Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!
Ontvang binnen 10 min een vrijblijvend en persoonlijk advies op maat.
Als u een wandlader of laadpaal voor uw elektrische Opel zoekt is het verstandig om meer te weten te komen over de achtergrond van de elektrische modellen van het Duitse merk. Hierdoor weet u immers nóg beter hoe u de beste laadpaal voor uw Opel Corsa-e, Mokka-, Zafira-e Life, Vivaro-e, Combo-e Life, Combo-e Cargo of Movano-e vindt.
De beste laadoplossing voor uw Opel EV vindt u natuurlijk bij Laaddirect. Dankzij ons uitgebreide aanbod kunnen wij iedereen een passende lader aanbieden, wat uw wensen ook zijn. Daarnaast regelen wij ook de installatie.
Opel is een verre van onbekende naam in de autowereld. Het merk verkoopt zijn betaalbare doch kwalitatief prima auto’s wereldwijd en is ook in Nederland erg geliefd. De van origine Duitse autofabrikant is al sinds 1929 in buitenlandse handen. De afgelopen decennia behoorde het bij het Amerikaanse General Motors, sinds 2017 maakte het onderdeel uit van de Franse Groupe PSA en vanaf 2020 behoort Opel tot het Stellantis concern (het fusiebedrijf van de voormalig Groupe PSA en FCA Automobiles). Omdat Opel al bijna een eeuw in buitenlandse handen is, wordt het automerk doorgaans niet onder de ‘echte’ Duitse automerken geschaard. Desondanks staan auto’s van Opel te boek als betaalbare, betrouwbare en veelzijdige werkpaarden. En Opel is hard bezig om zich weer een ‘Duits’ imago aan te meten.
Nederlanders zijn van oudsher een groot fan van Opel. Het merk heeft een marktaandeel van zo’n 5% in ons land. Vooral modellen zoals de Opel Astra, Corsa en Zafira waren en zijn nog steeds erg in trek. Vooral de Corsa is vandaag de dag zeer populair. Dit is te danken aan de introductie van een behoorlijk populaire elektrische variant van de gerenommeerde compacte auto, de Opel Corsa-e. Ook de nieuwe Opel Mokka-e mag zich verheugen in een grote populariteit.
Evenals veel andere merken focust Opel zich steeds meer op duurzame aandrijflijnen, hybride technologie en elektrisch rijden. De afgelopen jaren heeft het Duitse merk zijn aanbod van elektrische modellen gestaag uitgebreid, met name met elektrische uitvoeringen van al bestaande conventioneel aangedreven modellen.
Opel heeft veel profijt van de technische know how en ervaring binnen het overkoepelende Stellantis concern. Zo maakt Opel voor de Opel Mokka-e en Corsa-e gebruik van het door Groupe PSA ontwikkelde EMP1-platform. Dit platform vormt ook de basis voor elektrische auto’s van andere merken, zoals de Peugeot 208, Peugeot 2008, DS3 Crossback E-Tense en de Citroën ë-C4.
De specificaties van de elektrische Opels zijn daarom behoorlijk goed vergelijkbaar met die van modellen van andere merken die onderdeel uitmaken van het concern:
Type | Accucapaciteit | Actieradius (WLTP) | AC-laadvermogen |
Corsa-e | 50 kWh | 330 km | 7,4 kW |
Mokka-e | 50 kWh | 322 km | 7,4 kW |
Zafira-e Life | 50 – 75 kWh | 230 – 330 km | 11 kW |
Vivaro-e | 50 – 75 kWh | 230 – 230 km | 11 kW |
Movano-e | 37 – 70 kWh | 117 – 224 km | 22 kW |
Combo-e Cargo | 50 kWh | 275 km | 11 kW |
Combo-e Life | 50 kWh | 275 km | 11 kW |
Het huidige modellengamma van Opel bestaat uit vier verschillende voertuigen. Dit zijn de Opel Corsa-e, Mokka-e, Zafira-e en de Opel Vivaro-e. Deze EV’s zijn in diverse uitvoeringen en met uiteenlopende opties verkrijgbaar.
Opels geëlektrificeerde aanbod is niet altijd zo uitgebreid geweest. Het Duitse merk introduceerde zijn eerste volledig elektrisch aangedreven auto, de inmiddels uit productie gehaalde Opel Ampera-e, halverwege 2017. Na de introductie van de Ampera-e volgde al snel de Corsa-e (2020), Zafire-e Life (2020), Vivaro-e (2020), de Mokka-e cross-over SUV (2021), de Opel Combo-e Cargo en Combo-e Life (2021) en de Opel Movano-e (2022).
