Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Volvo C40 Recharge

De beste laadoplossingen voor uw Volvo C40 Recharge

Laadpaal advies over uw Volvo C40 Recharge ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Volvo C40 Recharge

Bent u in de markt voor een laadpaal of wandlader voor de Volvo C40 Recharge? Bij Laaddirect vindt u een breed en divers aanbod van topmerk laadoplossingen, die bijna allemaal geschikt zijn voor de elektrische Volvo C40.

Ons aanbod bestaat uitsluitend uit laadstations van A-merken zoals EVBox, Webasto, Wallbox en Alfen. Deze zijn geschikt voor zowel bedrijfsmatig als particulier gebruik. Wij kunnen u niet alleen een goede laadpaal of wandlader voor uw Volvo C40 Recharge leveren, maar deze desgewenst ook voor u installeren. Uw laadpaal/wandlader wordt dan geheel klaar voor gebruik opgeleverd.

 

Laadpalen en wandladers voor de Volvo C40 Recharge

De Volvo C40 is Volvo’s eerste auto die uitsluitend met een elektrische aandrijflijn verkrijgbaar is. De compacte, luxe cross-over SUV is verwant aan de in 2017 geïntroduceerde XC40. Hij kenmerkt zich door zijn comfortabele rijgedrag, karakteristieke uiterlijk en veelzijdigheid. Het 78 kWh-accupakket hoeft niet regelmatig opgeladen, mits u een A-merk laadoplossing heeft die uw Volvo C40 razendsnel volledig oplaadt.

 

De beste laadpaal voor de Volvo C40 kiezen

Voor het kiezen van de meest geschikte laadpaal of wandlader voor de Volvo C40 Recharge is het goed om te weten dat deze momenteel in slechts twee uitvoeringen verkrijgbaar is, namelijk de ‘Pure Electric’ en de ‘Twin Pure Electric’. Dat maakt uw keuze voor een laadpaal wat eenvoudiger, helemaal aangezien omdat beide configuraties zijn uitgerust met eenzelfde 11 kW AC-boordlader (Type 2 laadaansluiting).

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Volvo C40 Recharge Pure Electric 67 kWh 11  kW Type 2
Volvo C40 Recharge Twin Pure Electric 75 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadoplossingen zijn geschikt voor de Volvo C40?

Om het 11 kW aan AC-laadvermogen van de Volvo C40 volledig te benutten raden wij een lader aan met minimaal even veel laadcapaciteit. In sommige gevallen kan het zelfs verstandig zijn om een lader met extra AC-laadvermogen te selecteren, bijvoorbeeld als u uw Volvo C40 op den duur verwacht te vervangen door een model met meer AC-laadcapaciteit. Houd daarnaast rekening met het dat u ook over een elektrische aansluiting met voldoende capaciteit moet beschikken. In het geval van een 11 kW-laadstation is bijvoorbeeld minimaal een 3-fase 3 X 16A aansluiting benodigd.

Volvo c40 recharge lader

 

Laadpaal of wandlader – welke is het beste?

De keuze tussen een laadpaal en een wandlader wordt doorgaans onnodig ingewikkeld gemaakt. Dit terwijl beide laders qua techniek nagenoeg identiek zijn. Welke voor u het best is hangt daarom vooral af van de beoogde laadplek van uw C40 Recharge. Leent deze plek zich het beste voor een laadpaal of komt een wandlader hier beter tot zijn recht? Bepaal dit door u in te beelden hoe de laadkabel in beide scenario’s zou komen te lopen. Komt u er niet uit? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.

 

Geen kopzorgen over de installatie

Kiest u voor ons installatiepakket, dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de installatie van uw laadstation. Een bij ons aangesloten, gecertificeerd monteur neemt de installatie maar al te graag uit handen.

 

De laadtijd van de Volvo C40

Het bepalen van de exacte laadtijd van een elektrisch voertuig is bijzonder lastig. Het laadproces wordt namelijk beïnvloedt door talloze zaken. Denk hierbij aan het laadvermogen, de staat van de accu, de omgevingstemperatuur en de staat van de elektrische aansluiting. Tóch is er manier waarop u een aardig idee krijgt van de te verwachten laadtijd, een vuistregel als het ware. Deze ziet er als volgt uit:

Laadtijd Volvo C40 Recharge Pure Electric: ( 67 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 7,17 uur

De accucapaciteit van de Volvo C40 Recharge is 78 kWh, het AC-laadvermogen 11 kW. Het energieverlies is constant voor elke EV, namelijk zo’n 15%. Dit geeft ons de volgende rekensom:

( 78 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 8 uur en 20 minuten

 

Uw Volvo C40 op kantoor opladen? Ook dat kan!

