Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Vinfast VF8

De beste laadoplossingen voor uw Vinfast VF8

Laadpaal advies over uw Vinfast VF8 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Vinfast VF8

Bent u op zoek naar een passende laadpaal of wandlader voor uw Vinfast VF8? Zoek dan niet verder – bij Laaddirect vindt u altijd een geschikte laadoplossing! Ons programma bestaat namelijk uit A-merk laders van bijvoorbeeld EVBox, Wallbox, Webasto en Alfen die als laadpaal en wandlader geplaatst kunnen worden en die voor zowel particulier als zakelijk gebruik geschikt zijn.

Natuurlijk is een groot deel van onze laadpalen en wandladers geschikt voor de Vinfast VF8. Deze laadstations beschikken over voldoende laadcapaciteit en de juiste laadaansluiting. Daarnaast verzorgen wij ook de installatie tot in de puntjes. Dat scheelt u een hoop gedoe.

 

Eén uitvoering

Op dit moment is de Vinfast VF8 verkrijgbaar in één uitvoering. In deze uitvoering beschikt de VF8 over een fors 90 kWh-accupakket en een 3-fase boordlader met een AC-laadcapaciteit van 11 kW en een Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Vinfast VF8 90 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Laadpaal voor de Vinfast VF8

De Vinfast VF8 is een elektrisch aangedreven compacte cross-over SUV van Vietnamese makelij. De VF8 stond voorheen bekend als de VF e35 en is samen met de VF 9 de eerste Vinfast EV die naar Nederland komt. Verder is de Vinfast VF8 standaard uitgerust met een 90 kWh-accupakket, dat een bereik van 504 kilometer mogelijk moet maken. Opvallend genoeg maakt Vinfast voor de accu gebruik van een leaseconstructie, waarbij de gebruiker de accu leaset en dus niet verantwoordelijk is voor het onderhoud daarvan. Desondanks is het van groot belang om een betrouwbare lader te vinden voor uw VF8. Alleen zo weet u zeker dat de accu volledig opgeladen is als u de weg opgaat.

vinfast vf8 laadpaal

 

Welke laders zijn geschikt voor de Vinfast VF8?

Om het 11 kW aan AC-laadvermogen van de Vinfast VF8 recht aan te doen raden wij u aan om een lader te kiezen die over minimaal evenveel laadcapaciteit beschikt. Doet u dit niet, dan duurt het laden van uw EV aanzienlijk langer. Vergeet hiernaast niet dat de laadcapaciteit van uw laadstation ook gevolgen heeft voor uw elektrische installatie. Zo heeft u voor een 11 kW-lader een 3-fase 3 X 16A elektrische aansluiting nodig.

 

Laadpaal of wandlader?

Hét grote verschil tussen een laadpaal en een wandlader is de plek van montage. De een wordt op een losstaande paal geplaatst, de ander tegen de muur. Welk ‘type’ lader voor u geschikt is hangt daarom met name af van de beoogde laadplek van uw Vinfast VF8. Beeld u in hoe de laadkabel in deze situatie zal komen te lopen. Houd hierbij rekening met de positie van de laadaansluiting op de Vinfast (linker voorzijde). Ook kan het geen kwaad om te kijken hoe de aansluitkabel vanaf meterkast naar het laadstation zal lopen.

 

Het Laaddirect installatiepakket

Dankzij ons installatiepakket hoeft u zich geen zorgen te maken over de installatie van uw laadstation. Een van onze monteurs neemt de installatie graag uit handen regelt deze voor u van A tot en Z. Zo kunt u zich focussen op belangrijkere dingen.

 

Wat is de laadtijd van de Vinfast VF8?

Het nauwkeurig vaststellen van de laadtijd van uw Vinfast VF8 is makkelijker gezegd dan gedaan. De laadtijd hangt namelijk af van allerlei (onvoorziene) factoren. Dit betekent gelukkig niet dat we geen goede schatting kunnen maken. Deze schatting maken we met behulp van onderstaande rekensom:

( accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85* = laadtijd in uren

Wat betreft de Vinfast VF8 geeft dit ons de volgende laadtijd:

Laadtijd Vinfast VF8: ( 90 kWh / 11 kW ) / 0,85* = 9,63 uur = 9 uur en 37,5 minuten

* de 0,85 representeert het energieverlies tijdens het laadproces – gemiddeld zo’n 15%.

Vinfast VF8 zakelijk opladen

Wilt u uw Vinfast VF8 op de zaak opladen? Dat is geen enkel probleem. Nagenoeg alle laders uit ons programma zijn geschikt voor zowel particuliere als zakelijke toepassingen. Daarnaast kunnen wij dankzij ons uitgebreide aanbod voor elke situatie een passende laadoplossing aanbieden.

 

Toekomstbestendig

Houdt u ook rekening met de toekomst bij uw keuze? Wellicht schaft u binnenkort nog een EV aan of vervangt u uw VF8 op den duur door een model met meer laadcapaciteit. In beide gevallen zou het wel zo handig zijn als u uw huidige laadpaal of wandlader nog kunt blijven gebruiken. Kortom, uw toekomstplannen meenemen in uw keuze kan geen kwaad.

 

In 5 stappen de perfecte laadpaal voor uw Vinfast VF8

Hoe vindt u de perfecte laadpaal of wandlader voor uw Vinfast VF8? We zetten wat belangrijke overwegingen voor u op een rij

1. Laadkabel

U heeft keuze uit twee types laadkabel: los of vast. Laders met een vaste laadkabel zijn wat gemakkelijker te gebruiken, maar helaas ook kwetsbaarder. Daarom raden wij dit type niet aan als uw toekomstige lader op een publieke plek komt te staan.

2. Sockets

Wilt u meerdere elektrische auto’s tegelijk opladen? Dan biedt een lader met een dubbele laadaansluiting uitkomst. Zo niet, dan voldoet een laadstation met een enkele socket.

3. Online lader met backoffice

Daar waar laders vroeger redelijk simpel en basaal waren, worden ze tegenwoordig uitgerust met de modernste oplossingen. Dergelijke laders worden ook wel online laders genoemd. Dankzij hun internetaansluiting kunnen deze laders uitgerust worden met allerlei functies, zoals een backoffice. Een backoffice biedt u inzicht in alle informatie rondom het laadproces. Deze info kunt u vervolgens gebruik om de laadkosten te verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

4. Dynamic Load Balancing

Wist u dat uw lader uw elektrische installatie kan overbelasten – met alle gevolgen van dien? Om deze reden zijn sommige laders uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dit is een functie die detecteert wanneer overbelasting dreigt en dan direct het laadvermogen reduceert.

5. Autorisatie

Met een autorisatiefunctie bepaalt u wie wel en wie niet gebruik mag maken van uw laadstation. Zo’n functie biedt uitkomst als uw lader op een publieke plek staat. Autorisatiefuncties zijn er in verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan een Plug & Charge functie, een RFID-lezer voor laadpassen of een smartphone applicatie.

 

Vinfast VF8 laadpaal of wandlader kopen? Dat doet u bij Laaddirect

Bent u in de markt voor een laadoplossing voor uw Vinfast VF8? Dan kunt u simpelweg niet om Laaddirect heen. Ons programma bestaat uitsluitend uit A-merk laders die geschikt zijn voor tal van toepassingen en die op verschillende manieren gemonteerd kunnen worden (laadpaal of wandlader). Daarnaast regelen wij ook de installatie en kunt u bij ons altijd terecht voor vrijblijvend advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.