Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Renault Mégane E-Tech Electric

De beste laadoplossingen voor uw Renault Megane E-Tech Electric

Laadpaal advies over uw Renault Megane E-Tech Electric ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Renault Mégane E-Tech Electric

Zoekt u een laadpaal of wandlader voor uw elektrische Renault Mégane E-Tech Electric? Bij Laaddirect vindt u niet alleen een uitgebreid aanbod van topmerk laadoplossingen, ook kunt u bij ons terecht voor vrijblijvend advies, alle relevante aankoopinformatie en zelfs de installatie van uw nieuwe laadpaal.

AI onze laadoplossingen zijn van A-merken zoals EVBox, Webasto, Wallbox en Alfen. Deze zijn, in principe, geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik en veel van deze laadpalen en wandladers zijn geschikt voor de Renault Mégane E-Tech Electric.

 

Laadpaal voor de Renault Mégane E-Tech

De Renault Mégane E-Tech Electric is de elektrische ‘broer’ van de ook in Nederland heel populaire Renault Mégane. De verkoop van de eerste elektrische Mégane startte eind 2021. Het Franse automerk bouwt de Mégane E-Tech op het nieuwe, veelbelovende CMF-EV platform. Deze architectuur is samen met alliantiepartner Nissan ontwikkeld. Hierdoor beschikt de Mégane over een compact en snel op te laden accupakket. Hiervoor heeft u natuurlijk wel een geschikte laadpaal of wandlader nodig. Gelukkig biedt Laaddirect uitkomst.

 

Verschillende varianten

Op dit moment is de Renault Mégane E-Tech Electric verkrijgbaar in drie verschillende varianten die onder andere van elkaar verschillen op gebied van vermogen en accucapaciteit. De twee Mégane E-Tech EV60-varianten beschikken over een 60 kWh-accupakket, maar liefst 22 kWh aan AC-laadvermogen en een standaard Type 2-aansluiting. Het verschil tussen deze twee uitvoeringen is het vermogen van de motor – de een heeft 130 pk, de ander 220. Hiernaast is er nog de lichtere Mégane E-Tech EV40. Deze heeft een compact een 40 kWh-accu, 22 kWh aan AC-laadvermogen en een Type 2-laadaansluiting. Omdat alle uitvoeringen over evenveel laadcapaciteit beschikken, maakt het voor uw keuze niet uit welke uitvoering u heeft.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Renault Mégane E-Tech Electric EV40 40 kWh 22  kW Type 2
Renault Mégane E-Tech Electric EV60 130 hp 60 kWh 22 kW Type 2
Renault Mégane E-Tech Electric EV60 220 hp 60 kWh 22 KW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadpaal of wandlader voor de elektrische Renault Mégane kiezen?

Vanwege de indrukwekkende AC-laadcapaciteit van de elektrische Mégane is niet elke lader even geschikt. Om het laadvermogen van de Renault maximaal te benutten heeft u immers een laadoplossing nodig met minimaal evenveel laadcapaciteit. Dit vereist op zijn beurt een elektrische aansluiting met voldoende capaciteit, in dit geval een 3-fase 3 X 32A-aansluiting. Gelukkig vindt u bij ons verschillende laadstations met voldoende AC-laadvermogen én kijken onze monteurs wat mogelijk is als uw huidige elektrische installatie niet aan de eisen voldoet.

Renault megane laadpaal

 

Kiezen tussen een laadpaal en wallbox

De keuze tussen een wandlader en een laadpaal is minder ingewikkeld dan de meeste denken. Deze twee ‘types’ laadstation verschillen namelijk uitsluitend van elkaar op gebied van montage. De een wordt op een losstaande paal geplaatst, de ander tegen de muur. Zo simpel kan het zijn. Desondanks is deze keuze een belangrijk. Het bepaalt immers in grote mate het gebruiksgemak van uw laadstation. Welke voor u geschikt is? Dit draait vooral om de beoogde laadplek van uw Mégane E-Tech. Leent deze zich het beste voor een laadpaal of is een wandlader het meest praktisch? Beeld u zich goed in hoe de laadkabel voor beide gevallen zal komen te lopen. Twijfelt u? Dan kunt u gerust even contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.

 

Laaddirect installatiepakket

Heeft u twee linkerhanden? Of waagt u zich om andere redenen liever niet aan de installatie van uw nieuwe lader? Kies dan voor ons installatiepakket. Een bij ons aangesloten, gecertificeerd monteur neemt alles uit handen en verzorgt de installatie tot in de puntjes. Ook als uw elektrische installatie moet worden uitgebreid kunt u bij ons aankloppen – dat is wel zo makkelijk.

 

De laadtijd van de Renault Mégane E-Tech Electric uitrekenen

Bent u benieuwd naar de laadtijd van uw Renault Mégane E-Tech Electric? U bent niet de enige! Gelukkig is er eenvoudige manier waarop u de laadtijd (ongeveer) kunt uitrekenen. Deze is weliswaar niet 100% accuraat, maar geeft wel een aardig idee van wat u kunt verwachten.

