Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!
Ontvang binnen 10 min een vrijblijvend en persoonlijk advies op maat.
MAGAZIJNOPRUIMING bij Laaddirect: €300,- korting op uw laadpaal installatie! Let op, de actie is slechts beperkt geldig. Lees hier meer.
Laaddirect is dé aangewezen leverancier voor laadpalen of wandladers voor elektrische of plug-in hybride Renaults. Ons aanbod bestaat uit uiteenlopende laadoplossingen van A-merken zoals EVBox, Wallbox, Webasto en meer. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor al het benodigde aankoopadvies en achtergrondinformatie die u nodig heeft om een geschikte laadpaal of wandlader voor uw Renault Twingo Electric, Zoe, Mégane E-Tech Electric, Master E-Tech Electric of Kangoo E-Tech Electric (Maxi) te vinden.
Waarom dit handig is? Hoe meer u weet over uw elektrische auto en het automerk, hoe gemakkelijker het selecteren van een passende laadpaal/wandlader. Aangezien bij de aanschaf van een lader voor uw Renault veel komt kijken is dit uiteraard meer dan welkom.
De Franse autofabrikant Renault behoort tot ’s werelds grootste autofabrikanten en is een van de populairste merken van Europa. Renault wordt geroemd om haar innovatieve ontwerpen, sterke prijs-kwaliteit verhouding en gevarieerde aanbod. Voorbeelden van razend populaire Renaults zijn de bekende Renault Clio, de Renault Mégane, de Renault Twingo en de Kangoo MPV.
Ook in Nederland zijn auto’s van het Franse merk erg geliefd. Het merk heeft een marktaandeel van zo’n 5% – vergelijkbaar met dat van Kia, Peugeot, Toyota en Opel. In Nederland zijn er tientallen dealers waar u terecht kunt voor de nieuwste (elektrische) Renaults, Renault occasions en onderhoud aan uw Renault.
Net zoals veel andere merken houdt Renault zich steeds meer bezig met duurzaam rijden en alternatieve/elektrische aandrijflijnen. Renault is met de Fleunce en ZOE zelfs een van de pioniers op dit gebied. In samenwerking met de alliantiepartners Nissan en Mitusbishi ontwikkelt Renault diverse nieuwe elektrische en plug-in hybride modellen. Het elektrische en plug-in hybride modellengamma van Renault is een van de meest uitgebreide van alle autofabrikanten.
Renault is al sinds het begin van het millennium bezig met het ontwikkelen van alternatieve aandrijflijnen. Het Franse merk heeft daardoor veel ervaring en kennis op gebied van accutechnologie. Bovendien maakt Renault onderdeel uit van een alliantie met Nissan en Mitsubishi – twee andere marktleiders op gebied van zero emission voertuigen.
Dit alles heeft als gevolg dat de elektrische voertuigen van Renault beschikken over hoogwaardige accupakketten, een hoge efficiëntie en een relatief groot rijbereik. Maar welke lader heeft u nodig? Dit bepaalt u aan de hand van het laadvermogen van uw Renault. Zie onderstaand overzicht van de actieradius, maximale accucapaciteit en het AC-laadvermogen van de actuele elektrische modellen van Renault:
Type | Accucapaciteit | Actieradius (WLTP) | AC-laadvermogen |
Renault Twingo Electric | 23 kWh | 190 km | 22 kW |
Renault Zoe | 54,7 kWh | 385 – 395 km | 22 kW |
Renault Kangoo E-Tech Electric | 45 kWh | 300km | 11 / 22 kW |
Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi | 45 kWh | 300 km | 11 / 22 kW |
Renault Master E-Tech Electric | 33 kWh | 107 km | 7,4 kW |
Renault Mégane E-Tech Electric | 40 – 60 kWh | 300 – 470 km | 22 kW |
Vergeleken met veel andere merken is het elektrische en plug-in hybride van de Franse autofabrikant behoorlijk uitgebreid. Het eerste elektrische model van Renault, de Renault Kangoo Z.E. werd in 2011 op de markt gebracht. In de twee jaar hierop introduceerde Renault maar liefst drie andere elektrische voertuigen: de Renault Fluence Z.E, de Renault ZOE en de ultracompacte Renault Twizy. Hiermee was Renault een van de weinige merken die tegen 2014 een dergelijk uitgebreid aanbod had en vestigde het Franse merk zich als voorloper op gebied van elektrisch rijden.
