Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Volvo EX40

De beste laadoplossingen voor uw Volvo EX40

Laadpaal advies over uw Volvo EX40 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.
P. S.
5.0
Goede laadpaal, ideaal in combinatie met zonnepanelen. Laaddirect heeft mij uitstekend geholpen vanaf begin af aan.

Laadpaal of wallbox voor Volvo EX40

Bent u op zoek naar een goede laadpaal of wandlader voor uw Volvo EX40? Dan bent u op Laaddirect aan het juiste adres. Wij hebben een grote variatie aan laadpalen en wandladers zodat u bij ons altijd een goede keuze kunt maken!

Ons assortiment is breed en divers, en is opgebouwd uit bekende merken, zoals Alfen, EVBox, Wallbox, Zaptec en Ratio. Hierdoor kunnen wij een breed scala aan laadpalen en wandladers voor uw Volvo EX40 bieden. Ook als u de keus wilt hebben uit een losse of vaste laadkabel, autorisatie via een laadpas of -druppel en verschillende back-offices om het laadproces in te stellen en in de gaten te houden, bieden wij u alle mogelijkheden. De laders kunnen zowel particulier als zakelijk gebruikt worden en mocht u hulp nodig hebben met het installeren, dan staan wij ook voor u klaar. Allemaal zodat u zo makkelijk mogelijk met uw elektrische Volvo EX40 op pad kunt.

 

Volvo EX40

De Volvo EX40 is de directe opvolger van de Volvo XC40 Recharge. Het is dus een betrouwbare, middelgrote elektrische SUV die in de stad maar zeker ook voor langere geschikt is. U kunt uw Volvo EX40 natuurlijk onderweg opladen, maar een laadoplossing voor thuis is veel handiger en goedkoper. Met een thuis opgeladen accu kunt u altijd met een volle accu op pad en heeft u onderweg minder snel een lege accu. U hoeft dan minder vaak van een snellader gebruik te maken.

Volvo EX40 lader

 
 
 

De beste laadoplossing voor de EX40 kiezen

De Volvo EX40 kent drie uitvoeringen: de Single Motor, de Single Motor ER en de Twin Motor Performance. De Single Motor heeft een enkele elektromotor, terwijl de Twin Motor Performance er zoals de naam al zegt twee heeft. Omdat de Twin Motor Performance een groter accupakket heeft, is het duidelijk dat de behoeftes van deze modellen enigszins verschillend zijn. De Single Motor heeft een accu van 67 kWh terwijl de Twin Motor Performance een accupakket van 79 kWh heeft. Alle Volvo EX40 uitvoeringen hebben verder een laadsnelheid van 11 kW en de gebruikelijke Type 2 aansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadsnelheid Aansluiting
Volvo EX40 Single Motor 67 kWh 11 kW Type 2
Volvo EX40 Single Motor ER 79 kWh 11 kW Type 2
Volvo EX40 Twin Motor Performance 79 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Let op de laadsnelheid en de elektrische aansluiting

Uw Volvo heeft een AC-laadsnelheid van 11kW, maar om deze volledig te benutten heeft u een laadpaal of wandlader nodig die minimaal dezelfde laadsnelheid heeft. Het is ook essentieel dat u controleert of uw elektriciteitsaansluiting genoeg capaciteit heeft; dat betekent een 3-fase 3 X 16A aansluiting of hoger.

 

Wat is beter? Een laadpaal of een wandlader voor de Volvo EX40? 

Deze keuze is voor iedereen anders en hangt af van de ruimte waar u uw Volvo wilt opladen. De laadaansluiting van de Volvo zit linksachter van de auto en op basis van waar die meestal staat neemt u een laadoplossing op een paal of voor wandmontage. Een laadpaal is in feite een losstaande paal waar de lader op wordt aangesloten terwijl de wandlader geïnstalleerd wordt op de muur. Zo eenvoudig is het verschil tussen beide. Mocht u uw auto parkeren vlak naast de deur of in een garage, dan is een wandlader mogelijk, terwijl een laadpaal handiger is als u de auto parkeert op de oprit of uw eigen parkeerplaats.

 

Hulp nodig bij installeren?

Mocht u hulp nodig hebben met het installeren van uw laadstation, dan kunt u rekenen op onze monteurs. Wij hebben een netwerk van vertrouwde en gecertificeerde monteurs die langskomen om uw laadstation voor u te installeren, mits u voor ons installatiepakket kiest.

 

Hoe lang duurt het opladen van de Volvo EX40? 

De laadtijd kunt u simpel uitrekenen. Deel de maximale accucapaciteit (67 of 79 kWh, afhankelijk van uw uitvoering) door de AC-laadsnelheid van uw elektrische Volvo. Dit deelt u nogmaals door 0,85, dit om de verloren energie tijdens het laden mee te rekenen.