Daarnaast timmert Opel nog flink aan de weg. Zo is de Duitse autofabrikant van plan in de nabije toekomst voor zowel de Opel Combo als de Movano lichte bedrijfswagens een elektrisch aangedreven versie te introduceren. Bovendien wordt in de wandelgangen gesproken over een mogelijke elektrische cross-over SUV, de Opel Monza-e genaamd.
De Opel Corsa-e is één van de populairste compacte elektrische auto’s. Dit is uiteraard niet zonder goede reden. De in 2020 geïntroduceerde elektrische Opel Corsa combineert alle voordelen van de ‘standaard’ Corsa – veelzijdigheid, comfortabel rijgedrag en aantrekkelijk prijskaartje – met de vele voordelen van elektrisch rijden. Daarnaast is de Corsa-e, net zoals zijn conventioneel aangedreven broer, betrouwbaar, compact en geschikt voor uiteenlopende rijders. De Corsa-e is gebouwd op het bekende en veelgebruikte EMP1-platform, dat ook de basis vormt voor de Opel Mokka-e en elektrische auto’s van Peugeot, Citroën en DS. Vooralsnog is de Opel Corsa-e verkrijgbaar in slechts één uitvoering. In deze uitvoering beschikt de Corsa-e over een accupakket met een capaciteit van 50 kWh en een AC-laadvermogen van 7,4 kW.
Zoekt u passende lader voor uw Corsa-e? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Bij ons vindt u namelijk een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan laders, waar de perfecte lader voor uw Opel Corsa-e ongetwijfeld tussen zit.
De Opel Mokka-e kan worden gezien als een wat grotere, luxere cross-over SUV-variant van de Opel Corsa-e. Het is geen geëlektrificeerde uitvoering van de conventioneel aangedreven Opel Mokka, die in 2012 op de markt werd gebracht maar een geheel nieuw model. Met de introductie van de tweede generatie van de Mokka lanceerde Opel als eerste de elektrische versie. Met de Mokka-e hoopt Opel een wat veeleisender publiek aan te spreken – een publiek dat op zoek is naar meer comfort, luxe en een modernere uitstraling. Daar waar andere Opels vaak een ingetogen karakter hebben, is het in- en exterieur van de Mokka-e modern en uitgesproken. Daarnaast kenmerkt de elektrische Mokka zich door zijn comfortabele rijgedrag, uitstekende geluidsdemping (stiller dan veel andere EV’s!) en hoogwaardige bouwkwaliteit en afwerking. Evenals de Corsa-e beschikt de Mokka-e over een 50 kWh-accupakket en 7,4 kW aan AC-laadvermogen.
Ook uw Opel Mokka-e kan niet zonder laadpaal of wandlader. Vanwege het identieke accupakket kunt u voor de Mokka-e dezelfde lader gebruiken als voor de Corsa-e – namelijk eentje met minimaal 7,4 kW aan AC-laadvermogen. Vergeet daarnaast ook niet om rekening te houden met de benodigde elektrische aansluiting (1 X 32A).
De Opel Zafira is terug van weggeweest. De originele Zafira, een compacte multi-purpose vehicle, was sinds zijn introductie in 1999 een bekend gezicht op de Nederlandse wegen. In 2019 werd de productie van dit populaire model stilgelegd. Een jaar later werd zijn grotere vervanger, de Opel Zafira Life, geïntroduceerd. Het oorspronkelijke model was een mid-size MPV, de opvolger is eerder een compacte personenbus. De Zafira-e Life is hier de elektrische uitvoering van. De Opel Zafira-e Life is een ruime, veelzijdige elektrische MPV die geschikt is voor grote gezinnen, taxibedrijven en tal van andere gebruikers. Aan de basis van deze ‘nieuwe’ Opel Zafira-e Life ligt de Citroën Jumpy, een bestelwagen die tevens de basis vormt voor de Opel Vivaro-e bestelbus (zie hier onder). De beschikbare accupakketten (50 kWh of 75 kWh) van de Zafira-e Life zijn daarom identiek aan die van de Citroën ë-Jumpy, Peugeot e-Expert, Toyota ProAce Electric en de Opel Vivaro-e.
