Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Volkswagen ID.7 Tourer

De beste laadoplossingen voor uw Volkswagen ID.7

Laadpaal advies over uw Volkswagen ID.7 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Laadpaal voor Volkswagen ID.7 Tourer

Bent u op zoek naar een laadpaal of wandlader voor de Volkswagen ID.7 Tourer? Wij hebben die voor u in huis! In ons ruime assortiment vindt u betaalbare laadoplossingen voor elektrische auto’s, waaronder ook deze Volkswagen.

Niet kunnen wij u uitstekend geschikte laadpalen en wandladers voor de Volkswagen ID.7 Tourer aanbieden, wij doen dat ook nog eens tegen een concurrerende prijs en kunnen ook de volledige installatie voor u regelen. Maar het is wel belangrijk dat u echt een geschikt laadstation kiest. Er zijn namelijk verschillen in de laadsnelheid, er zijn verschillende aansluitingen mogelijk en ook hebben de laadstations allerlei handige features die juist voor uw situatie bijzonder goed uitkomen.

volkswagen id.7 tourer laadpaal

 

 

Kwaliteits laadoplossing voor de Volkswagen ID.7 Tourer 

Dit model van Volkswagen is de volgende generatie in de ID.7 serie en staat bekend als stationwagen. Gezien het een elektrische stationwagen is, dient deze ook elektrisch opgeladen te worden en daarvoor heeft u een laadstation nodig. Het handigst is als u een laadstation aan huis hebt, omdat u dan kunt opladen wanneer het u uitkomt en niet afhankelijk bent van anderen. Bovendien is het opladen ook nog eens goedkoper. 

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Hoe kies ik een lader voor de Volkswagen ID.7 Tourer? 

De Volkswagen ID.7 Tourer kent meerdere varianten: de Tourer Pro en de Tourer Pro S. Zoals vaker zijn de verschillen niet erg groot binnen een bepaalde generatie auto, in dit geval gaat het om het de capaciteit van het accupakket en dat kan gevolgen hebben voor de laadtijd. De Tourer Pro heeft een accu met een capaciteit van 77 kWh, terwijl de Tourer Pro S een accu heeft van 86 kWh. De AC-laadsnelheid en type aansluiting zijn hetzelfde voor beide uitvoeringen: een laadsnelheid van 11 kW en ze hebben allebei een Type 2 aansluiting. Het maakt dan niet uit welke uitvoering u heeft bij het aanschaffen van een laadstation; de Tourer Pro S zal wat meer tijd nodig hebben om vol te laden.

Uitvoering

Accu

AC-laadvermogen

Aansluiting

Volkswagen ID.7 Tourer Pro 

77 kWh

11 kW

Type 2

Volkswagen ID.7 Tourer Pro S

86 kWh

11 kW

Type 2

 

Let op: niet elk laadstation is geschikt voor de ID.7 Tourer

Ondanks de vernoemde specificaties, kunt u niet zomaar een laadstation kiezen. Het is in ieder geval belangrijk dat het AC-laadvermogen minimaal 11 kW is. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken welke features voor u handig zijn. Voor een 11 kW laadoplossing heeft u trouwens minimaal een 3 fase 3 x 16A elektriciteitsaansluiting nodig, wat u kunt checken bij uw netwerkbeheerder. Als u dat niet heeft, dan dient uw aansluiting en groepenkast te worden uitgebreid. Bij twijfel kunt u een beroep doen op onze adviseurs, die graag met u meedenken over de beste oplossing. 

 

Wat is beter: een laadpaal of een wandlader?

Er zijn twee typen laadstations: laadpalen en wandladers. Ze bieden dezelfde soort aansluitingen en stroom, alleen ze zijn fysiek wel anders. Een laadpaal wordt in de grond geplaatst en met een kabel naar uw woning of bedrijfspand verbonden. Dat is handig als u de auto wilt opladen op een plek waar er niet direct een muur beschikbaar is. Als die muur echter wel beschikbaar is, dan kunt u voor een wandlader gaan, want die wordt eenvoudig tegen de muur geplaatst. Welke laadoplossing u nodig heeft hangt dus samen met uw beoogde laadplek.

 

Hulp met installeren

Als u bij Laaddirect een laadstation koopt, dan kunt u ervoor kiezen om een installateur langs te laten komen die het installatiewerk voor u doet. U kunt aangeven wanneer het u uitkomt en de laadpaal of wandlader is na installatie in principe meteen gebruiksklaar. Klinkt dat als muziek in uw oren? Kies dan voor het installatiepakket bij uw bestelling.

 

Hoe lang duurt het om ID.7 Tourer op te laden? 

