Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!
Ontvang binnen 10 min een vrijblijvend en persoonlijk advies op maat.
Offerte aanvragen? Vraag hier in enkele stappen vrijblijvend een offerte aan - wij voorzien u snel van advies op maat.
Uw elektrische of plug-in hybride MG kan niet zonder een geschikte laadpaal of wandlader. Maar hoe vindt u nu de perfecte lader voor uw elektrische MG, of uw MG met plug-in hybride aandrijflijn? Bij het selecteren van de beste passende laadoplossing is niet alleen relevante aankoopinformatie van belang, maar ook achtergrondinformatie over de elektrische modellen van MG.
Verder kunt u bij Laaddirect uiteraard ook terecht voor de installatie van de laadpaal zelf! Ons aanbod bestaat uitsluitend uit A-merk laadoplossingen die geschikt zijn voor zowel zakelijk als particulier gebruik en die als laadpaal of wandlader kunnen worden geplaatst. Daarnaast regelen wij ook de installatie van uw laadstation.
MG Cars is een van origine Brits automerk dat in 1924 werd opgericht door Cecil Kimber. Het automerk is een gevestigde naam in Groot-Brittannië, maar is in Nederland en de rest van Europa relatief onbekend. Dit vanwege het feit dat de autofabrikant tussen 1994 en 2011 geen enkel nieuw model op de markt heeft gebracht en in het verleden voornamelijk actief was op de Britse markt.
Sinds de overname door de Chinese Nanjing Automobile Group (tegenwoordig SAIC Motor Corporation) in 2005 is hier verandering in gekomen. Zo bracht het Britse merk onder Chinese leiding in 2011 de MG 6 hatchback op de markt en maakte MG een indrukwekkende groei door.
Zo ook in Nederland. Daar waar MG’s decennialang niet in Nederland werden verkocht, zien we ze tegenwoordig steeds vaker terug op de Nederlandse wegen. Daarnaast openen gestaag meer MG-verkooppunten hun deuren. Momenteel zijn er in Nederland drie officiële MG brand stores – in Amsterdam, Rotterdam en Breda.
Eén van de redenen voor de toegenomen populariteit van het merk is diens eerste elektrische auto, de MG ZS EV. Deze in 2019 geïntroduceerde, bijzonder betaalbare elektrische cross-over SUV is verreweg de meest verkochte MG in Nederland. In de jaren daarop kwamen hier de MG Marvel R en MG 5 bij.
In 2019 introduceerde MG zijn eerste elektrische model, de MG ZS EV. Ondanks deze relatief late introductie is het van Britse merk geen nieuwkomer op gebied van alternatieve aandrijflijnen en accutechnologie. Het moederbedrijf van MG, de SAIC Motor Corporation, is namelijk al een stuk langer actief op dit gebied.
Dankzij deze kennis beschikken de huidige en toekomstige elektrische auto’s van MG over een prima accucapaciteit en voldoende AC-laadvermogen. Helaas doet de technologie van MG nog wel wat onder voor die van absolute topmerken zoals Tesla, Mercedes, BMW en Audi. Welke laadpaal u nodig heeft hangt vooral af van het laadvermogen. Een overzicht:
Type | Accucapaciteit | Actieradius (WLTP) | AC-laadvermogen |
MG ZS EV | 44,5 – 68,3 kWh | 263 – 440 km | 6,6 / 11 kW |
MG Marvel R | 65 kWh | 370 – 402 km | 11 kW |
MG MG 5 (Electric) | 57 kWh | 400 km | 11 kW |
Momenteel bestaat het elektrische aanbod van MG uit drie modellen model: de MG ZS EV, MG 5 en Marvel R. De MG ZS EV elektrische cross-over SUV werd eind 2019 op de markt gebracht en zeer positief ontvangen. De MG ZS EV was slechts het begin. Slechts enkele jaren later voegde MG namelijk de MG Marvel R en de MG 5 op de markt. Daarnaast introduceerde het de MG EHS Plug-in hybride.