De formule hiervoor is:

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (in kW) / 0,85 = laadtijd in uren

Als we die rekensom gebruiken om de oplaadtijd van de Volvo EX40 Twin Motor Performance te bereken, dan krijgen we de volgende uitkomst:

79 kWh / 11kW / 0,85 = 8,45 uur

En voor de Volvo EX40 Single Motor komen we op:

67 kWh / 11kW / 0,85 = 7,17 uur

Als uw lader een hogere of lagere laadsnelheid heeft dan uw auto, dan moet u altijd de laagste waarde gebruiken voor de berekening. De uitkomst van de berekening kan wel afwijken van de realiteit gezien het een schatting is en enigszins kan variëren. Omgevingstemperatuur en de staat van de elektrische aansluiting zijn factoren die niet meegenomen zijn in de berekening, maar wel degelijk van invloed kunnen zijn.

 

Zakelijk en particulier bruikbaar

Nagenoeg elke lader die wij bieden is bruikbaar voor zakelijke en particuliere doeleinden. De verschillende topmerken die wij bieden hebben verder unieke functies en eigenschappen waardoor wij voor iedereen de meest passende lader hebben. Mocht u overweldigd zijn door ons aanbod, dan kunt u gerust contact opnemen om vragen te stellen.

 

De lange termijn

Een laadstation kan erg lang mee gaan, langer dan een elektrische auto. Het is daarom verstandig om eventuele toekomstplannen in overweging te nemen bij het aanschaffen van een laadstation. Gaat u een nieuwe elektrische auto kopen, wellicht eentje met een hogere laadsnelheid? Kijk dan of u ook een laadstation nodig heeft met een hogere laadsnelheid. Ook als u van plan bent een tweede elektrische auto te kopen, kan het benodigde laadstation anders zijn. Kijk daarom naar uw toekomstplannen voordat u een laadstation aanschaft.

De beste laadoplossing voor uw Volvo EX40 vindt u zo

Ook de volgende informatie is bedoeld om u te helpen om het ideale laadstation voor uw auto te vinden. Hierbij een overzicht van de meest belangrijke zaken:

De laadkabel

Er zijn twee soorten laadkabels: losse en vaste. Losse kabels zijn minder kwetsbaar maar moet u wel steeds opbergen wanneer de auto niet geladen wordt. Een vaste laadkabel is wel kwetsbaarder, wat een nadeel kan zijn op openbaar bereikbare plaatsen, maar bespaart u wel steeds het werk van opbergen.

Een of twee sockets

Heeft u meerdere auto’s die u tegelijkertijd wilt opladen? Dan heeft u een laadstation nodig met twee sockets (laadaansluitingen). Anders is het niet nodig en volstaat een enkele socket. Aan de andere kant: wie weet schaft u over een tijdje wél een tweede elektrische auto aan.

Online lader met app of backoffice

Tegenwoordig hebben veel laders ook een internetverbinding, zodat u te allen tijde het laadproces in de gaten kan houden. Via de app of website (ook wel backoffice) kunt u zien hoeveel laadkosten er zijn, hoe hoog of laag het energieverlies is, de laadtijd op de seconde nauwkeurig en meer. Deze gegevens zijn handig om toegang tot te hebben, vooral als u de kosten van het laden wilt splitten met anderen.

Dynamic Load Balancing

Het opladen van een auto kost veel stroom en overbelasting kan daardoor een serieus gevaar zijn. Met Dynamic Load Balancing wordt overbelasting van het stroomnetwerk voorkomen, handig voor als u bijvoorbeeld een wasdroger aan wilt zetten tijdens het opladen. Mocht overbelasting dreigen, dan vermindert Dynamic Load Balancing automatisch de laadsnelheid.

Autorisatie

Wilt u voorkomen dat vreemden zomaar uw laadstation gebruiken? Dan is een autorisatiefunctie een geschikte uitkomst. Via Plug & Charge, een app of een RFID-lezer kunt u zelf bepalen wie er mag laden bij uw station en wie niet.

 

Dé laadoplossing voor uw Volvo EX40 kopen

Het kiezen en kopen van een laadstation voor de Volvo EX40 is minder complex dan u wellicht had verwacht. In de shop van laaddirect.nl kunt u uw autotype selecteren en krijgt u meteen de passende laders gepresenteerd. Met bovenstaande vergelijkingen, bijvoorbeeld over vaste of losse laadkabel, kunt u selecteren welke laadstations wel en niet gunstig zijn voor u. Niet iedereen heeft twee elektrische auto’s en dus hoeft niet iedereen een laadstation met twee sockets. Alle merken laadstations bieden verschillende autorisatiesystemen en backoffices die u wel of niet nodig heeft.

Tenslotte kunt u bij ons ook terecht voor een gekwalificeerde installateur, mocht u voor het installatiepakket kiezen. Als u toch niet zeker bent of nog vragen heeft, twijfel dan niet en neem gewoon even contact op met onze experts.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.