Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Toyota ProAce Verso Electric

De beste laadoplossingen voor uw Toyota ProAce Verso Electric

Laadpaal advies over uw Toyota ProAce Verso Electric ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Toyota ProAce Verso Electric

Bent u in de markt voor een wandlader of laadpaal voor uw Toyota ProAce Verso Electric? Bij Laaddirect heeft u volop keuze. Ons uitgebreide assortiment bestaat uitsluitend uit A-merk laders. Deze zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Daarnaast is nagenoeg elk van onze laadoplossingen te gebruiken als laadpaal óf wandlader. De Toyota ProAce Verso Electric is de personen-uitvoering van de elektrische ProAce Electric bestelbus, die op zijn beurt weer een elektrisch aangedreven variant is van de welbekende Toyota ProAce. Net zoals voor elke andere elektrische bedrijfswagen heeft u ook voor uw ProAce Verso Electric een passende laadoplossing nodig.

Uitvoeringen?

Momenteel is de Toyota ProAce Verso Electric verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De standaarduitvoering is uitgerust met een 50 kWh-accupakket (230 km WLTP), de andere versie heeft een 75 kWh-accu (330 km WLTP). Beide uitvoeringen beschikken over 11 kW aan AC-laadvermogen en een Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering                                             Accu             AC-laadvermogen      Aansluiting
Toyota ProAce Verso Electric 50
50 kWh 11 kW Type 2
Toyota ProAce Verso Electric 75
75 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadpaal is geschikt voor de Toyota ProAce Verso Electric?

Niet elke lader is geschikt voor de Toyota ProAce Verso Electric. Dit hangt namelijk af van het laadvermogen en de hier voor benodigde elektrische aansluiting. Gelukkig komt het laadvermogen van de Verso Electric (11 kW) vaak voor en is er meer dan genoeg keuze. Houd wel rekening met het feit dat u om het laadvermogen van de ProAce Verso Electric ten volle te benutten een 3-fase van 16 ampere (3x16A) elektrische aansluiting nodig heeft. Heeft u deze niet, dan zal de laadtijd aanzienlijk toenemen.

Keuze tussen laadpaal en wandlader

Een laadpaal of wandlader – welke moet u nu hebben? Dit hangt voornamelijk af van de situatie. Technisch gezien zijn beide types laadstation nagenoeg identiek. Hét grootste verschil is simpelweg de plek van montage. Daarom is het van belang om te kijken naar de plek waar u uw ProAce Verso Electric wilt opladen. Leent deze plek zich beter voor een laadpaal of komt een wandlader hier het beste tot zijn recht? Beeld u hierbij in hoe de laadkabel zal komen te lopen.

Inclusief installatie?

Waagt u zich liever niet aan de installatie van uw nieuwe laadstation? Geen zorgen, dan regelen wij het helemaal voor u. Een bij ons aangesloten, gecertificeerde en ervaren installateur neemt de complete installatie uit handen en verzorgt alles tot in de puntjes. Dat is wel zo handig.

Benieuwd naar de laadtijd van uw Toyota ProAce Verso Electric?

Wilt u weten hoelang het duurt om de accu van uw Toyota ProAce Verso Electric volledig op te laden? Dit 100% nauwkeurig uitrekenen is helaas bijzonder lastig. Er zijn namelijk tal van factoren die het laadproces en dus de laadtijd beïnvloeden. Denk hierbij aan het laadvermogen, de accucapaciteit, de staat van de accu, de staat van uw elektrische aansluiting en zelfs de omgevingstemperatuur.

Zelf uitrekenen? Zo gepiept!

Gelukkig is er een handige vuistregel waarmee u een vrij nauwkeurige schatting kunt maken. Deze rekensom ziet er als volgt uit:

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (in kW) / 0,85 (energieverlies) = laadtijd in uren

De accucapaciteit en het AC-laadvermogen spreken voor zich en zijn terug te vinden in de eerdergenoemde tabel. De ‘0,85’ weergeeft het energieverlies dat optreedt tijdens het laden – doorgaans zo’n 15%. Vullen we de gegevens van beide uitvoeringen van Toyota ProAce Verso Electric in, dan krijgen we de volgende laadtijden:

ProAce Verso Electric 50 kWh = 50 kWh / 11 kW / 0,85 = 5,35 uur

ProAce Verso Electric 75 kWh = 75 kWh / 11 kW / 0,85 = 8,02 uur

Is het laadvermogen van uw lader niet gelijk aan die van de Toyota? Gebruik dan de laagste waarde van de twee.

Uw ProAce Verso elektrische personenbus zakelijk opladen

Het is geen verrassing dat de ProAce Verso Electric razend populair is onder zakelijke gebruikers. In principe zijn al onze laders geschikt voor gebruik, thuis, op de zaak of ergens anders. Daarnaast is ons leveringsprogramma uitgebreid en erg gevarieerd, wat maakt dat wij voor iedere situatie de perfecte lader kunnen aanbieden.

“Hoe vind ik de best passende lader voor mijn Toyota ProAce Verso Electric?”

Hoe vindt u nu de perfecte lader voor uw Toyota ProAce Verso Electric én uzelf? Het is van belang om verder te kijken dan alleen het laadvermogen en het type lader. Zaken zoals Dynamic Load Balancing, het type laadkabel, het aantal laadaansluitingen, et cetera, doen er namelijk ook toe.

Dynamic Load Balancing

Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Dit doen ze door het laadvermogen automatisch te reduceren zodra andere grote energieverbruikers worden ingeschakeld. Hierdoor kan de laadtijd wel wat toenemen.

Autorisatie

Heeft u liever niet dat anderen gebruik kunnen maken van uw lader? Kies dan voor een lader met een autorisatiefunctie. Dit is een functie waarmee u zelf kunt bepalen wie wel en wie niet gebruik kan maken van uw laadstation. Hoe dit werkt? Dat hangt af van de gekozen functie. Opties zijn onder andere een Plug & Charge-functie, een RFID-lezer voor laadpassen of laaddruppels, of een smartphone applicatie.

Laadkabel

U heeft keuze uit laders met een vaste of een losse laadkabel. De eerst genoemde – laders met een vaste kabel – zijn wat gemakkelijker in gebruik omdat u de kabel zelf niet meer hoeft op te graven en aan te sluiten. Laders met een losse laadkabels daarentegen, zijn een stuk minder kwetsbaar en daardoor meer geschikt voor gebruik op publieke plekken.

Laadaansluitingen

Wilt u meerdere elektrische voertuigen tegelijk opladen? Dan is de keuze voor een lader met een dubbele laadaansluiting (socket) snel gemaakt. Is dit niet het geval, kies dan voor een lader met een enkele socket.

Slimme functies dankzij internetverbinding (backoffice)

Steeds meer laders zijn uitgerust met allerlei slimme functies. Dit is mogelijk omdat ze beschikken over een internetverbinding. Men noemt dergelijke laders ook wel ‘slimme’ laders. Een van deze functies is de welbekende backoffice, waarmee u inzicht krijgt in uw laadsessies- en kosten.

Toekomstbestendige laadoplossing

U doet er verstandig aan te kiezen voor een toekomstbestendige laadpaal of wandlader. Dit is een laadoplossing die niet alleen voldoet aan uw huidige eisen en wensen, maar ook aan uw toekomstige. Misschien heeft u over een tijdje een tweede elektrische auto op de oprit staan, of uw Verso Electric vervanger door een model met meer laadcapaciteit. In dergelijke gevallen zou wat extra ruimte qua aantal laadaansluitingen of laadvermogen geen kwaad kunnen. Daarom is het slim om hier nu alvast rekening mee te houden.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.