Zonder een geschikte lader komt u uiteraard niet ver met uw Opel Zafira-e Life. Gelukkig vindt u bij ons de beste laadoplossing, wat uw wensen ook zijn. Houd bij uw aankoop minimaal rekening met het benodigde laadvermogen (11 kW) en de vereiste elektrische aansluiting (3-fase 3 X 16A). Zie voor meer aankoopinformatie de koopgids onderaan deze pagina.
In principe is de Vivaro-e Opels versie van de Citroën ë-Jumpy bestelwagen en een geëlektrificeerde uitvoering van de conventioneel aangedreven Opel Vivaro. Opel introduceerde de Vivaro-e in 2020, tegelijk met een elektrische personenvariant (Zafira-e Life). De Opel Vivaro-e is de perfecte bedrijfswagen voor uiteenlopende gebruikers, van koeriers tot aannemers. Met keuze uit drie lengtes, twee accupakketten (50 kWh vs. 75 kWh) en vier carrosserievarianten biedt Opel de toekomstige gebruikers veel flexibiliteit. Daarnaast heeft Opel diverse vooruitstrevende technieken toegepast op de Vivaro-e. Denk hierbij aan regeneratief remmen, een platte, geïntegreerde accu, uitstekende geluiddemping, elektrisch bedienbare schuifdeuren, tal van geavanceerde sensoren en een uitgebreid infotainment systeem. Verder heeft de Vivaro-e een standaard laadvermogen van 1000 kg en een verhoogd laad vermogen van 1275 kg.
Met een bereik van 230 tot 330 kilometer – afhankelijk van de gekozen accu – haalt u gemakkelijk het eind van de werkdag op één acculading. Het ‘s nachts opladen is dan wel behoorlijk essentieel. Daarom raden wij u aan een A-merk laadoplossing te selecteren voor uw Opel Vivaro-e.
De Opel Movano-e is een forse, elektrisch aangedreven bestelwagen die geschikt is voor uiteenlopende (zakelijke) toepassingen. De Movano-e kan worden beschouwd als het sluitstuk van Opel’s hernieuwde bestelbus-programma en kenmerkt zich door complete uitrusting, grote laadruimte en aangename rijgedrag. Momenteel levert Opel de Movano-e met twee verschillende accupakketten – 37 of 70 kWh – en in verschillende varianten. Opladen gaat aan de hand van een 3-fase boordlader met maar liefst 22 kW aan AC-laadcapaciteit en een Type 2 laadaansluiting.
Om het AC-laadvermogen van uw Movano-e ten volle te benutten heeft u minimaal een lader nodig met evenveel laadcapaciteit, ofwel een laadstation met 22 kW aan vermogen. Dit vereist mogelijk ook dat u uw stoppenkast uitbreidt met een 3 X 32A elektrische aansluiting.
De Opel Combo-e Cargo is de bestelbus-uitvoering van de elektrisch aangedreven Opel Combo-e. Opel zelf beschrijft de Combo-e Cargo als een “compromisloze compacte elektrisch bedrijfswagen”. De Combo-e is vanwege zijn compacte vormgeving en elektrische aandrijflijn ideaal voor gebruik in de stad. Zo voldoet de Combo-e Cargo aan alle emissie-regels en beschikt de elektrische bedrijfswagen over een 50 kWh-accupakket – meer dan genoeg om het eind van de werkdag te halen. Vooralsnog levert Opel de Combo-e Cargo in twee uitvoeringen, de L (4,40 meter lang & 3,30 m3 laadruimte) en de XL (4,75 meter lang & 4,4 m3 laadruimte). Verder is de Combo-e Cargo uitgerust met een 11 kW AC-boordlader.
Natuurlijk wilt u uw Opel Combo-e Cargo zo snel mogelijk opladen. Dit doet u met een laadpaal of wandlader met minstens 11 kW aan AC-laadvermogen. Vergeet hiernaast niet rekening te houden met de vereiste elektrische aansluiting (3 X 16A).
Met de Combo-e Life, de personenvariant van de Combo-e, introduceert Opel zijn eerste geëlektrificeerde Leasure Activity Vehicle (LAV). Een LAV kenmerkt zich door zijn extra ruime opzet en veelzijdigheid. Zo ook de Opel Combo-e Life. Deze Opel EV is ideaal voor een veelvoud aan toepassingen, zowel zakelijk als particulier. Qua aandrijflijn en accupakket is de Combo-e Life identiek aan de Cargo-uitvoering. Ook de Combo-e Life heeft een 50 kWh-accupakket en 11 kW aan AC-laadvermogen. In tegenstelling tot de bedrijfswagen-versie is de Life vooralsnog verkrijgbaar in slechts één uitvoering.