In de nabije toekomst kunnen we nog meer verwachten van MG. Zo wordt binnen een paar jaar de MG E-Motion gelanceerd en komen er mogelijk nog meer MG EV’s op de markt.
De MG ZS EV is een compacte cross-over SUV en de elektrische variant van de conventioneel aangedreven, gelijknamige MG ZS. Hiermee is de ZS EV óók gebaseerd op de Chinese Roewe RX3, een compacte cross-over die de basis vormde voor de MG ZS. De MG ZS EV werd in 2019 geïntroduceerd en zeer positief ontvangen. Onder andere de relatief lage prijs, prima afwerking, het uitstekende rijcomfort en de degelijke actieradius maken de MG ZS EV erg geliefd. Met de MG ZS EV heeft u simpelweg “een heleboel elektrische auto voor uw geld”. Vooralsnog is de MG ZS EV verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de Standard Range (48 kWh-accu & 6,6 kW-lader) en de Long Range (68,3 kWh & 11 kW-lader).
Vanwege het 45 kWh-accupakket moet de MG ZS EV regelmatig opgeladen worden. Dit doet u het beste met een topmerk laadoplossing die over voldoende laadvermogen (6,6 kW of 11 kW, afhankelijk van de uitvoering) beschikt en aan al uw wensen voldoet.
De MG MG 5, die ook wel als de MG 5 Electric bekend staat, is een geëlektrificeerde stationwagen en de MG-versie van de Roewe Ei5 die alleen in China verkrijgbaar is. De MG 5 is uiteraard bij uitstek geschikt voor gezinnen en voor zakelijk gebruik. Daarnaast kenmerkt de MG 5 zich door zijn strakke vormgeving, comfortabele en luxe interieur, complete uitrusting en veelzijdigheid. De MG 5 is momenteel verkrijgbaar in één uitvoering. Deze uitvoering heeft een 56 kWh-accupakket, 11 kW aan AC-laadvermogen en een standaard Type 2-laadaansluiting. Of we in de toekomst nog meer uitvoeringen mogen verwachten is vooralsnog onduidelijk.
Niet elke lader is even geschikt voor de MG 5 Electric. Kies minimaal een lader met evenveel AC-laadcapaciteit als uw MG (11 kW). Vergeet daarnaast niet rekening te houden met de vereiste elektrische aansluiting (3-fase 3 X 16A).
De MG Marvel R is een elektrisch aangedreven, extra compact vormgegeven SUV die optimale laadprestaties combineert met een complete uitrusting, aangenaam rijgedrag en flexibiliteit. De Marvel R werd eind 2021 geïntroduceerd en is, vooralsnog, verkrijgbaar in twee uitvoering, een standaarduitvoering en een ‘Performance’-uitvoering. In de standaarduitvoering beschikt de elektrische gezins-SUV over een accupakket met een bruikbare capaciteit van 65 kWh – goed voor een actieradius van 402 kilometer. De ‘Performance’-uitvoering is uitgerust met eenzelfde accupakket maar heeft een krachtigere elektromotor. Daarnaast zijn beide uitvoeringen van de MG Marvel R voorzien van een 11 kW-boordlader met een Type 2 laadaansluiting.
Om het 11 kW aan AC-laadvermogen van de Marvel R ten volle te benutten heeft u minimaal een laadstation met evenveel laadcapaciteit dit nodig. Dit vereist op zijn beurt een elektrische aansluiting met voldoende capaciteit – in dit geval een 3-fase 3 X 16A aansluiting.
Als een van Engelands oudste automerken kent MG een bewogen historie. Zo werd de autofabrikant meerdere malen overgenomen en introduceerde het tussen 1994 en 2011 geen enkel nieuw model. Onderstaande tijdlijn bevat een aantal van MG’s belangrijkste mijlpalen en hoogtepunten – ook op gebied van elektrisch rijden.