In plaats van het introduceren van nieuwe modellen besloot Renault voort te borduren op het succes van de eerder genoemde EV’s. Zo werd de Renault Zoe – de meest populaire elektrisch aangedreven Renault – meerdere malen opgewaardeerd, evenals de veelzijdige Kangoo Z.E. De Kangoo Z.E. gaat tegenwoordig door het leven als de Kangoo E-Tech Electric. Ook de Renault Twizy, die officieel geen ‘automobiel’ is, werd meerdere malen onder handen genomen. De Renault Fluence Z.E. viel helaas niet in de smaak bij elektrische rijders, waarop Renault besloot de stekker uit het project te trekken. Meer recentelijk werden de Renault Twingo Electric, de Renault Mégane E-Tech Electric en de middelgrote Renault Master E-Tech Electric bestelwagen aan het modellengamma toegevoegd.
Wat betreft de toekomst is er nog veel onduidelijk. Wél heeft Renault aangekondigd tegen 2025 nog zes nieuwe EV’s op de markt te brengen. Wanneer en of deze in Nederland verkrijgbaar zijn is vooralsnog onbekend.
De Renault Twingo – wie kent ‘m niet? In 2020 bracht Renault een elektrische uitvoering van de bekende, compacte stadsauto op de markt, de Renault Twingo Electric genaamd. De Twingo Electric combineert alle eigenschappen van de normale Twingo – een compacte, wendbare auto die perfect is voor gebruik in de drukke stad – met de vele voordelen van elektrisch rijden. De Twingo en elektrisch rijden zijn haast een perfecte combinatie, mede omdat de eigenschappen van elektrische voertuigen zich simpelweg goed lenen voor stedelijk gebruik. Verder staat de Twingo Electric bekend als een handige, compacte en wendbare auto met plezierig rijgedrag. De Twingo Electric heeft weliswaar een bescheiden accupakket (23 kWh), maar dankzij het AC-laadvermogen van 22 kW is dit geen enkel probleem.
Tenminste, als u een passende laadoplossing met voldoende vermogen heeft. Anders duurt het opladen van uw elektrische Renault Twingo aanzienlijk langer. Vergeet hierbij geen rekening te houden met de vereiste elektrische aansluiting. Bekijk ons aanbod hierboven.
De Renault ZOE is momenteel de populairste elektrische auto van Renault. Inmiddels zijn er al zo’n 300.000 exemplaren van de ZOE verkocht, waarvan zo’n 8.000 in Nederland. Sinds zijn introductie in 2013 is de ZOE meerdere malen opgewaardeerd en zijn er diverse nieuwe uitvoeringen van de EV uitgebracht. De huidig verkrijgbare ZOE verschilt dan ook aanzienlijk van het in 2013 geïntroduceerde model, o.a. op gebied van accupakket, elektromotor en actieradius. De huidige ZOE combineert een respectabele accucapaciteit met een uitstekend AC-laadvermogen van 22 kW. Dankzij de accucapaciteit hoeft u niet elke dag op te laden, terwijl het AC-laadvermogen u ervan verzekert dat het laden niet langer dan zo’n drie uur duurt. Verder is de Renault ZOE simpelweg een uitstekende, compacte auto met aangename rijeigenschappen, een strak in- en exterieur en prima betrouwbaarheid.
Wilt u de laadcapaciteit van de Renault ZOE optimaal benutten? Dan heeft u een lader nodig met minimaal even veel vermogen als de boordlader van de ZOE (22 kW). Daarnaast dient u rekening te houden met de benodigde elektrische aansluiting (3-fase 3 X 32A).