Uw Volvo C40 zakelijk opladen is geen enkel probleem met onze laders. Deze zijn namelijk nagenoeg allemaal geschikt voor uiteenlopende toepassingen, waaronder zakelijk gebruik. Ons diverse aanbod maakt daarnaast dat wij voor iedereen een passende laadoplossing in huis hebben.

 

Lange termijn investering

De aanschaf van een laadpaal of wandlader kan het beste worden beschouwd als een lange termijn investering. Door nu op de juiste dingen te letten en de juiste keuzes te maken heeft u maximaal profijt. Zo doet u er verstandig aan rekening te houden met de toekomst. Misschien schaft u over een tijdje wel nog een EV aan of vervangt u uw Volvo C40 Recharge door een model met meer laadvermogen. Door deze zaken nu alvast mee te rekenen in uw keuze doet u zichzelf een groot plezier.

Hoe vind ik de beste laadpaal of wandlader voor mijn Volvo C40?

Bij het vinden van de ‘perfecte’ laadpaal of wandlader komen allerlei zaken kijken. Sommigen zijn belangrijker dan anderen. Het juiste laadvermogen, bijvoorbeeld, is een zeer belangrijke, evenals de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. Daarnaast zijn er nog een aantal factoren die u absoluut niet moet vergeten:

1: Aantal laadaansluitingen (sockets)

Wilt u meerdere elektrische voertuigen tegelijk opladen? Kies dan voor een lader met een dubbele laadaansluiting. Heeft u hier geen behoefte aan, dan voldoet een lader met een enkele socket uiteraard.

2: Type laadkabel

Naast laders met een losse laadkabel zijn er ook laadstations met een vaste laadkabel. Deze lader zit, zoals de naam al suggereert, permanent vast aan de lader en hoeft daardoor niet telkens opgeborgen te worden. Dat is wel zo handig, toch? Over het algemeen wel, maar soms ook niet. Laders met een vaste laadkabel zijn namelijk wat kwetsbaarder, waardoor ze minder geschikt zijn voor gebruik op publieke plekken.

3: Online lader?

Steeds meer laders zijn zogenoemde ‘online laders’, ofwel laders met een internetverbinding. Dankzij die internetaansluiting beschikken ze over allerlei handige functies die het laden efficiënter, zuiniger en voordeliger maken. Denk hierbij aan een backoffice, autorisatiefunctie of een Load Balancing-functie.

4: Autorisatie

Met een autorisatiefunctie voorkomt u dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw lader. De autorisatie verloopt dan via een RFID-lezer voor laadpassen, een Plug & Charge functie of een smartphone applicatie.

5: Dynamic Load Balancing

Spreekt uw lader dezelfde energie aan als andere grote stroomverbruikers in huis, zoals de wasmachine of wasdroger? Dan doet u er verstandig aan een lader met Dynamic Load Balancing te kiezen. Deze voorkomt dat uw elektrische installatie overbelast raakt door automatisch het laadvermogen terug te schroeven zodra overbelasting dreigt.

6: Backoffice

Met een backoffice krijgt u inzicht in alle informatie rondom het laden, van de laadkosten tot het energieverlies. Dit is ideaal als u de kosten van het laden wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

 

Online een passende wandlader of laadpaal voor de Volvo C40 Recharge kopen

Dankzij het uitgekiende bestelproces op onze website is het online kopen van een goede laadpaal of wandlader voor uw Volvo C40 Recharge eenvoudiger dan u denkt. Er is weliswaar heel veel keus, en er zijn ook heel veel mogelijkheden.

Maar als u in onze keuzehulp het goede autotype (Volvo C40 Recharge) kiest dan krijgt u direct alle laadoplossingen die voor uw auto geschikt zijn in beeld. Daarna kunt u verder selecteren op bijvoorbeeld merk, aantal laadaansluitingen, een optionele vaste of langere laadkabel, Dynamic Load Balancing, en andere opties. Ongeacht de keuze van uw laadoplossing kunt u altijd kiezen voor het optionele installatiepakket. Daarbij verzorgen wij voor u de gehele installatie van uw laadoplossing, die dan geheel gebruiksklaar wordt opgeleverd, inclusief een eventuele uitbreiding van de groepenkast.

Komt u er niet uit, of ziet u door de bomen het bos niet meer? Wilt u meer informatie? Neemt u dan even contact op met onze adviseurs. Zij helpen u graag op weg!

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.