Ook voor uw Opel Combo-e Life heeft u een lader nodig met minimaal 11 kW AC-laadvermogen. Anders doet u opladen aanzienlijk langer. Daarnaast vereist zo’n lader een 3-fase 3 X 16A aansluiting.
Een Duitse autofabrikant in Franse handen was ooit ondenkbaar. De overname van Opel door Groupe PSA (nu Stellantis) is typerend voor de bewogen geschiedenis van het Duitse merk. We zetten de belangrijkste gebeurtenissen voor u op een rijtje.
1862 | Adam Opel sticht Opel, een fabrikant van naaimachines |
1899 | Opel produceert zijn eerste automobiel |
1929-1931 | Opel wordt overgenomen door het Amerikaanse General Motors |
1970-1999 | Het merk groeit uit tot een van de meest succesvolle automerken binnen General Motors |
2014 | Introductie van de eerste elektrische Opel, de Opel Ampera-e |
2017 | Groupe PSA neemt Opel over van General Motors |
2017 | Introductie van de eerste elektrische Opel, de Opel Ampera-e |
2020 | Introductie van de Opel Corsa-e, Zafira-e Life en Vivaro-e |
2021 | Introductie van de Opel Mokka-e en Opel Combo-e Cargo en Combo-e Life |
2021 | Aankondiging van de elektrische Opel Astra-e |
2022 | Introductie van de Opel Movano-e |
We krijgen deze vraag maar al te vaak gesteld. Logisch natuurlijk, aangezien u geen miskoop wilt doen. Daarom raden wij aan om altijd rekening te houden met de onderstaande zaken.
U heeft keuze uit twee types lader: een laadpaal en een wandlader. In tegenstelling tot wat velen denken verschillen deze types lader nauwelijks van elkaar. Het enige verschil is de plek van montage. Welke voor u geschikt is hangt daarom af van waar u uw Opel wilt opladen. Is dit in de buurt van een muur, bijvoorbeeld op de oprit of in de garage? Dan is een wandlader de logische keuze. Is dit niet het geval, dan biedt een losstaande laadpaal wellicht uitkomst. Twijfelt u? Beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen bij beide types lader en hak op basis hiervan de knoop door.
Natuurlijk wilt u dat uw Opel zo snel mogelijk volledig opgeladen is. Het is daarom van belang dat u een lader met voldoende laadvermogen selecteert. Het laadvermogen van uw laadoplossing moet minimaal gelijk zijn aan die van uw Opel. Vergeet daarnaast niet rekening te houden met de benodigde elektrische aansluiting. Immers, hoe hoger het laadvermogen, hoe meer dit vraagt van uw elektrische installatie.
Wilt u meerdere elektrische auto’s tegelijk opladen? Kies dan voor een lader met een dubbele laadaansluiting. Ook als u uw laadpunt deelt met andere gebruikers of als u van plan bent om in de toekomst een tweede EV aan te schaffen is dit een verstandige keuze. Is hier geen sprake van, dan voldoet een lader met een enkele aansluiting.
Ook kunt u kiezen tussen een lader met een vaste en een losse laadkabel. De eerstgenoemde is gebruiksvriendelijker, maar ook een stuk kwetsbaarder. Een losse laadkabel is wat omslachtiger in gebruik – deze moet u immers zelf telkens opbergen – maar meer geschikt voor gebruik op publieke plekken.
Laders zijn high tech. Zo zijn veel laders uitgerust met een internetverbinding – zogenoemde ‘online laders’. Online laders beschikken over verschillende handige functies. We lopen ze één voor één na:
Dynamic Load Balancing voorkomt dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Deze functie zorgt er namelijk voor dat het laadvermogen automatisch wordt teruggeschroefd zodra overbelasting dreigt. Dit zorgt op zijn beurt voor een wat langere laadtijd.
Wilt u inzicht krijgen in alle informatie rondom het laden? Dan biedt een backoffice uitkomst. Sommige laders zijn standaard uitgerust met deze functie, zij het dat deze doorgaans vrij beperkt zijn. Daarom vindt u in ons aanbod ook los verkrijgbare backoffice-‘pakketten’ die een stuk uitgebreider zijn. Overigens is een backoffice noodzakelijk als u de laadkosten wilt verrekenen met anderen.
