciteit van uw Townstar Combi door het AC-laadvermogen (11 kW of 22 kW). Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan door 0,85. Waarom? Zo houden we ook rekening met de energie die tijdens het laden verloren gaat. Als formule ziet de som er als volgt uit:

( accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW ) / 0,85 = laadtijd in uren

Vullen we de specificaties van de Townstar in, dan krijgen we de volgende laadtijden:

Nissan Townstar Combi 11 kW: 45 kWh / 11 kW / 0,85 = 4,81 = 4 uur en 49 minuten

Nissan Townstar Combi 22 kW: 45 kWh / 22 kW / 0,85 = 2,41 = 2 uur en 25 minuten

Kanttekeningen

Verschilt het laadvermogen van uw Townstar Combi van dat van uw lader? Gebruik dan de laagste waarde van de twee voor de berekening. Houd daarnaast in het achterhoofd dat de daadwerkelijke laadtijd kan verschillen van bovenstaande schattingen.

 

Ook geschikt voor zakelijk gebruik

Wilt u uw Nissan Townstar Combi zakelijk opladen? In principe zijn al onze lader geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Bovendien bestaat ons aanbod uit diverse laders van uiteenlopende merken, elk met zijn eigen unieke toepassingen, features en eigenschappen. Hierdoor kunnen wij iedereen de best passende laadoplossing aanbieden.

Houd rekening met de toekomst!

Vergeet u bij uw keuze niet rekening te houden met de toekomst? Misschien vervangt u uw Townstar Combi op den duur wel door een EV met meer AC-laadcapaciteit of schaft u nóg een EV aan. Dan zou een lader met extra AC-laadcapaciteit of een dubbele laadaansluiting wel zo handig zijn. Kortom, door nu alvast rekening te houden met uw plannen voor de toekomst doet u zich zelf een groot plezier.

 

Op een rijtje – zó vindt u de perfecte laadoplossing voor uw Nissan Townstar Combi

Hoe vindt u nu de perfecte laadoplossing? Dát is de vraag. We zetten de belangrijkste zaken voor u op een rijtje.

Laadvermogen & elektrische aansluiting

Het is van essentieel belang dat uw laadstation over voldoende laadvermogen beschikt. Voor de Nissan Townstar Combi is dit 11 kW of 22 kW, afhankelijk van de gekozen boordlader. Vergeet niet dat dit ook gevolgen heeft voor de benodigde elektrische aansluiting.

Type laadstation, laadkabel en aantal laadaansluitingen

Vervolgens moet er worden gekeken naar het type laadstation. Hak eerst de knoop door over het type laadstation, een laadpaal of een wandlader. Dan kunt u kijken naar het type laadkabel – los of vast – en het aantal laadaansluitingen. Een vaste laadkabel is doorgaans wat gebruiksvriendelijker dan een losse maar is ook een stuk kwetsbaarder. Of u een laadstation met een enkele of dubbele laadaansluiting (socket) nodig heeft hangt vooral af van uw huidige en toekomstige geëlektrificeerde wagenpark.

Online lader

Steeds meer laders zijn uitgerust met een internetverbinding. Hierdoor beschikken ze over allerlei handige functies zoals een backoffice, Dynamic Load Balancing en autorisatie. Deze maken het laden nóg voordeliger, zuiniger en veiliger.

Backoffice biedt inzicht in laadproces

Wilt u inzicht in het laadproces? Dan raden wij lader met een backoffice aan. Hiermee krijgt u inzicht in de laadkosten, het energieverlies en nog veel meer. Dit is ideaal als u de kosten van het laden wilt verrekenen met anderen of als u simpelweg meer controle wilt hebben over het laadproces.

Voorkom overbelasting met Load Balancing

Wist u dat de lader van uw Nissan Townstar Combi uw elektrische installatie kan overbelasten? Dit kan gebeuren als de lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote stroomverbruikers, zoals de wasmachine of vaatwasser. Om deze reden zijn veel laders uitgerust met Dynamic Load Balancing – een functie die het laadvermogen automatisch reduceert wanneer overbelasting dreigt.

Autorisatie-functie

Met een lader met autorisatie bepaalt u zelf wie wel en wie niet gebruik kan maken van uw lader. Dergelijke autorisatie-functies zijn er in verschillende soorten en maten, van RFID-lezers voor laadpassen en laaddruppels tot applicaties voor op de smartphone.

 

Een laadpaal voor de Nissan Townstar Combi bestellen

Als u een laadpaal of wandlader voor uw Nissan Townstar Combi wilt kopen, wordt u bij ons op uw wenken geholpen. Dankzij ons eenvoudige en gebruikersvriendelijke bestelproces kunt u in onze webshop heel eenvoudig de meest geschikte laadoplossing voor uw Nissan Townstar Combi uitzoeken. Daarbij heeft u bij de meeste laadpalen en wandladers de keus uit een losse of vaste laadkabel, of een langere laadkabel, een autorisatie-optie en vaak ook een uitgebreide backoffice waarin u een duidelijk overzicht van alle laadsessies en -kosten hebt. Op die manier

Desgewenst kan een bij ons aangesloten monteur zorgen voor een vakkundige installatie. Uiteraard zorgt die ervoor dat de laadpaal of wandlader voor uw Nissan Townstar Combi dan geheel gebruiksklaar wordt opgeleverd.

Als u nog meer informatie wenst of andere vragen heeft: wij zijn u graag van dienst. Neemt u daarom gerust even contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag bij het kiezen van de meest geschikte laadoplossing.

 

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.