Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Volkswagen ID.Buzz Cargo

De beste laadoplossingen voor uw Volkswagen ID. Buzz Cargo

Laadpaal advies over uw Volkswagen ID. Buzz Cargo ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Volkswagen ID.Buzz Cargo

Bent u in de markt voor een laadpaal of wandlader voor uw Volkswagen ID.Buzz Cargo? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Bij ons vindt u namelijk uiteenlopende laadoplossingen van topmerken zoals EVBox, Webasto, Wallbox en Alfen. Deze laders zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik.

Natuurlijk is een groot deel van ons aanbod uit laadpalen en wandladers geschikt voor de Volkswagen ID.Buzz Cargo. Deze hebben voldoende laadcapaciteit, de juiste laadaansluiting en zijn uitgerust met de modernste functies en applicaties.

 

Laadpaal voor de VW ID.Buzz Cargo

De Volkswagen ID.Buzz Cargo is de bestelwagen-versie van de ‘standaard’ ID.Buzz EV. De VW ID.Buzz Cargo kenmerkt zich door zijn opvallende design, praktische afmetingen, veelzijdigheid en aangename rijeigenschappen. Hierdoor is de ID.Buzz Cargo bij uitstek geschikt voor zakelijke gebruikers, zoals bezorgdiensten, aannemers en stedelijke logistiek. Dankzij het forse accupakket redt u gemakkelijk het eind van de (werk)dag op één acculading, mits de accu volledig opgeladen was. Dat is ook de reden waarom uw eigen laadoplossing zo handig is: u begint de dag altijd met een volle accu en bent niet afhankelijk van publieke laadpunten.

 

Welke laadoplossing kiezen?

Volkswagen levert de VW ID.Buzz Cargo vooralsnog in een enkele configuratie. De Buzz Cargo beschikt over een 85 kWh accupakket (77 kWh bruikbaar) en een 11 kW boordlader met een Type 2 laadaansluiting. Over toekomstige uitvoeringen, bijvoorbeeld met een groter accupakket, is nu nog niets bekend.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
VW ID.Buzz Cargo 85 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Geschikte lader voor uw ID.Buzz Cargo: let op laadvermogen!

De geschiktheid van een laadoplossing wordt in grote mate bepaald door het benodigde laadvermogen. Wij raden onze klanten altijd aan een lader te kiezen met minstens evenveel AC-laadvermogen als hun EV. In het geval van de ID.Buzz Cargo is dat 11 kW. Houd hierbij in het achterhoofd dat dit ook implicaties heeft voor uw elektrische installatie. Om de 11 kW aan AC-laadcapaciteit ten volle te benutten is namelijk een 3-fase 3 X 16A aansluiting noodzakelijk.

Volkswagen id buzz cargo laadpaal- bedrijfswagen

 

Laadpaal vs. wandlader

U heeft keuze uit diverse laadpalen en wandladers. Welk ‘type’ laadstation voor u geschikt is draait vooral om de beoogde laadplek van uw ID.Buzz Cargo. Is dit in de buurt van een muur, bijvoorbeeld in de garage of onder de carport? Dan is de kans groot dat een wandlader de beste keuze is. Wilt u uw VW ID.Buzz Cargo elders opladen? In dat geval biedt een flexibelere laadpaal mogelijk uitkomst. Helaas wijst dit niet altijd zichzelf. Daarom kunt u bij twijfel altijd contact met ons opnemen.

 

Laaddirect installatiepakket

Heeft u twee linkerhanden? Of waagt u zich om een andere reden liever niet aan de installatie van uw nieuwe lader? Kies dan voor het Laaddirect installatiepakket. Een bij ons aangesloten installateur neemt de installatie graag uit handen en verzorgt deze tot in de puntjes. Dat scheelt u een hoop gedoe.

 

Hoe lang duurt het om de ID.Buzz Cargo op te laden?

Wilt u weten hoe lang het duurt om uw ID.Buzz Cargo volledig op te laden? Dit rekent u eenvoudig uit aan de hand van een rekensom. Eerst deelt u de maximaal bruikbare accucapaciteit van de ID.Buzz (77 kWh) door het AC-laadvermogen van de boordlader (11 kW). Vervolgens deelt u de uitkomst door 0,85. Waarom? Zo houden we ook rekening met de energie die verloren gaat tijdens het laden. Deze rekensom geeft ons de volgende laadtijd

Laadtijd ID.Buzz Cargo: ( 77 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 8,24 uur = 8 uur en 14 minuten

Niet perfect

Verschilt het laadvermogen van uw laadstation van dat van uw lader? Gebruik in dat geval de laagste waarde van de twee. Vergeet daarnaast niet dat deze berekening slechts een schatting is en dat de werkelijke laadtijd dus anders kan zijn.