Om de laadkosten te verrekenen met anderen heeft u naast een backoffice ook een gecertificeerde kWh-meter nodig. In ons assortiment vindt u diverse wallboxen en laadpalen die hier standaard mee zijn uitgerust.
Een autorisatie-functie is ideaal als uw laadstation zich in een publieke omgeving bevindt. Hiermee voorkomt u dat anderen zonder uw toestemming gebruik maken van uw lader. De autorisatie verloopt dan via een laaddruppel, smartphone applicatie of laadpas.
Zoekt u een A-merk laadoplossing voor uw elektrische Opel? Ons programma bestaat uit diverse topmerk laadpalen en wandladers die én voor particulier én voor zakelijk gebruik geschikt zijn. Daarnaast nemen wij de installatie van uw nieuwe laadstation(s) compleet uit handen. Dat scheelt u een hoop kopzorgen. Heeft u nog vragen? Schroom in dat geval niet contact met ons op te nemen.
Bespreek uw wensen met één van onze EV-Experts. Samen komen wij tot de ideale zakelijke laadoplossing.
Met SprayPay – Gespreid betalen is het mogelijk om uw bestelling in 12, 18, 24 of 36 maandelijkse termijnen te betalen. Wilt u eerder of extra aflossen? Dit kan altijd boetevrij. U heeft dus grip op de looptijd. Gespreid betalen is bij Laaddirect.nl mogelijk vanaf € 250,- en tot € 7.500,-.
Bedrag | Looptijd in maanden | Vaste rente | Bedrag per maand | Totaal bedrag | |
12 | 10% | ||||
18 | 10% | ||||
24 | 10% | ||||
36 | 10% |
Het gebruik van SprayPay is zeer eenvoudig. U kunt bij het afrekenen voor ‘SprayPay’ kiezen als betaalmethode. Hierna wordt uw aanvraag binnen enkele seconden door de betaalprovider SprayPay behandeld en u weet vrijwel direct of u in aanmerking komt voor een krediet. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, hoeft u alleen nog maar te wachten. SprayPay betaalt uw bestelling en wij sturen uw aankoop zo snel mogelijk naar u toe.
Gespreid betalen via SprayPay is mogelijk voor Nederlanders die in het bezit zijn van een Nederlandse bankrekening. Iedereen kan gespreid betalen aanvragen, maar de aanvraag wordt niet altijd goedgekeurd. Op basis van een aantal vragen over uw financiële situatie en een BKR toetsing wordt uw aanvraag beoordeeld door SprayPay. Aan de hand van deze gegevens wordt er bepaald of uw aanvraag wordt goedgekeurd.
Zodra SprayPay een bevestiging heeft ontvangen dat de bestelling is geannuleerd of volledig geretourneerd, vervalt de overeenkomst. U bent SprayPay dus geen geld meer verschuldigd. Als u slechts een deel van uw bestelling wilt annuleren of retourneren, wordt dit verrekend met het openstaande bedrag en wordt uw maandbedrag automatisch aangepast.
Een overeenkomst met SprayPay wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Zolang alle maandelijkse termijnen op tijd worden betaald, heeft dit geen negatieve invloed op uw BKR-registratie. Wanneer u meer dan twee maanden niet aan de betalingsverplichting hebt voldaan, is SprayPay verplicht om dit door te geven aan het BKR. Dit kan wel gevolgen hebben voor toekomstige overeenkomsten.
Ja dat is mogelijk. U selecteert bij de productopties onder “Kies installatiepakket” de optie “Montage op locatie”.
De kosten en de werkzaamheden binnen dit montagepakket worden meegenomen in de gespreide betalingen middels SprayPay. Let er op, dat de kosten voor het eventuele meerwerk welke niet in het basis installatiepakket is inbegrepen door Laaddirect achteraf wordt na-gefactureerd. Deze factuur dient u direct in één keer aan Laaddirect te voldoen.
Wilt u er zeker van zijn dat alle kosten rondom de installatie worden meegenomen in de gespreide betalingen via SprayPay? Vraag dan een persoonlijke offerte aan via info@laaddirect.nl.
Betalingen via SprayPay zijn alleen mogelijk voor consumenten, het is niet mogelijk om een zakelijke order te betalen via SprayPay.