De Renault Mégane E-Tech Electric is de geëlektrificeerde variant van de populaire, conventioneel aangedreven Renault Mégane. De elektrische Renault Mégane werd in 2022 geïntroduceerd en is gebouwd op het nieuwe CMF-EV platform. Vergeleken met oudere Renault EV’s beschikt de Mégane Electric over een aanzienlijk krachtigere driefasen-boordlader. Deze heeft een maximale AC-laadcapaciteit van maar liefst 22 kW! Daarnaast kenmerkt de nieuwe Mégane zich door zijn moderne vormgeving, aangename rijeigenschappen en actieradius van 300 tot 470 kilometer, afhankelijk van de gekozen uitvoering. Vooralsnog zijn er drie uitvoeringen beschikbaar, waarvan twee over een 60 kWh-accupakket beschikken en een is uitgerust met een lichter 40 kWh-accupakket.
Om het laadvermogen van uw Renault Mégane E-Tech Electric recht aan te doen heeft u minimaal een lader met 22 kW aan AC-laadvermogen nodig. Dit kan een laadpaal of wandlader zijn. Houd daarnaast rekening met de vereiste elektrische aansluiting (3-fase 3 X 32A).
De Renault Kangoo E-Tech Electric of is een van Renaults grootste succesnummers. Niet alleen was het de eerste geëlektrificeerde Renault, ook is het een van ’s Frankrijks en Europa’s populairste elektrische bestelwagens. Evenals zijn conventioneel aangedreven kenmerkt de Kangoo E-Tech zich door zijn ruimte, veelzijdigheid en modulariteit. Dit in combinatie met de voordelen van elektrisch rijden maakt de Renault Kangoo E-Tech Electric een aantrekkelijke optie voor zowel particuliere als zakelijke rijders.
Ook voor uw Renault Kangoo E-Tech heeft u een geschikte laadoplossing nodig. Houd bij uw keuze altijd het benodigde laadvermogen (11 kW of 22 KW) en de vereiste elektrische aansluiting in uw achterhoofd (3 X 16A of 3 X 32A).
De Renault Kangoo E-Tech Electric Maxi is de personenuitvoering van de ‘normale’ Kangoo E-Tech Electric. De Renault Kangoo E-Tech Maxi biedt ruimte aan vijf personen en is dankzij zijn bouwkwaliteit, betrouwbaarheid en veelzijdigheden geschikt voor uiteenlopende toepassingen en gebruikers. Qua aandrijflijn en accupakket is de Kangoo E-Tech Electric Maxi identiek aan de bestelbusvariant. Zo is de Maxi tevens voorzien van een 45-kWh accupakket, 11 kW of 22 kW boordlader en een Type 2 laadaansluiting.
Welke lader geschikt is voor uw elektrische Kangoo Maxi hangt vooral af van het laadvermogen, 11 kW of 22 kW. Kies minimaal een laadstation met evenveel laadcapaciteit. Hou er rekening mee dat dit ook implicaties heeft voor de vereiste elektrische aansluiting.
De Renault Master E-Tech Electric (ook wel de Master Z.E. genoemd) is een elektrisch aangedreven, middelgrote bedrijfswagen. Met zijn efficiënte elektromotor, afmetingen, 33 kWh-accupakket en vele features is de elektrische bestelbus ideaal voor gebruik in en rondom steden. Evenals de ‘standaard’ Renault Master is de Master E-Tech Electric verkrijgbaar in uiteenlopende afmetingen en carrosserievormen. Zo is de Master Z.E. leverbaar als ‘gesloten bestel’ in vier verschillende uitvoeringen én als ‘platform cabine’ in twee lengtes. Deze uitvoeringen verschillen op gebied van afmetingen, laadvolume en maximaal laad- en trekvermogen. De aandrijflijn (elektromotor) en accu’s (33 kWh) zijn voor elke variant gelijk.
Met een volledig opgeladen Renault Master E-Tech Electric haalt u – uiteraard afhankelijk van het beoogde gebruik – met gemak het eind van de werkdag. Om hier zeker van te zijn raden wij aan uw Master Z.E. elke avond aan de lader te leggen. Hier heeft u wel een lader voor nodig die beschikt over voldoende laadvermogen (7,4 kW).