 

ID.Buzz Cargo zakelijk opladen?

De Volkswagen ID.Buzz Cargo is bij uitstek geschikt voor zakelijk gebruik. Voor zakelijke gebruikers is het wel zo handig als zij hun ID.Buzz Cargo ook zakelijk kunnen opladen. Met onze laders is dat gelukkig geen enkel probleem. In principe zijn alle laders uit ons programma geschikt voor gebruik thuis én op de zaak.

 

Toekomstbestendige laadoplossing

Een goede lader is een toekomstbestendige lader. Daarom doet u er verstandig aan om alvast rekening te houden met uw toekomstige wagenpark. Misschien bent u van plan mo een tweede EV aan te schaffen of uw ID.Buzz Cargo over enkele jaren te vervangen door een model met meer AC-laadvermogen. Door dergelijke overwegingen nu alvast mee te nemen doet u uzelf een groot plezier.

“Hoe vind ik een passende laadpaal voor mijn ID.Buzz Cargo?”

Hoe vindt u nou de perfecte lader voor uw VW ID.Buzz Cargo? We zetten een aantal belangrijke zaken voor u op een rij:

1. Enkele of dubbele socket

De laadaansluiting op een laadpaal of wandlader wordt ook wel een socket genoemd. Doorgaans heeft u keuze uit laders met een enkele en een dubbele socket. Een laadstation met een dubbele socket is ideaal als u meerdere EV’s wilt opladen, terwijl een model met een enkele aansluiting biedt uitkomst in alle andere gevallen.

2. Type laadkabel – los of vast

Daarnaast heeft u keuze op gebied van laadkabels. Verreweg de meeste laders zijn uitgerust met een losse kabel. Deze bergt u op in uw ID.Buzz Cargo en haalt u tevoorschijn zodra u deze aan de lader wilt leggen. Bij een laadoplossing met een vaste laadkabel behoort deze volgens sommigen onnodige tussenstop voorgoed tot de verleden tijd. Hartstikke handig, maar helaas is er ook een keerzijde. Laders met een vaste laadkabel zijn namelijk een stuk kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

3. Online lader

Online laders – laders met een internetaansluiting – worden steeds populairder. Logisch, aangezien ze het laden gemakkelijker, efficiënter, zuiniger én voordeliger maken. Hoe? Heel eenvoudig: dankzij de internetverbinding kunnen ze worden uitgerust met allerlei handige functies. Denk hierbij aan een backoffice, Load Balancing-functie of autorisatiefunctie.

4. Backoffice & gecertificeerde kWh-meter

Een backoffice biedt u inzicht in alle informatiestromen rondom het laadproces, waaronder de laadkosten, het energieverlies, de laadtijd en nog veel meer. In combinatie met een kWh-meter kunt u een backoffice ook gebruiken voor het verrekenen van de laadkosten met uw medegebruikers of werkgever.

5. Dynamic Load Balancing

Met een lader voorzien van Dynamic Load Balancing hoeft u zich geen zorgen te maken over overbelasting van uw elektrische installatie. Deze slimme functie detecteert namelijk wanneer overbelasting dreigt en reduceert hierop automatisch het laadvermogen.

6. Autorisatie: app, RFID-lezer of Plug & Charge

Komt uw laadpaal of wallbox op een publieke plek te staan? Dan doet u er verstandig aan te kiezen voor een model met een autorisatiefunctie. Zo voorkomt u dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw laadstation. De autorisatie verloopt dan via een Plug & Charge-functie, RFID-lezer of app op de smartphone.

 

Laadpaal kopen voor de ID.Buzz Cargo bij Laaddirect

Uw Volkswagen ID.Buzz Cargo kan simpelweg niet zonder passende laadpaal of wandlader. Gelukkig kunt u bij Laaddirect terecht voor alles wat u nodig heeft, van het aankoopadvies tot de daadwerkelijke topmerk laders en van de installatie van uw nieuwe laadstation tot het uitbreiden van uw stoppenkast. Heeft u nog vragen? Voelt u dan vrij om contact met ons op te nemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.