1924 | Morris Garages Limited wordt opgericht door Cecil Kimber |
1952 | M.G. Car Company fuseert met Austin en gaat verder als British Motor Corporation (BMC) Limited |
1968 | BMC fuseert met Leyland |
1992 | BMC wordt onderdeel van de Rover Group |
2005 | MG wordt overgenomen door het Chinese Nanjing Autombile Group (later SAIC) |
2011 | MG lanceert zijn eerste nieuwe model in 16 jaar, de MG 6 |
2013 | Introductie van de MG 3 |
2019 | Lancering van de eerste elektrische MG, de MG ZS EV |
2021 | Introductie van de MG Marvel R en een update van de MG ZS EV |
2022 | Introductie van de MG MG 5 |
Natuurlijk wilt u de best passende laadoplossing vinden voor uw MG. In de onderstaande lijst zetten wij de belangrijkste zaken voor u op een rij.
Het belangrijkste is dat de lader van uw MG over voldoende AC-laadvermogen beschikt. Wat “voldoende” is hangt op zijn beurt af van het laadvermogen van uw MG. Een voorbeeld: om het laadvermogen van de MG ZS EV (6,6 kW) ten volle te benutten heeft u minimaal een laadstation met even veel AC-laadvermogen nodig. Overigens kan het geen kwaad om te kiezen voor een lader met een hoger maximaal laadvermogen, bijvoorbeeld 11 kW. Zo weet u tenminste zeker dat uw lader toekomstbestendig is.
Overigens heeft het laadvermogen van uw laadpaal of wandlader ook gevolgen voor de vereiste elektrische aansluiting. Vergeet hier dus niet rekening mee te houden.
Ook dient u de knoop door te hakken over het type laadstation. U heeft keuze uit een laadpaal en een wandlader. Welke voor u het meest geschikt is hangt af van de plek waar u uw MG wilt opladen. Bevindt deze zich in de buurt van een muur, bijvoorbeeld onder uw carport of op de oprit? Dan biedt een wandlader zeer waarschijnlijk uitkomst. Is dit niet het geval, dan is een laadpaal een stuk handiger. Twijfelt u? Beeld u dan in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Vergeet hierbij niet om ook rekening te houden met de plek van de laadaansluiting op uw MG, én met de aansluitleiding die vanaf de meterkast moet komen.
De ‘online’ laders zijn uitgerust met een internetverbinding. Hierdoor beschikken ze over handige functies, zoals een backoffice. Met een backoffice heeft u altijd inzicht in het laadproces, van het exacte laadvermogen tot de laadkosten. Voor sommige gebruikers is dit ideaal, voor anderen overbodig.
Wilt u de kosten van het laden verrekenen met anderen? Dan raden wij u aan een online lader met een backoffice én een gecertificeerde kWh-meter te kiezen. Een lader met beide functies is namelijk vereist om de laadkosten te kunnen verrekenen met medegebruikers, uw werkgever of anderen.
Veel elektrische rijders vinden het geen fijn idee dat anderen zonder toestemming gebruik kunnen maken van hun laadpunt. Daarom zijn sommige modellen uitgerust met een zogenaamde autorisatie-functie – een functie waarmee u bepaalt wie wel en wie niet gebruik mag maken van uw laadstation. Van dergelijke functies zijn er verschillende types, van smartphone applicaties tot RFID-pasjes en van laaddruppels tot Plug & Charge-opties.
De laadaansluiting van een laadpaal of wandlader wordt ook wel de socket genoemd. U heeft keuze uit laders met een enkele of dubbele socket. De eerstgenoemde is perfect als u, zowel nu als in de toekomst, slechts één elektrisch voertuig wilt kunnen opladen. Staat er echter een uitbreiding van uw elektrische wagenpark op de planning, dan raden wij een lader met een dubbele laadaansluiting aan.
Ook kunt u kiezen uit laders met een losse of vaste laadkabel. Welke voor u het meest geschikt is hangt vooral af van uw persoonlijke voorkeur. Een losse laadkabel moet u opbergen in de auto en is daarmee wat onhandig, terwijl een vaste laadkabel wat kwetsbaarder is.