Renault behoort samen met Peugeot en Citroën tot een van de populairste én oudste Franse autofabrikanten. Het bedrijf werd in 1899 opgericht door de gebroeders Renault en heeft zich sindsdien gestaag ontwikkeld tot een van Europa’s meest bekende en bekroonde automerken. Een korte tijdlijn met de historie van Renault:
1899 | Renault wordt opgericht door Louis, Marcel, Fernand Renault |
1899 | De eerste Renault, de Renault Voiturette 1CV, wordt verkocht |
1906 | Ferenc Szisz wint met de Renault AK 90CV de eerste Grand Prix ooit |
1947 | Introductie Renault 4CV |
1951 | Introductie Renault Frégate |
1956 | Introductie Renault Dauphine |
1985 | Lancering van de Renault Espace, de eerste ‘Europese’ MPV |
1996 | De Franse autofabrikant wordt geprivatiseerd |
1999 | Renault gaat een intensieve samenwerking aan met Nissan |
1999 | Renault neemt een belang van 51% in het Roemeense Dacia |
2011 | Introductie van de Renault Kangoo Z.E. en Fluence |
2012 | Introductie van de Renault Twizy en ZOE |
2019 | De Renault Twingo Electric wordt op de markt gebracht |
2022 | Introductie van de Renault Mégane E-Tech Electric |
De perfecte laadoplossing voor uw Renault bestaat! Het enige wat u hoeft te doen is deze vinden. Dat is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. We zetten de belangrijkste zaken voor u op een rijtje.
Welke type lader is voor u het meest geschikt, een laadpaal of een wandlader? Dit hangt af van waar u uw Renault wilt parkeren en opladen. Beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen en bepaal op basis hiervan welke type laadstation het meest geschikt is. Vergeet hierbij niet rekening te houden met de positie van de laadaansluiting op uw Renault.
Kiest u een lader met te weinig laadvermogen dan duurt het volledig opladen van uw accu significant langer. Daarom doet u er verstandig aan een lader te selecteren die over minimaal even veel vermogen beschikt als de boordlader van uw Renault. In sommige gevallen kan het zelfs verstandig zijn om een laadstation te kiezen met méér laadcapaciteit.
Hoe hoger het laadvermogen van uw lader, hoe meer dit vergt van uw elektrische installatie. Zo heeft u voor een 11 kW lader minimaal een 3-fase 3 X 16A aansluiting nodig en is om 22 kW aan laadvermogen volledig te benutten is een 3-fase 3 X 32A aansluiting noodzakelijk.
Laders met een internetconnectie worden ook wel een ‘online’ laders genoemd. Online laders bieden uitkomst aan gebruikers die graag een laadpaal/wandlader met diverse functies zoeken en hiermee maximaal willen profiteren van elektrisch rijden.
Een lader met Dynamic Load Balancing voorkomt dat uw elektrisch installatie overbelast raakt. Waarom? Wanneer uw lader tegelijk ingeschakeld is als andere grote energieverbruikers in huis, zoals een wasmachine of vaatwasser, kan dit te veel vragen van uw elektrische installatie. Een lader met Dynamic Load Balancing schroeft wanneer hier sprake van is automatisch het laadvermogen terug. Hierdoor neemt de laadtijd wel wat toe.
Heeft u liever niet dat anderen zo maar gebruik kunnen maken van uw laadpunt? Dan raden wij een lader met een autorisatie-functie aan. Autorisatie-functies zijn er in verschillende soorten en maten. Denk hierbij aan Plug & Charge-opties, een RFID-lezer voor laadpassen en laaddruppels of een smartphone applicatie. Aan keuze geen gebrek!
Wilt u de kosten van het laden verrekenen? Bijvoorbeeld met uw medegebruikers of uw werkgever? Dan moet u extra letten op of uw beoogde lader beschikt over een gecertificeerde kWh-meter en een backoffice. Deze zijn namelijk noodzakelijk als u de laadkosten wilt verrekenen met anderen.
Met de toenemende populariteit van elektrisch rijden neemt het aantal elektrische auto’s toe. Er is daarom steeds meer vraag naar laders met een dubbele laadaansluiting. Hiermee kunt u twee EV’s tegelijk opladen. Dit is ideaal als u zelf twee elektrische voertuigen heeft of als u uw laadpaal/wandlader deelt met anderen.