Het is niet mogelijk om een exacte laadtijd te berekenen. Dit omdat er altijd wat externe factoren van invloed kunnen zijn. Maar met onderstaande formule waarmee de theoretische laadtijd berekend wordt, kunt u wel een schatting maken:

Accucapaciteit / AC-laadsnelheid / 0,85 = laadtijd in uren

De volgende gegevens kunt u dan invullen:

  • Accucapaciteit (77 kWh of 86 kWh)
  • AC-laadsnelheid (11 kW)
  • De 0,85 verrekent de 15% van de energie die verloren gaat bij het opladen

Volkswagen ID.7 Tourer Pro: 77 kWh / 11 kW / 0,85 = 8,2 = 8 uur en 14 minuten

Volkswagen ID.7 Tourer Pro S: 86 kWh /11 kW / 0,85 = 9,2 = 9 uur en 12 minuten

Dit zijn wel schattingen, want er zijn ook externe factoren zoals de omgevingstemperatuur, de staat van de aansluiting en eventuele andere grote verbruikers in huis die invloed op de laadtijd hebben. 

 

Is de lader ook zakelijk te gebruiken?

Absoluut! Vrijwel elke laadpaal is zowel geschikt voor privé als zakelijk gebruik, maar er zijn ook specifieke functies die voor zakelijk gebruik nog handiger zijn. Met backoffice- en autorisatiefuncties kunt u bijhouden wie de lader gebruikt, de kosten verrekenen en niet onbelangrijk: instellen wie wel en wie geen toegang heeft tot de laadpaal.

 

De laadoplossing voor de toekomst

De toekomst mag bij het uitkiezen van een lader niet onderschat worden. U kunt weliswaar een laadpaal of wandlader kopen die nu past bij uw auto en woonsituatie, maar als u ambitie heeft om in de toekomst meerdere auto’s tegelijkertijd op te laden, dan loont het om nu al te kijken naar een laadstation met meerdere sockets. Laadstations gaan over het algemeen langer mee dan de elektrische wagen zelf, wat betekent dat het ook nuttig is om in te beelden wat voor specificaties uw toekomstige auto heeft. Wellicht heeft deze een hogere AC-laadsnelheid en kunt u alvast een laadstation met een hogere AC-laadsnelheid kopen.

 

De belangrijkste zaken op een rij voor uw Volkswagen ID.7 Tourer lader

Met onderstaande hoofdpunten kunt u een juiste beslissing nemen wat betreft de lader voor uw Volkswagen ID.7 Tourer.

1: Hoeveelheid laadaansluitingen

Heeft u meerdere EV’s? Dan is het essentieel om een laadstation te kiezen met meerdere aansluitingen (ook wel sockets), zodat de auto’s tegelijk opgeladen kunnen worden.

2: Internetaansluiting

‘Slimme’ laders zijn laadstations met een internetaansluiting. Als u de laadprestaties van de auto wilt inzien, of alleen wilt laden als de energieprijzen heel laag zijn, dan is daar een internetaansluiting voor nodig. Via de backoffice (app of website) kunt u dan alle gegevens van het laadproces inzien.

3: De laadkabel

De twee laadkabels waar u uit kunt kiezen zijn een vaste en losse laadkabel. Dit is uiteraard de kabel die u altijd in de auto heeft liggen. Aan de andere kant vinden we de vaste laadkabel, die zijn helaas wat kwetsbaarder als uw laadstation vlak bij openbaar terrein ligt, maar hoeft ook niet opgeruimd te worden.

4: Dynamic Load Balancing

Het opladen van een EV gaat gepaard met een behoorlijke hoeveelheid energie en dat kan gevolgen hebben voor uw elektriciteitsaansluiting. Mocht u dit dan ook nog combineren met andere elektrische apparaten, dan is er een serieus risico op overbelasting van het netwerk. Met Dynamic Load Balancing op het laadstation zorgt deze ervoor dat er minder stroom gaat naar de auto wanneer er bij u thuis overbelasting dreigt doordat bijvoorbeeld de wasdroger of airco wordt ingeschakeld. Wel zo veilig!

5: Beveiliging op het laadstation

Als uw laadstation op een openbare bereikbare plek komt, bijvoorbeeld bij de straat, dan wilt u er wellicht voor zorgen dat onbevoegden geen gebruik kunnen maken van uw laadstation, of zelfs op uw kosten kunnen laden. Met een zogeheten autorisatiefunctie stelt u in of het laadstation openbaar moet worden of privé en kunnen gebruikers alleen toegang krijgen met bijvoorbeeld een laadpas.

 

Dé Volkswagen ID.7 Tourer laadoplossing koopt u bij Laaddirect

Ongeacht uw situatie zullen wij een laadstation voor u klaar hebben. In onze webshop kunt u met de gewenste eigenschappen een overzicht met de voor u geschikte laadoplossing(en) selecteren, en daaruit uw definitieve keuze bepalen. Kiest u ook voor het installatiepakket, dan zorgen wij dat een gecertificeerde monteur bij u langs komt om de laadoplossing te installeren. Dat gebeurt uiteraard altijd op afspraak. Voor meer vragen kunt u uiteraard ook gratis bij ons terecht. Wij helpen u graag verder in uw zoektocht naar de meest geschikte laadpaal voor uw elektrische Volkswagen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.