Wist u dat uw lader uw elektrische installatie kan overbelasten? Hier kan sprake van zijn als uw laadstation dezelfde energie aanspreekt als andere grote energieverbruikers, zoals de wasmachine, droger of vaatwasser. Om deze reden zijn veel laders uitgerust met Dynamic Load Balancing – een functie die automatisch het laadvermogen reduceert zodra overbelasting dreigt.
Bent u in de markt voor een laadpaal voor uw MG? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Bij ons vindt u talloze A-merk laadoplossingen die geschikt zijn voor de EV’s van MG. Deze zijn geschikt voor particulier én zakelijk gebruik en kunnen als laadpaal of wandlader worden geplaatst. Daarnaast regelen wij ook de installatie voor u, als u dat wilt. Heeft u nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.
Bespreek uw wensen met één van onze EV-Experts. Samen komen wij tot de ideale zakelijke laadoplossing.
Met SprayPay – Gespreid betalen is het mogelijk om uw bestelling in 12, 18, 24 of 36 maandelijkse termijnen te betalen. Wilt u eerder of extra aflossen? Dit kan altijd boetevrij. U heeft dus grip op de looptijd. Gespreid betalen is bij Laaddirect.nl mogelijk vanaf € 250,- en tot € 7.500,-.
Bedrag | Looptijd in maanden | Vaste rente | Bedrag per maand | Totaal bedrag | |
12 | 10% | ||||
18 | 10% | ||||
24 | 10% | ||||
36 | 10% |
Het gebruik van SprayPay is zeer eenvoudig. U kunt bij het afrekenen voor ‘SprayPay’ kiezen als betaalmethode. Hierna wordt uw aanvraag binnen enkele seconden door de betaalprovider SprayPay behandeld en u weet vrijwel direct of u in aanmerking komt voor een krediet. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, hoeft u alleen nog maar te wachten. SprayPay betaalt uw bestelling en wij sturen uw aankoop zo snel mogelijk naar u toe.
Gespreid betalen via SprayPay is mogelijk voor Nederlanders die in het bezit zijn van een Nederlandse bankrekening. Iedereen kan gespreid betalen aanvragen, maar de aanvraag wordt niet altijd goedgekeurd. Op basis van een aantal vragen over uw financiële situatie en een BKR toetsing wordt uw aanvraag beoordeeld door SprayPay. Aan de hand van deze gegevens wordt er bepaald of uw aanvraag wordt goedgekeurd.
Zodra SprayPay een bevestiging heeft ontvangen dat de bestelling is geannuleerd of volledig geretourneerd, vervalt de overeenkomst. U bent SprayPay dus geen geld meer verschuldigd. Als u slechts een deel van uw bestelling wilt annuleren of retourneren, wordt dit verrekend met het openstaande bedrag en wordt uw maandbedrag automatisch aangepast.
Een overeenkomst met SprayPay wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Zolang alle maandelijkse termijnen op tijd worden betaald, heeft dit geen negatieve invloed op uw BKR-registratie. Wanneer u meer dan twee maanden niet aan de betalingsverplichting hebt voldaan, is SprayPay verplicht om dit door te geven aan het BKR. Dit kan wel gevolgen hebben voor toekomstige overeenkomsten.
Ja dat is mogelijk. U selecteert bij de productopties onder “Kies installatiepakket” de optie “Montage op locatie”.
De kosten en de werkzaamheden binnen dit montagepakket worden meegenomen in de gespreide betalingen middels SprayPay. Let er op, dat de kosten voor het eventuele meerwerk welke niet in het basis installatiepakket is inbegrepen door Laaddirect achteraf wordt na-gefactureerd. Deze factuur dient u direct in één keer aan Laaddirect te voldoen.
Wilt u er zeker van zijn dat alle kosten rondom de installatie worden meegenomen in de gespreide betalingen via SprayPay? Vraag dan een persoonlijke offerte aan via info@laaddirect.nl.
Betalingen via SprayPay zijn alleen mogelijk voor consumenten, het is niet mogelijk om een zakelijke order te betalen via SprayPay.