Verreweg de meeste laadstations zijn uitgerust met een losse laadkabel. Deze bergt u op in de kofferbak en haalt u tevoorschijn zodra u uw Renault wilt opladen. Tegenwoordig zijn er echter ook modellen met een vaste laadkabel. Deze kabel zit permanent vast aan het laadstation, waardoor u deze niet telkens op hoeft te bergen en tevoorschijn hoeft te toveren. Helaas zijn laders met een vaste laadkabel wel wat kwetsbaarder.
Bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor een laadpaal of ander type lader voor uw Renault. Ons aanbod bestaat uitsluitend uit A-merk laadoplossingen die voor tal van toepassingen geschikt zijn – zowel zakelijk als particulier. Daarnaast zijn alle laders in ons programma te plaatsen als wandlader of laadpaal. Zo heeft u maximale flexibiliteit. Over de installatie van het laadstation hoeft u zich overigens ook geen zorgen te maken. Die regelen wij gewoon! Heeft u nog vragen? Voelt u dan vrij om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder met het vinden van de perfecte lader voor uw Renault.
Bespreek uw wensen met één van onze EV-Experts. Samen komen wij tot de ideale zakelijke laadoplossing.
Met SprayPay – Gespreid betalen is het mogelijk om uw bestelling in 12, 18, 24 of 36 maandelijkse termijnen te betalen. Wilt u eerder of extra aflossen? Dit kan altijd boetevrij. U heeft dus grip op de looptijd. Gespreid betalen is bij Laaddirect.nl mogelijk vanaf € 250,- en tot € 7.500,-.
Bedrag | Looptijd in maanden | Vaste rente | Bedrag per maand | Totaal bedrag | |
12 | 10% | ||||
18 | 10% | ||||
24 | 10% | ||||
36 | 10% |
Het gebruik van SprayPay is zeer eenvoudig. U kunt bij het afrekenen voor ‘SprayPay’ kiezen als betaalmethode. Hierna wordt uw aanvraag binnen enkele seconden door de betaalprovider SprayPay behandeld en u weet vrijwel direct of u in aanmerking komt voor een krediet. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, hoeft u alleen nog maar te wachten. SprayPay betaalt uw bestelling en wij sturen uw aankoop zo snel mogelijk naar u toe.
Gespreid betalen via SprayPay is mogelijk voor Nederlanders die in het bezit zijn van een Nederlandse bankrekening. Iedereen kan gespreid betalen aanvragen, maar de aanvraag wordt niet altijd goedgekeurd. Op basis van een aantal vragen over uw financiële situatie en een BKR toetsing wordt uw aanvraag beoordeeld door SprayPay. Aan de hand van deze gegevens wordt er bepaald of uw aanvraag wordt goedgekeurd.
Zodra SprayPay een bevestiging heeft ontvangen dat de bestelling is geannuleerd of volledig geretourneerd, vervalt de overeenkomst. U bent SprayPay dus geen geld meer verschuldigd. Als u slechts een deel van uw bestelling wilt annuleren of retourneren, wordt dit verrekend met het openstaande bedrag en wordt uw maandbedrag automatisch aangepast.
Een overeenkomst met SprayPay wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Zolang alle maandelijkse termijnen op tijd worden betaald, heeft dit geen negatieve invloed op uw BKR-registratie. Wanneer u meer dan twee maanden niet aan de betalingsverplichting hebt voldaan, is SprayPay verplicht om dit door te geven aan het BKR. Dit kan wel gevolgen hebben voor toekomstige overeenkomsten.
Ja dat is mogelijk. U selecteert bij de productopties onder “Kies installatiepakket” de optie “Montage op locatie”.
De kosten en de werkzaamheden binnen dit montagepakket worden meegenomen in de gespreide betalingen middels SprayPay. Let er op, dat de kosten voor het eventuele meerwerk welke niet in het basis installatiepakket is inbegrepen door Laaddirect achteraf wordt na-gefactureerd. Deze factuur dient u direct in één keer aan Laaddirect te voldoen.
Wilt u er zeker van zijn dat alle kosten rondom de installatie worden meegenomen in de gespreide betalingen via SprayPay? Vraag dan een persoonlijke offerte aan via info@laaddirect.nl.
Betalingen via SprayPay zijn alleen mogelijk voor consumenten, het is niet mogelijk om een zakelijke order te betalen via SprayPay.