Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal SsangYong Korando e-Motion

De beste laadoplossingen voor uw SsangYong Korando e-Motion

Laadpaal advies over uw SsangYong Korando e-Motion ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

SsangYong Korando e-Motion

Bij Laaddirect vindt u ongetwijfeld een passende laadpaal of wandlader voor uw SsangYong Korando e-Motion. Ons aanbod bestaat uitsluitend uit laadpalen en andere types laders van topmerken zoals EVBox, Alfen, Webasto en Wallbox. Deze zijn – in principe – allemaal geschikt voor gebruik thuis, op bedrijf of elders én kunnen voor u geïnstalleerd worden, mocht u dat willen.

Dankzij ons uitgebreide programma hebben wij een breed en divers aanbod van laadoplossingen, waaronder laadpalen en wandladers voor de SsangYong Korando e-Motion. Deze beschikken over voldoende laadvermogen, de juiste aansluiting (Type 2) en alle vereiste functies.

 

Laadpaal voor de Korando e-Motion van SsangYong?

De Korando e-Motion is een compacte cross-over SUV van het Zuid-Koreaanse merk SsangYong. SsangYong is weliswaar een vrij onbekende naam in Europa, maar in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland is het een behoorlijk bekend merk. De elektrisch aangedreven Korando is een elektrische uitvoering van de vierde generatie van de Korando en tevens de eerste EV van het Zuid-Koreaanse merk. De Korando e-Motion kenmerkt zich door zijn comfortabele rijgedrag, betrouwbaarheid en aantrekkelijke prijskaartje. Dankzij zijn 61,5 kWh-accupakket heeft de elektrische cross-over een actieradius van zo’n 340 kilometer (WLTP) – meer dan genoeg voor verreweg de meeste gebruikers. Tenminste, als u zelf ook een A-merk laadpaal heeft. Hiermee laadt u gemakkelijk en snel uw SsangYong Korando e-Motion op en weet u zeker dat u nooit met een lege accu langs de weg staat.

Eén uitvoering

 

Vooralsnog is de SsangYong Korando e-Motion leverbaar in één uitvoering. In deze uitvoering heeft de Korando een 61,5 kWh-accupakket – waarvan 56 kWh ‘bruikbaar’ is, een AC-laadvermogen van 6,6 kW en een Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
SsangYong Korando e-Motion 61,5 kWh 6,6  kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de SsangYong Korando e-Motion?

Vergeleken met andere moderne EV’s heeft de Korando e-Motion een bescheiden AC-laadcapaciteit. Dit is in uw voordeel, aangezien dit betekent dat de meeste laadpalen en wandladers geschikt zijn voor de elektrische cross-over. Welke laders geschikt zijn hangt namelijk grotendeels af van het AC-laadvermogen. Kies minimaal voor een laadstation met evenveel laadvermogen als uw SsangYong Korando e-Motion. Zo weet u zeker dat u het laadvermogen van uw EV optimaal benut. Om uw lader op vol vermogen te gebruiken heeft u bovendien een elektrische aansluiting met voldoende capaciteit nodig. In het geval van een lader voor de Korando e-Motion – een model met 6,6 kW aan AC-laadvermogen – is dit een 1-fase 1 X 32A aansluiting.

 

Laadpaal of wandlader?

Hét verschil tussen een laadpaal en een wandlader is de plek van montage. De een wordt op een losstaande paal geplaatst, de ander tegen de wand. Welk type voor u ideaal is hangt af van de beoogde laadplek van uw SsangYong. Beeld u zich goed in hoe de laadkabel zal komen te lopen en maak op basis hiervan uw keuze.  Komt u er niet uit? Neem dan even contact met ons op voor vrijblijvend advies.

 

Laaddirect – óók voor de installatie van uw laadstation

Dankzij ons installatiepakket hoeft u zich geen zorgen te maken over de installatie van uw nieuwe lader. Dat regelen wij namelijk voor u, in geheel Nederland. Een bij ons aangesloten monteur verzorgt de installatie tot in de puntjes – óók als uw stoppenkast uitgebreid moet worden.

 

Hoelang duurt het om de Korando e-Motion op te laden?

De exacte laadtijd van de Korando e-Motion is afhankelijk van tal van factoren. Denk hierbij aan de maximale accucapaciteit, de omgevingstemperatuur, het AC-laadvermogen en de staat van uw elektrische aansluiting. Gelukkig is er een eenvoudige vuistregel waarmee u een goede indicatie van de laadtijd krijgt. Deze is niet 100% nauwkeurig, maar is desondanks handig.

( Accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW ) / Energieverlies (= 0,85) = Laadtijd

Vullen we de gegevens van de Korando e-Motion in deze som in, dan komen we uit op een laadtijd van 10 uur.

( 56 kWh / 6,6 kW ) / 0,85 = 10 uur

Zijn het laadvermogen van uw lader en van uw EV niet gelijk aan die van elkaar? Gebruik dan de laagste waarde van de twee.

 

Ook geschikt voor zakelijk gebruik

Uiteraard zijn alle laders uit ons assortiment geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Als u uw SsangYong zakelijk wilt opladen is dat dus geen enkel probleem. Daarnaast zijn wij dankzij ons uitgebreide programma in staat iedereen een passende laadoplossing op te bieden, wat de wensen ook zijn.

 

Lange termijn investering

Het kopen van een laadpaal of ander type lader kan het beste worden gezien als een lange termijn investering. Door nu de juiste keuzes te maken doet u zichzelf uiteindelijk een enorm plezier. Daarom doet u er verstandig aan om rekening te houden met uw toekomstplannen. Wilt u in de toekomst een tweede EV aanschaffen? Of uw SsangYong vervangen door een model met meer AC-laadvermogen? Door dergelijke zaken nu alvast mee te nemen in uw keuze bespaart u zichzelf op den duur een hoop tijd, geld en gedoe.

Koopgids: zo vindt u de perfecte laadoplossing voor uw SsangYong Korando e-Motion

Bij het vinden van een geschikte lader voor uw Korando e-Motion komen uiteenlopende zaken kijken. Denk hierbij niet alleen aan bovengenoemde zaken, zoals het laadvermogen en het ‘type’ laadstation, maar ook aan andere zaken:

Type laadkabel

U heeft keuze uit laders met een losse of een vaste laadkabel. Modellen met een vaste laadkabel zijn gemakkelijker te gebruiken, aangezien u de laadkabel niet telkens hoeft op te bergen in uw Korando. Aan de andere kant zijn laders met een vaste laadkabel minder geschikt voor gebruik op publieke plekken. Dit omdat ze wat kwetsbaarder zijn dan laadstations met een losse kabel.

Aantal laadaansluitingen (sockets)

Naast laders met een enkele laadaansluiting zijn er ook oplossingen met een dubbele lader. Deze zijn ideaals u twee EV’s tegelijk wilt opladen, bijvoorbeeld als u zelf twee elektrische auto’s heeft of de lader deelt met anderen.

Online lader?

Tegenwoordig zijn veel laders uitgerust met een internetverbinding. Deze laders worden ook wel online laders genoemd. Door de internetverbinding beschikken ze over allerlei handige functies die het laden gemakkelijker, efficiënter en voordeliger maken. We zetten er een aantal op een rij:

Backoffice

Met een backoffice heeft u altijd inzicht in het laadproces, van de laadkosten tot het energieverlies. Dit is ideaal als uw de laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever. Sommige laders zijn standaard uitgerust met een backoffice. Daarnaast bieden wij ook los verkrijgbare, zeer complete backoffices aan.

Autorisatie

Heeft u liever niet dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw lader? Kies dan voor een lader met een autorisatiefunctie. Hiermee bepaalt u zelf wie er wel en wie er niet gebruik kan maken van uw lader. De autorisatie verloopt dan via een Plug & Charge functie, een RFID-lezer of een app.

Dynamic Load Balancing

Een laadstation vraagt veel van uw elektrische installatie. Zo veel zelfs, dat de lader uw installatie kan overbelasten. Bijvoorbeeld wanneer de lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote stroomverbruikers. Daarom raden wij laders uitgerust met Dynamic Load Balancing, soms ook wel Load Balancing genoemd, van harte aan. Deze functie schroeft het laadvermogen van de lader automatisch terug wanneer overbelasting dreigt.

 

Laadpaal voor uw SsangYong Korando e-Motion kopen? Dat doet u bij Laaddirect!

Zoekt u een lader voor uw SsangYong Korando e-Motion? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Niet alleen voor de laadpaal of wandlader zelf, maar ook voor al de relevante aankoopinformatie, vrijblijvend advies én de installatie van uw nieuwe lader. Al onze laders zijn geschikte voor zakelijk en particulier gebruik en kunnen geplaatst worden als laadpaal of wandlader. Heeft u nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.