In principe is de rekensom zeer eenvoudig. Eerst deelt u de maximale accucapaciteit van uw Mégane E-Tech (40 of 60 kWh) door het AC-laadvermogen (22 kW). De uitkomst hiervan deelt u vervolgens door 0,85. Met deze tweede en tevens laatste stap houdt u ook rekening met de invloed van energieverlies. Deze rekensom geeft ons een laadtijd van circa twee of drie en een half uur – afhankelijk van de uitvoering:

Mégane E-Tech EV40: 40 kWh / 22 kW / 0,85 = 2,14 uur = 2 uur en 8 minuten

Mégane E-Tech EV60: 60 kWh / 22 kW / 0,85 = 3,2 uur = 3 uur en 21 minuten

Is het laadvermogen van uw laadstation niet gelijk aan die van uw Mégane E-Tech? Gebruik dan de laagste waarde van de twee. Met een 11 kWh laadstation, dat tegenwoordig min of meer ‘standaard’ is, dient u de laadtijden uit bovenstaande berekeningen dus te verdubbelen.

 

Ook geschikt voor zakelijk opladen?

Nagenoeg alle laders uit ons assortiment zijn geschikt voor particulier én zakelijk gebruik. Dit betekent dat u met onze laders uw Mégane E-Tech Electric ook gemakkelijk zakelijk op kunt laden. Daarnaast zijn wij dankzij ons uitgebreide aanbod in staat altijd een passende laadoplossing aan te bieden, wat uw wensen ook zijn.

Toekomstbestendige laadoplossing

Een goede lader is een toekomstbestendige lader. Hiermee doelen we vooral op de mate waarin u de lader in combinatie met toekomstige EV’s kunt gebruiken. Misschien beschikt de vervanger van uw Mégane E-Tech wel over nóg meer AC-laadcapaciteit. Dan zou een lader met voldoende laadvermogen wel zo handig zijn. Nu alvast nadenken over dergelijke zaken kan geen kwaad.

 

In 6 stappen de perfecte lader voor uw Renault Mégane E-Tech Electric

Welke lader ‘perfect’ is hangt compleet af van uw situatie, eisen en voorkeuren. Naast alle genoemde zaken, zoals het AC-laadvermogen en het ‘type laadstation’, dient u voor uw keuze ook rekening te houden met onderstaande zaken.

1.     Aantal laadaansluitingen

Doorgaans beschikken laders over een of twee laadaansluitingen, ook wel sockets genoemd. Een lader met een enkele socket is ideaal als u nu én in de toekomst maar één EV tegelijk wilt opladen. Verwacht u in de toekomst een tweede EV aan te schaffen, heeft u nu al meerdere EV’s of deelt u de laadpaal met de buren, dan raden wij u aan een model met twee sockets aan te schaffen. Hiermee heeft u een stuk meer flexibiliteit.

2.     Laadkabel – los of vast?

Laadkabels zijn er in twee soorten: los of vast. Een losse laadkabel bergt u op in uw Mégane en haalt u tevoorschijn zodra u deze aan de lader wilt leggen. Met een vaste laadkabel maakt u het laadproces een stuk gestroomlijnder, aangezien u niet meer telkens de kabel hoeft op te bergen en graven. Helaas zijn laadstations met een vaste laadkabel ook een stuk kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor publieke plekken.

3.     Online lader

Een lader met een internetverbinding wordt ook wel een online lader genoemd. Veel moderne laadoplossingen vallen binnen deze klasse. Dankzij de internetverbinding beschikken deze laders over allerlei functies die het laden nog gemakkelijker, efficiënter en voordeliger maken.

4.     Autorisatie

Veel laders zijn uitgerust met een zogenaamde autorisatie-functie. Hiermee voorkomt u dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw lader, iets wat wel zo’n fijn idee is.. De autorisatie verloopt dan via een RFID-lezer of smartphone applicatie.

5.     Voorkom overbelasting met Load Balancing

Hoe hoger het laadvermogen van uw laadstation, hoe meer deze vraagt van uw elektrische installatie. Wanneer de lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote verbruikers – denk aan de wasmachine, droger of vaatwasser – dan kan uw installatie overbelast raken. Om deze reden zijn veel laadstations uitgerust met een Load Balancing-functie. Deze functie reduceert automatisch het laadvermogen wanneer overbelasting dreigt.

6.     Backoffice & kWh-meter

Wilt u meer inzicht in het laadproces? Bijvoorbeeld om de laadkosten te kunnen verrekenen met andere gebruikers of uw werkgever? Dan raden wij een lader met een backoffice aan. Hiermee heeft u altijd zicht op de laadkosten, het energieverlies en nog veel meer. Een backoffice is helemaal handig wanneer u deze gebruikt in combinatie met een kWh-meter.

 

Een laadpaal voor de Renault Mégane E-Tech koopt u bij Laaddirect

Kortom, bij Laaddirect bent u absoluut een het juiste adres voor een passende laadpaal of wandlader voor uw Renault Mégane E-Tech Electric. Wat uw wensen ook zijn, wij hebben een geschikte laadoplossing voor u in huis. Al onze laders kunnen als laadpaal of wandlader worden geplaatst, zijn geschikt voor particulier én zakelijk gebruik en kunnen eventueel voor u worden geïnstalleerd. Heeft u vragen over de toekomstige lader voor uw Renault Mégane E-Tech? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.